reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

ooo - kaska nie daj sie. W koncu jako ciężarówka to masz swoje prawa. Do takich osób trzeba podchodzić z respektem ;) :laugh: Podobno po porodzie nie ma juz tak lekko - wszystko na glowie babki, i zadnego wspolczucia. Wszyscy sie tylko zachwycają bobasem :p

reklama
Kaska no to czekam na relacje jak sie goscie spisali :laugh: ;)
Gzelaczku co do mojej rozbrykanej Kruszyny, to bylo tak, ze 3 wizyty temu byl obrocony glowa w dol, po dwoch tyg. na kolejne, ta sama polozna powiedziala, ze ma dupke w dole, a teraz w pon po kolejnych dwoch tyg pani doktor (taka od maluszkow w brzuszku- antenatal doctor) powiedzial mi, ze dzidzia lezy glowka w dole, ja mowie tak??? to swietnie, bo ostatnio bylo ze dupka. Na to ona ze czemu tak mowie. Ja jej wskazalam na najtwardsze moim zdaniem miejsce w lewej gornej czesci brzucha i mowie, ze to podono glowa, a ona na to, ze to pupa i jeszcze raz mnie wymacala i mowi, ze dzidzia lezy glowa w dole. Prawde ci powiem, ze od wizyty z polozna, nie czulam jakichs specyficznych obrotow, owszem czasem maly lezal w poprzek brzucha ale ta twada czesc a obok niej masa guzkow ciagle powracala na to samo miejsce. No i badz tu madry ::)
Maniu fajnie ci, bo jednak w usg wszystko wyjdzie!

Wlasnie sobie uswiadomilam ze jutro po raz pierwszy dzien matki w jakiejs czesci bedzie nas dotyczyl ;D. oficjalny pierwszy raz bedzie za rok, ale ten wlasciwie moglby sie tez liczyc :laugh:

aniu - ten dzień jak najbardziej będzie nas dotyczył, hi hi
Ja to sobie tak nawet mysle, że jeśli mężowie mają romantyczne zapędy, to mogliby kupic nam kwiatuszki ;) :) Ale co tam - ten moj komputerowiec to nawet w odniesieniu do swojej rodzicielki nie zauwaza takich okazji ::)

martuska - ja tez slyszalam ze to najtwardsze wystające z brzucha to tyleczek ;D Ale powiem Ci, że czasem tak przyglądamy sie z mężem wypuklosciom na brzuchu, macamy gdzie Macius puka i najczęściej dochodzimy do wniosku ze nie ma inaczej - tam są chyba dwie dzidzie! Po prostu jestesmy oniemiali ze zdziwienia jakie kształty przybiera nasz potomek :laugh: Na szczescie mam obiecane jeszcze jedno usg i wtedy wszystko sie wyjasni.

Dziewczyny - chyba juz realizujecie jakies plany na dlugi weekend, tak tu pusto. A ja w ogole nie mam pojecia co robic! W opcji są tylko spacery i oglądanie filmow. A tak bym chciala pojechac nad morze :mad: Ale za rok pokażemy malemu nasz Baltyk i bedziemy lepic babki z piasku, hi hi

Ja tez chcialam jechac nad morze.... Niestety musze byc blisko lekarza, a nad morze z Krakowa jest kawalek....

Kurcze po cichutku tez licze na wyobraznie meza - ale moj to raczej bez okazji mnie zaskoczy, a nie jak by to mialo byc podyktowane jakims dniem...

Ja jade do rodzicow - tzn 2km od naszego mieszkanka:) - oni sa w Paryzu no i chata z ogrodkiem wolna ;D, na wyposazeniu brat ;D

Przynajmniej bedzie ogromny parasol przeciw sloneczku, pogrilujemy - po prostu odpoczniemy. W sobote ide za to na wieczor panienski - pewnie za duzo nie pobaluje ;D, zreszta kto wie ;D. No i w weekend bedziemy kontunuowac zakupy wyprawkowe - mysle, ze dogonilam Was z zakupkami ;D. Zostanie mi pranko i prasowanko - ktorego nieznosze :(, ale dam rade ;D

reklama
Do góry