reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Rzeczywiście kołomyja z tymi kosmetykami.
Ja cały czas byłam (jestem?)nastawiona na serię Bambino, ale teraz już nie wiem. Chyba zostaje nam testowanie na dzidziach (jak to brzmi :() i wybór wtedy tego co najbardziej odpowiada.
Jednego jestem pewna to co najprostsze w składzie jejst z reguły najlepsze, dlatego też dobrze poczytam etykietki na tych wszystkich kosmetykach.

reklama
Jak byłam mała to nie było takiego wyboru i było naszym mamom o niebo łatwiej. A teraz bądź tu mądry.
Na rózne podrażnienia pomagała zwykła mąka ziemniaczana, a nie żadne sudokremy itp.
Ale mamy czasy... ;)

Dziewczyny troche sobie poczytalam o pielegnacji pupy, kosmetykach i alergiach. no i z tego wszystkiego co sie dowiedzialam, to kremy do pupy dobre sa takie z lanolina (tluszczu welny owczej), gdyz zawarta w preparatach i maściach lanolina tworzy naturalną barierę ochronną przed substancjami podrażniającymi skórę np. moczem, ale jest to srodek czesto uczulajacy. Wogole skladniki zawarte w kremach, zelach i plynach czesto uczulaja i dla wrazliwej skory lepiej jest je zastepowac w postaci pudrow. No i w sumie nic nie wiem. Czy po umyciu pupy kremowac czy posypywac?

A jak myślicie do mycia to lepiej mydełko czy płyn? Ja sama już od paru lat nie używam mydła tylko żele pod prysznic, bo po mydle mam strasznie wysuszoną skórę, no i tak myślę, czy dla dziecka tez nie lepiej kupić jakiś płyn do kąpieli, a nie mydełko.
Tusia, a co do tego kremowania i posypywania, to ja jakos bardziej jestem przekonana do kremowania. Wydaje mi się, że po zasypce, to mogą sie robić jakieś grudki jak się dziecko zesika i potem to tylko będzie ciężko zmyć. No ale to oczywiście tylko zdanie niedoświadczonej przyszłej mamuśki. Moze znowu lepiej, żeby się wypowiedziały doświadczone mamusie :D

witam widzę że dzisiaj kosmetyczne problemy
ja zaopatrzyłam się raczej w kosmetyki nivea, mydełko, chusteczki, płyn do kąpieli , puder ale oliwkę kupiłam bambino i tez użyję jej w ostateczności, mały sudocrem tez kupiłam w razie czego żeby mieć

dzisiaj była u mnie koleżanka ze swoją dzidzią którą urodziła 3 miesiące temu, widziałam że nie używa pudru tylko kremuje
ale jak zwykle napewno każda dzidzia inaczej będzie znosiła pielęgnację różnymi kosmetykami

reklama
Do góry