reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

spokojnie babeczki, na kazde dziecko przyjdzie czas z mówieniem.......

mój ojciec nagrywał mnie jak byłam mała na kasety magnetofonowe, byłam wtedy mniej wiecej w wieku naszych Maluchów, cudowna pamiatka.......teraz jak tego słucham to czasem mam az łzy w oczach, mam to gdzies na kompie, chetnie Wam przesle, jest tam nawet nagrana moja mama.....tzn. tylko jej głos, chyba dlatego te kasety sa dla mnie takie cenne.....
Ja bym chętnie posłuchała małej Joasi:-) :-) :-)

reklama
Wiki moja Maja tez bardzo mało mówi i wiekszosc to jeszcze tak wiadomo o co chodzi, ale to inaczej wymawia.
Np. na piciu - cyciu
Na bajke - ba
Zamiast o pa - u a
Na wójek - wu
A tak to te podstawowe - mama, tata, baba, ciocia, ciuciu, dyduś, lala, dupa (hmm)itp.
Zero zdań, najwyżej jakieś po swojemu co nie wiadomo o co chodzi.
Ale rozumiec to już prawie wszystko rozumie.
Ja jestem w szoku jak słyszę to co inne wyprawiają z mową :szok:
Tusia Majka przy Oliwierku to gaduła:tak:
Oli mówi: mama, tata, baba - jak wyjdzie, da, ne i to wszystko, zamopniałam o yyyyyyyyyyy co oznacza wszystko

własnie słucham sobie tej mojej kasetki.....

musze to troche pociać, bo strasznie to długie, od robienia na nocnik poprzz spierwanie "domowego przeszkola"....

dwa moje ulubione teksty"
ojciec: asiu, czemu ubrałaś buciki??
ja: bo bede chodziła na bosaka......:baffled::baffled:

ja: tatusiu, zbiłam Marcinkowi ( mojemu bratu) butelke, przeproś mnie tatusiu :happy::happy:

Edzia z płytą nadal lipa...:-( Ostatnia próba własnie się zaczyna..

A jak Twoja płytka?

NiaNiu z moją też lipa. Najdziwniejsze jest to, że ona wcale nie jest jakoś porysowana.
No trudno :-(
I tak mam około 1200 zdjęć do wywołania :szok:, do tego kupno jakichś fajnych albumów, bo bez sensu zrobić zdjęcia i trzymać je w pudełku.

Właśnie kobiałki możecie polecić jakieś fajne albumy na zdjęcia?
Mi się najbardziej marzą takie z bibułką w środku, takie jak były kiedyś, ale nawet nie wiem czy jeszcze takie produkują?

NiaNiu z moją też lipa. Najdziwniejsze jest to, że ona wcale nie jest jakoś porysowana.
No trudno :-(
I tak mam około 1200 zdjęć do wywołania :szok:, do tego kupno jakichś fajnych albumów, bo bez sensu zrobić zdjęcia i trzymać je w pudełku.

Właśnie kobiałki możecie polecić jakieś fajne albumy na zdjęcia?
Mi się najbardziej marzą takie z bibułką w środku, takie jak były kiedyś, ale nawet nie wiem czy jeszcze takie produkują?

albo taki
http:/http://www.allegro.pl/item158090627_album_tradycyjny_40_kremowych_stron_24x29_szyty_.html

czesc :-)

Julia śpi
zaraz robię sobie kawkę,
czekam na łosia - jak wróci z pracy
a póżnie wychodze do fryzjera i na solar :tak:

już się cieszę :-D

reklama
Do góry