reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witaj Nianiu:-)
już jakiś czas temu chciałam się Ciebie zapytać
ile czasu u Was zajęło całkowite oduczanie Maksaa
od pieluchy???...........i czy teraz urzywacie jej na np.noc,
lub wyjście na dwór.........czy juz całkiwm macie spokój?
Hmmm:-p nie pamiętam. Ale chyba z 3 miesiące:cool2: moze dwa i coś:-p
Przechodzilismy rózne fazy i powiem szczerze że nie raz miałam dość tego oduczania i nagle młody zakumał, ze trzeba wołać zanim się zrobi a nie po tym jak się zrobi:-D Teraz jestesmy na etpaie, ze woła za kazdym razem jak mu się chce siusiu. Zaczął sikać wreszcie więcej i rzadziej bo na początku to po trońku i bardzo często. Teraz woła nawet na basenie jak ma pieluszkę-kąpieluszkę i nie ma gdzie zrobić tylko trzeba lać w pieluchę:szok: :laugh2: To jest problem bo jak wytłumaczyć dziecku ze teraz trzeba nalać w pieluchę. Dla niego teraz do wręcz dziwne.
Pampersy zakładamy na noc i na spacer ale myślę, ze to kwestia miesiąca, moze dwóch i chyba juz nie bedzie na mojej liscie zakpów papmers jumbo pack:cool2: Maks juz nie lubi papmersów i wrecz potrafi się pogniewać jak mu się zakłada. A w związku z tym, ze "schodzi" ich teraz tak mało kupiłam mu te majtkowe.

Czasem zdarzają sie jakieś wpadki ale powiedzmy ze w tej chwili to raczejprzypadki incydnetalne.

Nawet juz mamy za sobą kupkę do kibelka. Ale nasze dziecie jakoś boi się robić kupę:cool2: :laugh2: Mówi, ze chce, sadzamy go na kibelek/nocniczek a ten po chwili oznajmia "uż" ( w wolnym tłumaczeniu juz:laugh2: ) i oczywiscie nocnik pusty. Wiec ostatnio najczesniej kupa ląduje w wannie podczas kąpieli a maks krzyczy "kupa kupa:szok: "no więc ostatnio zabawiam się w "wyławianie":baffled:

reklama
zbliża się 12,moje małe szczęście idzie spać,
miałam ambitne plany na okna............ale u nas
właśnie zaczęło padać i nic z tego

no cóż zrobie coś innego,
do później kobitki:elvis: :elvis: :elvis:

Jako ze o ile pamiętam pierwsi przecierami szlaki w powyzszym temacie chetnie rzecz jasna słuze szczegołowmi opisami jakby ktoś chciał:tak:

dzięki Nianiu za odpowiedź,
musze się wreszcie wziąść za Otylcie,
tak by do lata mieć już,na jej pupie,
tylka mjtuski z falbankami:tak: :-)

Niania, super z tym siusianiem na nocnik ;-) My jesteśmy w lesie- pampersy sa nadal, za to sadzamy młodego kilka razy dziennie na nocnik, robi wtedy siusiu, parę razy zdarzyła nam się kupa :-p Uczymy się dalej...:-)

U nas po kilku próbach nocnikowania jakiś czas temu kompletnie nic nie robię w tym kierunku:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Tak sobie teraz obrazowo wyobraziłam jak mogłaby wyglądać biegunka Julki w trakcie nauki robienia na nocnik, jezuuuu, chyba trzeba by było malować mieszkanie od nowa:szok::-D

NiaNia- palisz? :-p:szok:;-)

Niunia- dobrze, że z Paulą już lepiej:elvis:, jeśli objawy ustąpiły jej po 1 dniu to na pewno nie był to rotawirus, tylko może jakaś inna łagodniejsza cholera :zawstydzona/y:

Jak mi się chce spać???? No koszmar jakiś, spaaaaaaaaaać mi się chceeeeeeeeeeeeeee:tak::szok::-p

Dzień dobry kochane lipcówki :laugh2: :elvis: :-) :cool:

taaaaa, dobry, dobry :tak:

Julka siedzi mi na kolanach, trzyma w jednej ręce biszkopta a w drugiej suchą bułkę i zjada na zmianę :szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D

Alka na tej drugiej fotce to chyba nie Mich:no: co??, to nie możliwe żeby się tak zmienił :szok::szok::szok::szok::szok::szok: Normalnie zupełnie inny facio niż go zapamiętałam ostatnio... Ale fryzurę ma zawodową, ho ho ho :cool2:

reklama
Hello!!!
nadaje dzis z domu ----jeny jak fajnie nie isc do pracy ...mam dzis odbiór za sobotę która dopiero bedzie - he he he dobre nie...

powoli nadrabiam, bo kubus jeszcze nie spi

Do góry