elfiko
lipcowe mamy ´05
Cześc poświątecznie :-)
Moje dziecko obudziło mnie dzisiaj o 6.45 wołaniem - mama kupa isc!!
Hihi więc poszłysmy dzien od kupy do nocniczka zaczynac :-)
Bilans odpieluszkowywania na dzień dzisiejszy jest następujący:
-w ciagu calych swiat (2 dni) weronika zmoczyła tylko jedne majteczki, reszte ładnie robi na nocniczek.
czasami juz zawola ale czesciej poprostu ja sadzam tak gdzies co godzinke na nocniczek i wtedy ładnie sie załatwia.
Sukcesem jest to,ze zarówno w trakcie drzemki popoludniowej jak i spaceru mała nie zmoczy juz pieluszki tylko po powrocie do domu załatwia sie do nocniczka.
czeka nas jeszcze wiele pracy ale myśłe ze najgorsze mamy za sobą :-)
Z tym,ze Weronika juz od dawna czesto rano jak wstawała to tez miala suchą pieluche, poprostu nie sika w trakcie snu a dopiero po przebudzeniu, jednak mimo wszystko jeszcze poczekam.
Moje dziecko obudziło mnie dzisiaj o 6.45 wołaniem - mama kupa isc!!
Hihi więc poszłysmy dzien od kupy do nocniczka zaczynac :-)
Bilans odpieluszkowywania na dzień dzisiejszy jest następujący:
-w ciagu calych swiat (2 dni) weronika zmoczyła tylko jedne majteczki, reszte ładnie robi na nocniczek.
czasami juz zawola ale czesciej poprostu ja sadzam tak gdzies co godzinke na nocniczek i wtedy ładnie sie załatwia.
Sukcesem jest to,ze zarówno w trakcie drzemki popoludniowej jak i spaceru mała nie zmoczy juz pieluszki tylko po powrocie do domu załatwia sie do nocniczka.
czeka nas jeszcze wiele pracy ale myśłe ze najgorsze mamy za sobą :-)
Martusiu jeszcze jej zakładam ta pieluche, wg mnie to jeszcze za wczesnie na spanie w samych majteczkach. Co prawda od paru dni jak sie budzi to ma suchą pieluszke ale myśle ze poczekam jeszcze pare tygodni z tym całkowitym odpieluchowywaniem.Elficzku co do Twgo pytania. Alek wolal po paru dniach moze po tygodniu, ale nie tak, ze za kazdym razem, tylko z dwa razy na dzien. Teraz juz czesciej, ale ja i tak przypominam mu i zachecam do wysikania. Jak sama sobie zapomne, to on jak mu sie chce siku zaciska nozki i mowi siku. Wtedy zazwyczaj troszeczke mu sie popusci, bo to jest juz taki ostatni moment. Na kupe wola super i za kazdym razem praktycznei od poczatku.
Mysle, ze to przyjdzie z czasem. A spi Weronisia w dzien z pielucha? nie doczytalam.
Z tym,ze Weronika juz od dawna czesto rano jak wstawała to tez miala suchą pieluche, poprostu nie sika w trakcie snu a dopiero po przebudzeniu, jednak mimo wszystko jeszcze poczekam.