reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Graszka no to super ja tż się bardzo ucieszyłam ze nie muszę kupować wszystkiego bo też troszke dostałam

Tusia nie mam pojęcia może wogóle w samej wodzie umyć te nasze dzidziolki ;D
a tak naprawdę to ja zamierzam ją kąpać w kremowym płynie do kąpieli nivea
niby napisali że można stosować od chwili narodzin do codziennych kąpieli noworodka i nie zawiera mydełka

reklama
hi, hi wybacz Lilus, ale smiac mi sie chce , bo tu lepiej sie dobrym samopoczuciem nie chwalic, bo tak to pozniej wyglada. Ja ostatnio sie chwalilam, ze nie mam skurczy a tu wczoraj zaczely mnie w nocy lapac. A co do plukania to w samej wodzie, bo plyny do plukania dla niemowlat sa nie wskazane, zwlaszcza ze wzgledu na te srodki zapachowe, ktore uczulaja.

o rany nie moge Was dzis nadgonic ...

Gazelaczku co do opieki w szpitalach to zgadzam sie z Toba w 100% niestety nie wiadomo kiedy zmieni sie mentalnosc niektorych  :mad:

co do zoo to w szpitalu w ktroym bede rodzila pokrywa to moje ubezpieczenia a bez tego pewnie zaplacilabym i to sporo  :p tyle ze nikt nie robi laski czy mi je podac czy nie no i oczywiscie nie mozna go podobno przyjac za pozno...ja o nie poprosilam jak oksytocyna zaczela dzialac i rozwarcie szlo baaaardzo szybko przy ogromnych skurczach  :p

co do kosmetykow to uzywalismy wszystkiego Johnsona ale ostatnio u alergologa dostalam liste kosmetykow bezpiecznych i nie ma tej firmyna liscie jest natomiast np NIvea a my wybralismy teraz Aveeno baby to jest seria kosmetykow takich organicznych ze zboz, SUDOKREM uzywam tylko do pupy jesli jest zaczerwieniona a na codzien zwyklej wazelinki  
uuuuu to tyle ide Was gonic  

Dziewczny staram sie nadrobić to co piszezcie.
I na bieżąco - ja np zamierzam kupić na poczatek płyn do kapieli Oilatum (do mycia ciałka i włosków) i kremik do buzi z tej samej firmy. Płyn jest z delikatna oliwka i nieczego wiecej nie trzeba uzywac.To są kosmetyki dla alergików i bardzo wrażliwej skórki.  Dadzą gwarancje, że dziecko nie bedzie uczulone. Wg mojej wiedzy kosmtyki powinny byc jednej firmy, oliwke odradzam - wbrew pozorom wysusza. A do pupy tylko linomag i alantan, sudokrem tylko na odparzenia -i nie słuchajcie jesli ktoś powie inaczej. Moja mama ma szeroka wiedze na ten temat i wie co mówi. Sudokrem tylko doraźnie.
No to tyle lece nadrabbiac dalje.

A tak wogole to jestem dziś ostatni dzień w pracy!! ;D W środe jedziemy na wakacje huraaaa

aaa...olwka i puder stoja do dzis nieuzywane... narobilam sobie ta oliwka niezlego bigosu jak po pierwszym myciu chialam posmarowac pupe Tymcio dostal okropnej wysypki a ja plakalam ja to widzialam bo wygladalo jak jedna wielka ranka :-[ :-[
do kompieli do dzis uzywamy tylko plynu a nie mydla, po mydle maly taki byl slizki ze balam sie oby i z rak nie wypadl
do pielegnacji calego cialka uzywamy balsamu i jest ok, glowke jak TYmcio byl maly mylam codziennie i moze dlatego uniknelam ciemieniuchy..hmm...nie wiem
a jak wychodzilismy naspacer zima buzke i raczki smarowalam niva na kazda pogode (dostalam go z Polski )

dobra ide na sniadanko...i sprzatac :p

reklama
Maniu ja pewnie bede pytała Cie o zdanie za miesiac. Tesciowa śle nam kolejan paczke zza ocenu i wiem, że kupiła tam kosmetyki dla naszego baby. Nie wiem tylko co to za firma :pJak juz dostane dam znac.
Mania a uzywałas tzw, bouncerka ?? Ja dostałam od tesciowej i wydaje mi sie bardzo fajnym urzadzeniem

Do góry