reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Mati spi.:tak:
Upodobał sobie zasypianie w wózku na spacerze.Dziś to samo.:szok:Wniosłam go na spiocha po schodach do domu, rozebrałam, połozyłam do łożeczka, a ten dalej spi.:szok::tak:
A ja gotuję obiadek.:tak:

O rany, ale się rozpadało.

Co do Walentynek to raczej nie obchodzimy ich jakoś wyjątkowo.To znaczy całkiem miło jest dostac choćby małą różę:tak:, ale osobiście bardzije mnie cieszą takie niespodziewane prezenty.

Czesc dziubki
nadrabiam wczorajszy dzien i dzisiejszy, nei wiele tego, nawet jak dla mnie ;-)

dzieki wszystkim za wspolczucia dla Alusia :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: Tak teraz juz patrzymy na tego zeba inaczej. Szkoda mi wciaz,ale pocieszamy sie, ze to mleczak. Do Polski polecimy dopiero w lecie wiec wtedy przejde sie do dentysty. Tutaj napewno nic mu za darmo z mleczakiem nie zrobia, a za pieniadze to ja wole w Polsce , bo w U.K dentysta masakrycznie drogi:szok:

Edziu trzymajcie sie dzielnie. Chwala Bogu, ze te wymioty ustaly. Probuj jej podawac wszystkiego lekkiego po trochu. Moze biszkopciki, a zamiast mleka plynnego budyn, kisiel. To, ze chudziutka to sie nei martw, nadrobi wszystko jak jej przejdzie. Pieknei edziu, ze uratowalas ja od odwodnienia.
No i wzruszylams ie, ze przeczytalam jak slicznie Juleczka sie broni przed tym plynem uzupelniajacym elektrolity (zapomnialam nazwe, osralit, orsalit?)

Alek nasz wczoraj mial wieczorem goraczke nieduza 38,4, kaszle go od Polski jeszcze i ostatnio mu sie nasililo w zwiazku z czym dzisiaj poslzismy do lekarza.
u nas dzisiaj piękna pogoda i zastanoawiam się,
czy iść z Otylcią na spacer,bo nadal kaszle:-( :-( :-(

chyba jeszcze raz pójdziemy do lekarza,
niech ja osłucha,bo ja juz głupia jestem,
antybiotyk skończony, a małe w dzień kaszle,
ale w nocy oddycha spokojnie i przez nos:tak:
Kasiu ja sie balam, ze u nas to moze w zapalenie ostrzeli przeszlo, ale nie, powiedzial lekarz, ze pluca czyste i ze to infekcja wirusowa. Moze go tak kaszlec nawet z miesiac jeszcze, a wciaz odkaszluje na mokro. Pytam sie, czy mamy siedziec w domu, a on , ze skadze tylko cieplo ubrac i mozemy na pole wychodzic. Przepisal nam tylko Calpol (Paracetamol) w razie goraczki jeszcze. Inne leki zbede powiedzial. (Za darmo sa dla dziec tak w ramach przypomnienia) Moze Otylcia ma to samo. Choc nei wiem na co brala antybiotyk, zapalnie oskrzeli?

lecę kochane cosik zrobić w domku
tzn.obiadek i takie tam inne przyziemne duperele

a pisałam Was(nie chyba nie),że kupiłam sobie kordonek
i szydełka............mam nadzieję zostać mistrzynia
i zrobić sobie małe co nieco..............marzą mi się firanki:baffled: :-p :confused: :dry: :eek: :tak:czas pokaże,czy się nie zniechęce.........hihihihihi

a może jest jakaś lipcóweczka,co robi takie cudeńka,
albo jakies inne robótki????.............przyznajcie się ..........ihihihihihihihi

Ja od tygodnia robie szalki mam pol metra dopiero:-p Ciagle nei ma czasu robic. W planach mam jeszcze czapke, moze skoncze przed koncem zimy:laugh2: mam sliczna welne taki melanz rozowo-liliowy:tak: Na szydelku troszke robilam , ale w podstawowce.

jak tak czytam o wyczynach naszych lipcowych maluchów to stwierdzam ze ostatnio nieźle dają czadu: rozwalone łózeczko, skoki a`la Małysz, teraz ułamany ząbek Alusia --- niexle :tak: :tak: :-p

No Aniu zeby s wiedzial, ze wlasnei ze Slawkiem podsiemichwalismy sie, ze wyglada jak rozrabiaka teraz z tym uszczerbionym zebem. Tak maly urwis.

Jakie wasze dzieci maja zabawy ostatnio? Tak sie pytam, bo Alek ma manie chowania sie i wchodzenia w skrytki. Mamy rozsuwana szafe i tam wchodzi i sie zamyka, ciemnosc go jeszcze nei odstarsza (choc jak wchodzimy do ciemnego pokoju to mowi "ciemooo". Wchodzi pod stol, gdzie jest mnostwo krzesel (nei uzywamy tego stolu do siedzeniaprzy nim). Nawet do szulfady ze swoimi ciuchami wchodzi. Slawek kupil mu zwierzatka egzotyczne i nimi lubi sie bawic. Uklada je sobie, udaje, ze sobie budzi daja np pantera i zebra (raz mu pokazalam;-) ) No i zna zwierzatka po imieniu. Ciagle lapie nowe slowka i stara sie budowac krociutkie neiporadne zdania. Odmienia tez smiesznie bo np wola Mamusia le"w, ale w odmianie to : "Mamusia nie ma lewa"
Zamiast, ze cos jest tatusia to mowi czesto tatusi.

Co do zabaw, to Maciek ostatnio ma parę ulubionych:
1) ciagle wali młotkiem w takie cuś co kupiliśmy w Ikei (takie niby gwoździe w desce),
2) strasznie lubi puzzle drewniane (są 4 misie i można im zamieniać nogi, ręce, głowy itp)
3) układanie komina z klocków (najlepiej, żeby komin był większy od tatusia :-) )
4) no i czytanie książeczek - najlepiej o łosiach :-D

Oliwier najchętniej siedziałby przy kontaktach i tam grzebał:eek: :confused:
Tysiące razy dziennie go od nich zabieram
Nawet w kościele znalazł kontakt i oczywiście zaczął grzebać:szok:

reklama
Dziewczyny faktycznie pusto, ale moze to przez bb. ja jak pisalam swoje wywody to w pewnym momencie mnie wywalilo z napisanym postem:wściekła/y: Napisalam jeszcze raz i po raz kolejny bb nie bylo :wściekła/y: Tak wiec poszlam sobie.

Do góry