reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Jeszcze coś sobie przypomniałam o Turcji.
gorąco polecam łaźnię turecką:tak: :tak: :tak: taka z prawdziwego zdarzenia:tak: niezłe mięcha tam masuja:cool2: :rofl: :yes: :ninja: i pozostawia to niesamowite wrażenie na wieczory z kumpelami:-D :tak: :-) jest co opowiadać :wink:

Taaaak, i pewnie te mięcha biegają tam, jak ich Pan Bóg stworzył :-p ;-) Jak byłam w Berlinie, to Turcy, mieszkający w hotelu włazili do łaźni na golasa i mieli wielką radość, że mogą pokazać swoje przyrodzenie. Może to taki turecki zwyczaj? :sorry2: :ninja: :surprised: :huh:

reklama
Jeszcze coś sobie przypomniałam o Turcji.
gorąco polecam łaźnię turecką:tak: :tak: :tak: taka z prawdziwego zdarzenia:tak: niezłe mięcha tam masuja:cool2: :rofl: :yes: :ninja: i pozostawia to niesamowite wrażenie na wieczory z kumpelami:-D :tak: :-) jest co opowiadać :wink:
no prosze to bardzo silny argument za Turcja;-) :-) :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Taaaak, i pewnie te mięcha biegają tam, jak ich Pan Bóg stworzył :-p ;-) Jak byłam w Berlinie, to Turcy, mieszkający w hotelu włazili do łaźni na golasa i mieli wielką radość, że mogą pokazać swoje przyrodzenie. Może to taki turecki zwyczaj? :sorry2: :ninja: :surprised: :huh:
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :-D :-D :-D :-D :-D

czesc dziewczyny, podgladam was od wiekow:tak:
poniewaz dzisiaj poruszylyscie temat grecji to nie wytrzymalam i pisze. grecja to moj bzik totalny. mieszkalam tam kilka lat, do zeszlaego roku. troszke zwiedzilam wiec moge wam odpowiedziec na kilka pytan.
kreta jest sliczna i ma swoj indywidualny klimat i sposob bycia mieszkancow(troszke inny od reszty kraju) i niesamowita kuchnie!:tak: :-) jezeli dalybyscie rade to goraco polecam chania(zachodnia czesc wyspy). z tego co pamietam jest malo popularna w polskich ofertach biur podrozy ale moim zdaniem piekniejsza!
korfu(kerkyra) jest jak to niania pisala bardzo zielona. ale tu uwaga. z racji polozenia geograficznego mozna tam znalezc tyle zieleni. na innych wyspach grecji jest z drzewami duzo skromniej.
pogoda moze niezle zaskoczyc. np rok temu kwiecien, maj i czerwiec byly piekne:-) a caly lipiec wial silny wiatr i temperatura sie nie popisala.:baffled: to byl duzy problem bo wielu turystow z mysla ze jada do grecji w lipcu nie zabralo cieplejszych ubran przez co wieczorne wyjscia byly w zasadzie niemozliwe.
z innych wysp polecam santorini(thira), ios, ja mam wiele swietnych wspomnien z mykonos(czesciowo tam mieszkalam).:tak: :-) :-) wyspa ma reputacje greckiej ibizy i rzeczywiscie mozna sie tam zabawic ale nie ma problemu ze spedzeniem tam rodzinnych wakacji. a plaze sa najpiekniejsze jakie widzialam w zyciu!!! no moze jeszcze jedna plaza z okolic chania im dorownuje;-)
wiem ze z malymi dziecmi ma sie pewne ograniczenia. wybiera sie miejsce wyjazdu pod innym katem. ale jesli ktoras z was planowalaby podroz do grecji bez dzieci, tylko z mezem, znajomymi to goraco polecam abyscie same zorganizowaly podroz! w zasadzie wszyscy grecy mowia po angielsku. polaczenia promowe sa nie tak drogie i dobrze rozwiniete a co do noclegu to mozna sie potargowac. na kazdej wyspie w momencie gdy statek cumuje tam juz czekaja wlasciciele pensjonatow, hoteli i rooms to rent z ofertami. tylko wybierac;-)
ale sie rozpisalam:-D jednym slowem zapraszam wszystkich do grecji!!!:tak: :-) :tak:

:laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:

ale mnie nakręciłyście!!!:-) :-) :-) :-)
zaganiana, w stercie papierów zaczynam marzyć o Korfu, Dominikanie i tureckich łaźniach.......:laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:

reklama
Hej :)

Ale Wam fajnie, że macie takie super wyjazdy na wakacje. Mnie w tym roku ominie, chociaż też upatrzylam sobie Grecję na wakacje. W koncu okazalo się, że R wyjezdza slużbowo do Stanow. A do tego remont, przeprowadzka, ja w ciąży i tak jakoś rozeszło się po kościach, bo wyszlo na to, że za dużo kłopotu. Nawet do Gdańska nie pojedziemy, bo się nie wyrobimy :-(

Może za rok się uda - wtedy bym miala taką sytuację jak Aga R - Maciek jeszcze nie skonczy 3 lat, młodsze już troszkę odchowane. Hmm... ale z drugiej strony to Wam powiem, że jako.ś nie wyopbrażam sobie wakacji z dwójką dzieci. To chyba wiąże się z bieganiem za nimi i czy mozna wtedy odpocząć? :confused:

Do góry