reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
kochane tak wpadam pozniej poczytam ale widze ze martula wygrala......................buuu pewnie niestety to tylko pryma aprylis :/

no i my cos zaczelismy posikiwac do sprzetow nocnik kanka zabawkowa (fajny odglos daje a raz awaryjnie tymi siknal spodobalo mu sie i mamy haczyk :) )

ale od dzis zakaz smoczka !! boje sie i mam nadzieje ze dam rade -tymi ma pokrzywione zabki :/

anula widzialam tylko ze chcesz jasia odzwyczaic to powodzenia kochana zwlaszcza tobie-ale uda sie co by mialo ci sie nie udac :)...........tobie kochana.....................:tak:

Witam wieczorkiem. :-) :-)
Aniu.g trzymam kciuki za Jasia, żeby się szybko wyleczył. Ja też miałam jakieś lęki związane z paznokciami Oliwki, ale mój mąż mnie uspokoił że to nie to o czym myślałam. Po prostu Oliwka ma troszkę pozadzierane od częstych upadków paznokcie od stópek, w związku z czym trudno mi je obcinać, bo są takie troszkę twardawe. :-p :-p

A my i z nocniczkiem i z mówieniem nadal daleko w lesie:-( :-( . Oprócz mama, tata, bum bum, daj, baba doszło może do słownika Oliwki kilka baaardzo prostych słówek, takich jak: Ola, nie ma (zamiast dotychczasowego "ma"). No niestety, muszę uzboić się w cierpliwość, oby już nie długo.:-( ;-) ;-) :-) :-)
Natomiast moje dziecko nabyło nowej umiejętności i dzisiaj nam pokazała na co ją stać. Postanowiliśmy wybrać się całą trójką do kościoła i niestety był to zły pomysł jak się potem okazało. Dostała takiego napadu histerii, że nie dawałam rady jej utrzymać. Wrzeszczała, płakała, kopała, miała nawet odruchy wymiotne. Przestraszyłam się nie na żarty, bo nie wiedziałam jak się w takim momencie zachować. Oczywiście wyszliśmy z kościoła zanim zaczęła się msza. :no: :no: :no:

Witam wieczorowo!
u nas dzis taki piękny dzien był, że wyruszylismy na spacerek do Rynku.:tak: Mati oczywiście dzielnie sam chodził, ale że spcerek nie był krótki pod koniec spasował i wszedł do wózka.W sumie dobrze, bo już się wkurzałam:wściekła/y: , że niepotrzebnie bralismy wózek.:baffled: :confused: Ale te nasze maluchy jednak szybko się męczą.:tak:

Po powrocie chętnie podreptał jeszcze na okoliczny placyk zabaw.Finał dnia był taki:Mati zasnął (bez dziennej drzemki)o godz.19.20.

Martusiu ja też kiedyś spasowałam ze smoczkiem.:baffled:
Wzięłam się za oduczanie i dwa razy mały zasnął bez smoka(bo Mati ma go tylko do zasypiania).
Nagadałam mu wtedy, ze smoczek jest dla małych dzieci, a on jest duży i pamiętam, że bardzo się na smoczka obraził i nie chciał na niego nawet patrzeć.:tak:
Problemem były jednak noce, bo Mateusz się wybudzał kilka razy i ja za którymś tam razem dałam smoka.:-( :-( Mati miał już takie nerwy, że żadne głaskania, spiewania nie pomagały.:zawstydzona/y: :-(

I tak jak piszesz , że Aluś ma teraz częste wybudzenia i nerwy to myslę , że może to być przez to zabranie smoka.Mati też długi czas był zaniepokojny, że być może smoczka "i ma" czyt.nie ma.

A nasze spotkaniowe lipcoweczki milcza jak zaklete, bo te pare zdan Asi to jak kropelka w morzu :no:

martusiu bo tylko ja miałam dzisiaj dostep do netu!!

elf i daska jechały cały dzien pociagiem a edzia jest u swojej mamy!!
dlatego nic jeszcze nie napisały, napewno cos tam skobną!!
co do fotek to ja nie miałam aparatu wiec nic nie wkeje niestety!!!:dry::dry:
a spodkanko rewelka!!
szkoda ze sie tak szybko skoczyło, reszte napisze jutro, dzisiaj padam na pyszczek, byłam jeszcze dzisiaj w pracy i mam dosc!!

zmykam sie połozyc!!!!!!:tak::tak:

o asiu to ty pracujesz ? nic mi nie wiadomo kurcze juz widze braki mojego niebytu na bb :(
ciesze sie ze spotkanko udane no ale innaczej byc nie moglo :)

tymi zasnal bez smoka fakt ze przytulony ze mna po bajce i wariacjach ale zasnal...najbardziej boję się tak jak brunetka pisze że w nocy będzie masakra :( raz mu zabrałąm smoka na nocne zasypianie ale w nocy oddałam :(

kurcze troszkę nie chciałm go oduczać teraz od moćka bo i tak chodzi bardzo newowy (smoka ma tak samo tylko na zasypianie) no ale tymi ma bardzo pokrzywione ząbki :(

reklama
Do góry