reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Witam poniedziałkowo :-)
AniuG. trzymam kciuki żebyście się szybko uporali z tą grzybicą Jasia :elvis: A są jakieś podejrzenia, co mogło być przyczyną ? :confused: Bo to chyba nie był Prima Aprilis? ;-) (Martusia :cool2: )

Gazelka, widzę, że Maciuś jest dokładnie na tym samym etapie mówienia, co Kornel :tak: Chociaż muszę powiedzieć, że od kilku dni młody się rozkręca :cool2: Zaczął powtarzać już bardziej zrozumiale pewne wyrazy, np. lyla (Lila), Koje (Kornel), bua (buzia), dyba, lyba, pipa (ryba :-p ), oko, no i w kółko powtarza : "nie ma" :eek: To by było na tyle :cool2: I tak jak Maciuś, wbrew pozorom nie mówi wcale mało. Nawija jak oszalały swoim słodkim, specyficznym językiem :-)

Witam poniedziałkowo :-)
Gazelka, widzę, że Maciuś jest dokładnie na tym samym etapie mówienia, co Kornel :tak: Chociaż muszę powiedzieć, że od kilku dni młody się rozkręca :cool2: Zaczął powtarzać już bardziej zrozumiale pewne wyrazy, np. lyla (Lila), Koje (Kornel), bua (buzia), dyba, lyba, pipa (ryba :-p ), oko, no i w kółko powtarza : "nie ma" :eek: To by było na tyle :cool2: I tak jak Maciuś, wbrew pozorom nie mówi wcale mało. Nawija jak oszalały swoim słodkim, specyficznym językiem :-)
Ja też uwielbiam słuchać tego paplania.
Ta "pipa" jest najlepsza, hihi :-) Swoją drogą ciekawe, jak dzieci czasem potrafią nazwać rzeczy. Mój Maciek mówi już praktycznie wszystko, ale np. piłka to dla niego cały czas jest "bam". Jak zapytam w co się bawimy, to on często odpowiada "bam, bam", ale jak ponownie zapytam wskazując na piłkę, co to jest, wtedy mówi "piłka". :-) Kurcze strasznie mnie fascynuje obserwowanie rozwoju języka - to chyba jakieś zboczenie zawodowe :-)

czesc babeczki!!!!!:-):-)

znow kolejny tydzien sie zaczał, ale ten czas pedzi!!!!
tylko ten tydzien moze bedzie dla nas łaskawszy, miedzy sprzataniem a pieczeniem swiatecznych babek.........:-p:-p:-p:-p:-p

tym razem wybrubuje przepis elfa na babe smietankowa!!!:cool2::cool2:

elen jak tam po łikendzie, kwiatki przesadzone, ukna umyte.......
opony wymienione ;-);-);-);-):confused::confused::confused::confused::confused:

Witajcie w ten słoneczny poranek!

wpadłam sie przywitac i złożyć najszczersze życzenia Pani Joannie:)

Joasiu Kochana
niech tego rana
wszyscy padną przed Tobą na kolana
i kwiaty wręczają
słodkie słówka składają
w piękny urodzinowy wiersz
a potem - Ty już wiesz -
wszystkiego czego chcesz!
Zdrowia, szczęścia i miłosci,
śmiechu, kasy i radości.
Niech Ci Kubuś zdrowo rośnie,
a Pan Łoś dzięki tej ślicznej wiośnie
po rękach całuje i do stóp pada!

1c47d9a56b.jpg

reklama
Cześć dziewczyny ;-) tez jestem lipcowa mamą, mój Dawid urodził się 27 lipca...jestem z niego bardzo dumna ;-)
dzisiaj jest u swojej niani, poniewaz ja pracuję...
zycze wszystkim lipcowym mamusiom Miłego Dzionka !!!
Witaj Anusiu w naszym gronie :-) :-)

Aaaaa, no i muszę powiedzieć, że zrobiłam wczoraj bułeczki z cynamonem Elen. Wyszły pyszne. Zrobiłam z 1/4 porcji czyli z 0,5 kg mąki a wyszło ich dwa duże kopiate talerze. Aż wstyd się przyznać, ale Maciuś od rana zjadł... 4!!!!!!! I ja też :-) I pomyśleć, że ja mu słodyczy zabraniam, hihi. No ale tak sobie tłumaczę, że w nich nie ma nic niezdrowego, a on ciągle tylko chodzi do kuchni i woła "Ciacho, ciacho!"
Następnym razem dodam małą modyfikację - czyli posmaruję jeszcze ciasto musem jabłkowym :-)
Ciesze sie, ze smakowały :tak: :tak: :tak: ja myślałam o posmarowaniu ciasta masa makową. No i u nas podobnie - najwięcej zjadła Julka, hahhahha

Dziewczyny, jestem w szoku co te Wasze dzieci mówią :szok: :szok: :szok: My to jeszcze nie wyszlismy poza mama, tata, hau-hau i takie tam. Najbardziej zaawansowanym słowem jakie wymawia Maciek jest "Bambo" :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: A zdania to jeszcze w zyciu nie powiedział. Czasem tylko ma jakieś takie długie gadanie, ale nie wypowiada wtedy konkretnych słów tylko cos sobie mamrocze pod nosem, hihi
to tak jaku nas :tak: Najczęściej wypowiadanymi słówkami (poza "nie" ofkors!) jest Julia i bam :baffled: :baffled: :baffled: :baffled:

aaaaaa, elen, kuchnia super:tak: :tak: :tak: , ale ja to bym cienko widziała ten biały dywanik w mojej kuchni :laugh2: :laugh2: :dry: :dry: No i nie lubie aneksów, ale całość superancka i bardzo efektowna :tak: :tak: :tak: zwłaszcza drewno i cegły :tak: :tak: :tak: :tak:
Alka! to nie dywan :no: :no: :no: to jasniejsze płytki sa :-) :-) :-) biały dywan? w kuchni? przy Julce? hahhahhahh wolne żarty....

Dzien dobry:happy:
Nasza wizyta u dermatologa potwierdzila niestety obawy o stan grzybiczny u Jasia na paznokciach:baffled: - smarujemy specjalna mascia - przy okazji moje stopy tez zostaly sprawdzone czy przypadkiem i ja nie mam jakiegos paskudztwa. Narazie u mnie brak - iwigilowalam rowniez poaznokcie Macka ale nie wygladaja na zmienione:confused: .
Mamy smarowac i za 3msc do kontroli - zobaczymy
mam nadzieję, ze szybciutko wyleczycie paluszki :tak: :tak: :tak:

elen dziekuje bardzo za zyczenia i za pamiec!!!!!!!
:elvis::elvis::elvis::elvis:
nie ma sprawy :-) :-) :-) :-) sama przyjemność for mi:-D :-D :-D :-D

Do góry