reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Wiki, znalazłam mini-pomocnik, hiihiih:-D :-D :-D :

"Jak wybrać prezenty komunijne
Prezenty komunijne są coraz droższe, bardziej wyszukane. Przede wszystkim dla dzieci jest to ogromne pole do popisu, w precyzowaniu swych marzeń. We wspólczesnym swiecie uroczystość Kościelna, jest częścią całej uroczystości. Ludzie wynajmują coraz to piękniejsze lokale, aby swiętowac razem z rodziną i przyjaciółmi jedyny i niepowtarzalny dzień, w życiu swego dziecka.
Oto najbardziej popularne prezenty komunijne w ostatnich latach:

- Biblia
- odtwarzacze przenosne CD, playery mp3 i mp4
- radiomagnetofony, radia, telewizory
- fotograficzne aparaty cyfrowe
- kamery cyfrowe
- ramka multimedialna na zdjęcia
- wieże i mikrowieze hi-fi z odtwarzaniem mp3
- zestawy sprzętu audio-video i rtv
- radiotelefony
- telefony komórkowe
- palmtopy, GPS, iPody
- odtwarzacze DVD, nagrywarki DVD
- zegarki, kompasy
- złota biżuteria, pierścionki, łańcuszki, kolczyki, klipsy
- komputery, drukarki, laptopy, notebooki
- rowery górskie, skutery
- sprzęt sportowy: piłki, deskorolki, rollery, snowboardy itp"

ja jednak jestem zwolenniczka skromniejszych prezentów. Moja siostra dostała od cioci piękna rzeźbe Matki Boskiej z Dzieciątkiem ale nie taką tradycyjną tylko "nowoczesną" - oszczędnosć linii, formy i koloru. piękna.
Może właśnie jakiś drobiazg?:
32e72f229f0c3db8782617f5bf07be09.jpg

albo:
figura032.jpg
339000.jpg

reklama
Dzięki dziweczyny
To jest dziewczynka
No mój mąż jest chrzestnym, ale takim trochę ni z gruszki ni z piertuszki
Nie mamy z tą rodziną żadnych kontaktów, ja ich nawet na oczy nie widziałam
Tak na prawdę to wcale bym nie szła na tą komunię, ale chyba musimy:dry:

Dzięki dziweczyny
To jest dziewczynka
No mój mąż jest chrzestnym, ale takim trochę ni z gruszki ni z piertuszki
Nie mamy z tą rodziną żadnych kontaktów, ja ich nawet na oczy nie widziałam
Tak na prawdę to wcale bym nie szła na tą komunię, ale chyba musimy:dry:

no to proponuję Biblię w jakims ładnym wydaniu, np. z ilustracjami
83-88243-33-0.jpg

albo jakies wydawnictwo około-biblijne:
_wam37.jpg
83-245-0993-3.jpg
978-83-60725-19-1.jpg
83-7300-432-7.jpg

mam takie Pismo św!!! Tylko moja okładka jest granatowa. Bardzo ładne wydanie, tylko ciężkie!!! Dziecku trudno byłoby trzymać (mi samej jest ciężko).
ja tez takie mam, wiec wiem, ze jest piękne. a co do czytania - wiesz, myślę, że dzieci w tym wieku i tak sięgają po Pismo Święte raczej z rodzicami niz same :-) wiec z tym nie ma problemu. a pamiątka jest na całe życie: przyda sie i w czasie bierzmowania i ślubu, a potem dla swoich dzieci. Niestety tutaj trzeba sie liczyć ze sporym wydatkiem :baffled:

reklama
Do góry