DASARIA
lipcowe mamy '05
Dasaria, mam do Ciebie pytanko, bo wiem, że Daria już śpi w łóżku. Powiedz, czy nie masz z nią problemów, kiedy kładziesz ją wieczorkiem spać? To znaczy, czy nie ucieka Ci z tego łóżka? Nie możemy sobie poradzić z Kornelem, odkąd wyczaił, jak wyjść z łóżeczka. Dzisiaj np. było tak: godz. 6:20:04 zadzwonił budzik, a o 6:20:06 mój synek śmigał już po podłodze Rano, jak rano, nie ma problemu, że wychodzi, ale wieczorem trzeba przy nim leżeć, bo inaczej robi sobie wędrówki A że on zasypia z jakieś 30 minut, nie jest mi to za bardzo na rękę
hej babeczki:-)
Iwon-
Daria jak spała w łóżeczku to miała olbrzymie problemy z samodzielnym zasypianiem, ale odkąd śpi w "dorosłym" łóżku zasypia bardzo szybko.
Kładziemy ja do łóżka mówimy dobranoc (hi hi hi nawet w dzień ;-) ) i zapalamy światło w przedpokoju, aby w jej pokoju nie było zupełnie ciemno. Daria przez 3 pierwsze dni wychodziła z łóżka i przychodziła do salonu, ale my ją odnosiliśmy do łóżka i mówiliśmy dobranoc (nie usmiechaliśmy się tylko mieliśmy takie poważne miny, aby wiedziała, że to nie jest zabawne ;-) ). Teraz już nie ma problemów, zaniesiona do łóżka nie wstaje, przychodzi do nas dopiero rano.:-)