Wiki_28
styczeń '02 lipiec '05
Witam jako pierwsza :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam jako pierwsza :-)
Ja też uwielbiam słuchać tego paplania.Witam poniedziałkowo :-)
Gazelka, widzę, że Maciuś jest dokładnie na tym samym etapie mówienia, co Kornel Chociaż muszę powiedzieć, że od kilku dni młody się rozkręca Zaczął powtarzać już bardziej zrozumiale pewne wyrazy, np. lyla (Lila), Koje (Kornel), bua (buzia), dyba, lyba, pipa (ryba ), oko, no i w kółko powtarza : "nie ma" To by było na tyle I tak jak Maciuś, wbrew pozorom nie mówi wcale mało. Nawija jak oszalały swoim słodkim, specyficznym językiem :-)
Witaj Anusiu w naszym gronie :-) :-)Cześć dziewczyny ;-) tez jestem lipcowa mamą, mój Dawid urodził się 27 lipca...jestem z niego bardzo dumna ;-)
dzisiaj jest u swojej niani, poniewaz ja pracuję...
zycze wszystkim lipcowym mamusiom Miłego Dzionka !!!
Ciesze sie, ze smakowały ja myślałam o posmarowaniu ciasta masa makową. No i u nas podobnie - najwięcej zjadła Julka, hahhahhaAaaaa, no i muszę powiedzieć, że zrobiłam wczoraj bułeczki z cynamonem Elen. Wyszły pyszne. Zrobiłam z 1/4 porcji czyli z 0,5 kg mąki a wyszło ich dwa duże kopiate talerze. Aż wstyd się przyznać, ale Maciuś od rana zjadł... 4!!!!!!! I ja też :-) I pomyśleć, że ja mu słodyczy zabraniam, hihi. No ale tak sobie tłumaczę, że w nich nie ma nic niezdrowego, a on ciągle tylko chodzi do kuchni i woła "Ciacho, ciacho!"
Następnym razem dodam małą modyfikację - czyli posmaruję jeszcze ciasto musem jabłkowym :-)
to tak jaku nas Najczęściej wypowiadanymi słówkami (poza "nie" ofkors!) jest Julia i bamDziewczyny, jestem w szoku co te Wasze dzieci mówią My to jeszcze nie wyszlismy poza mama, tata, hau-hau i takie tam. Najbardziej zaawansowanym słowem jakie wymawia Maciek jest "Bambo" A zdania to jeszcze w zyciu nie powiedział. Czasem tylko ma jakieś takie długie gadanie, ale nie wypowiada wtedy konkretnych słów tylko cos sobie mamrocze pod nosem, hihi
Alka! to nie dywan to jasniejsze płytki sa :-) :-) :-) biały dywan? w kuchni? przy Julce? hahhahhahh wolne żarty....aaaaaa, elen, kuchnia super , ale ja to bym cienko widziała ten biały dywanik w mojej kuchni No i nie lubie aneksów, ale całość superancka i bardzo efektowna zwłaszcza drewno i cegły
mam nadzieję, ze szybciutko wyleczycie paluszkiDzien dobry
Nasza wizyta u dermatologa potwierdzila niestety obawy o stan grzybiczny u Jasia na paznokciach - smarujemy specjalna mascia - przy okazji moje stopy tez zostaly sprawdzone czy przypadkiem i ja nie mam jakiegos paskudztwa. Narazie u mnie brak - iwigilowalam rowniez poaznokcie Macka ale nie wygladaja na zmienione .
Mamy smarowac i za 3msc do kontroli - zobaczymy
nie ma sprawy :-) :-) :-) :-) sama przyjemność for mielen dziekuje bardzo za zyczenia i za pamiec!!!!!!!