reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Cześc poświątecznie :-)
Moje dziecko obudziło mnie dzisiaj o 6.45 wołaniem - mama kupa isc!!

Hihi więc poszłysmy dzien od kupy do nocniczka zaczynac :-)
Bilans odpieluszkowywania na dzień dzisiejszy jest następujący:
-w ciagu calych swiat (2 dni) weronika zmoczyła tylko jedne majteczki, reszte ładnie robi na nocniczek.
czasami juz zawola ale czesciej poprostu ja sadzam tak gdzies co godzinke na nocniczek i wtedy ładnie sie załatwia.
Sukcesem jest to,ze zarówno w trakcie drzemki popoludniowej jak i spaceru mała nie zmoczy juz pieluszki tylko po powrocie do domu załatwia sie do nocniczka.
czeka nas jeszcze wiele pracy ale myśłe ze najgorsze mamy za sobą :tak::tak::-)
Elficzku co do Twgo pytania. Alek wolal po paru dniach moze po tygodniu, ale nie tak, ze za kazdym razem, tylko z dwa razy na dzien. Teraz juz czesciej, ale ja i tak przypominam mu i zachecam do wysikania. Jak sama sobie zapomne, to on jak mu sie chce siku zaciska nozki i mowi siku. Wtedy zazwyczaj troszeczke mu sie popusci, bo to jest juz taki ostatni moment. Na kupe wola super i za kazdym razem praktycznei od poczatku.
Mysle, ze to przyjdzie z czasem. A spi Weronisia w dzien z pielucha? nie doczytalam.
Martusiu jeszcze jej zakładam ta pieluche, wg mnie to jeszcze za wczesnie na spanie w samych majteczkach. Co prawda od paru dni jak sie budzi to ma suchą pieluszke ale myśle ze poczekam jeszcze pare tygodni z tym całkowitym odpieluchowywaniem.
Z tym,ze Weronika juz od dawna czesto rano jak wstawała to tez miala suchą pieluche, poprostu nie sika w trakcie snu a dopiero po przebudzeniu, jednak mimo wszystko jeszcze poczekam.

reklama
a ja gratuluję mądrej córeczki :tak: :tak: :tak: :tak:

Gazelko - wiem o czym mówisz :baffled: :baffled: :baffled: tylko u nas takie poranki sa w standardzie, ehhh...

a ja gratuluję mądrej córeczki :tak: :tak: :tak: :tak:

Gazelko - wiem o czym mówisz :baffled: :baffled: :baffled: tylko u nas takie poranki sa w standardzie, ehhh...

Elen biedaku, współczuje, chociaż u nas chyba też zaczynają być elementem życia codziennego. Nie wiem co się stało... :-( Oj coś czuję że gdy administrator w końcu zrobi porządek na forum to sobie popiszemy ;-)

hahaha, mam nadzieję, że będą i weselsze sprawy do omówienia :-)
moze do tego czasu (porządków admin) Julka zacznie korzystać z nocnika i będzie sie do nas zwracała pełnymi zdaniami? to by było coś!

reklama
jak tam po swietach kochane???

ja mam chyba z 3 kilo wiecej hehe
w lodowce mam tyyyle pysznosci, ze nie moge sie powstrzymac hehe:-p:-p

elfik
gratki nocnikowe, trzymam qciuki zeby było tak dalej.
U nas narazie Kuba spi bez pieluszki ale jak tylko wstaje to go wysadzam, mamy jeszcze małe problemy z wołaniem siku, Kuba woła siiikuuuu i je robi w tym samym czasie :tak:;-);-)
ale nie dajemy za wygrana!!!

Do góry