reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Jeszcze coś sobie przypomniałam o Turcji.
gorąco polecam łaźnię turecką:tak: :tak: :tak: taka z prawdziwego zdarzenia:tak: niezłe mięcha tam masuja:cool2: :rofl: :yes: :ninja: i pozostawia to niesamowite wrażenie na wieczory z kumpelami:-D :tak: :-) jest co opowiadać :wink:

Taaaak, i pewnie te mięcha biegają tam, jak ich Pan Bóg stworzył :-p ;-) Jak byłam w Berlinie, to Turcy, mieszkający w hotelu włazili do łaźni na golasa i mieli wielką radość, że mogą pokazać swoje przyrodzenie. Może to taki turecki zwyczaj? :sorry2: :ninja: :surprised: :huh:

reklama
Jeszcze coś sobie przypomniałam o Turcji.
gorąco polecam łaźnię turecką:tak: :tak: :tak: taka z prawdziwego zdarzenia:tak: niezłe mięcha tam masuja:cool2: :rofl: :yes: :ninja: i pozostawia to niesamowite wrażenie na wieczory z kumpelami:-D :tak: :-) jest co opowiadać :wink:
no prosze to bardzo silny argument za Turcja;-) :-) :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Taaaak, i pewnie te mięcha biegają tam, jak ich Pan Bóg stworzył :-p ;-) Jak byłam w Berlinie, to Turcy, mieszkający w hotelu włazili do łaźni na golasa i mieli wielką radość, że mogą pokazać swoje przyrodzenie. Może to taki turecki zwyczaj? :sorry2: :ninja: :surprised: :huh:
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :-D :-D :-D :-D :-D

czesc dziewczyny, podgladam was od wiekow:tak:
poniewaz dzisiaj poruszylyscie temat grecji to nie wytrzymalam i pisze. grecja to moj bzik totalny. mieszkalam tam kilka lat, do zeszlaego roku. troszke zwiedzilam wiec moge wam odpowiedziec na kilka pytan.
kreta jest sliczna i ma swoj indywidualny klimat i sposob bycia mieszkancow(troszke inny od reszty kraju) i niesamowita kuchnie!:tak: :-) jezeli dalybyscie rade to goraco polecam chania(zachodnia czesc wyspy). z tego co pamietam jest malo popularna w polskich ofertach biur podrozy ale moim zdaniem piekniejsza!
korfu(kerkyra) jest jak to niania pisala bardzo zielona. ale tu uwaga. z racji polozenia geograficznego mozna tam znalezc tyle zieleni. na innych wyspach grecji jest z drzewami duzo skromniej.
pogoda moze niezle zaskoczyc. np rok temu kwiecien, maj i czerwiec byly piekne:-) a caly lipiec wial silny wiatr i temperatura sie nie popisala.:baffled: to byl duzy problem bo wielu turystow z mysla ze jada do grecji w lipcu nie zabralo cieplejszych ubran przez co wieczorne wyjscia byly w zasadzie niemozliwe.
z innych wysp polecam santorini(thira), ios, ja mam wiele swietnych wspomnien z mykonos(czesciowo tam mieszkalam).:tak: :-) :-) wyspa ma reputacje greckiej ibizy i rzeczywiscie mozna sie tam zabawic ale nie ma problemu ze spedzeniem tam rodzinnych wakacji. a plaze sa najpiekniejsze jakie widzialam w zyciu!!! no moze jeszcze jedna plaza z okolic chania im dorownuje;-)
wiem ze z malymi dziecmi ma sie pewne ograniczenia. wybiera sie miejsce wyjazdu pod innym katem. ale jesli ktoras z was planowalaby podroz do grecji bez dzieci, tylko z mezem, znajomymi to goraco polecam abyscie same zorganizowaly podroz! w zasadzie wszyscy grecy mowia po angielsku. polaczenia promowe sa nie tak drogie i dobrze rozwiniete a co do noclegu to mozna sie potargowac. na kazdej wyspie w momencie gdy statek cumuje tam juz czekaja wlasciciele pensjonatow, hoteli i rooms to rent z ofertami. tylko wybierac;-)
ale sie rozpisalam:-D jednym slowem zapraszam wszystkich do grecji!!!:tak: :-) :tak:

:laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:

ale mnie nakręciłyście!!!:-) :-) :-) :-)
zaganiana, w stercie papierów zaczynam marzyć o Korfu, Dominikanie i tureckich łaźniach.......:laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:

reklama
Hej :)

Ale Wam fajnie, że macie takie super wyjazdy na wakacje. Mnie w tym roku ominie, chociaż też upatrzylam sobie Grecję na wakacje. W koncu okazalo się, że R wyjezdza slużbowo do Stanow. A do tego remont, przeprowadzka, ja w ciąży i tak jakoś rozeszło się po kościach, bo wyszlo na to, że za dużo kłopotu. Nawet do Gdańska nie pojedziemy, bo się nie wyrobimy :-(

Może za rok się uda - wtedy bym miala taką sytuację jak Aga R - Maciek jeszcze nie skonczy 3 lat, młodsze już troszkę odchowane. Hmm... ale z drugiej strony to Wam powiem, że jako.ś nie wyopbrażam sobie wakacji z dwójką dzieci. To chyba wiąże się z bieganiem za nimi i czy mozna wtedy odpocząć? :confused:

Do góry