reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Hejo:-) Jestem i ja. Po wczorajszej matmie mam dziś super dzień:tak: (Gazelka:cool2: ). Lepiej mi się pracuje, myśli................echhhhhh:-)

Musiałam sobie kupic taka kurteczke, bo zima idzie a ja ta biała abercrombie co brzucha kawałek widac mam i marznę. Kupilam ja za 99 zl.

Fajowska. Ja bede z Zarze w poniedziałek (urlop:cool2: fryzjer:cool2: wyprzedaże:cool2: miodzio:cool2: ) to przylukam ile kosztuje i dam cynka!

Maniu czy ty te dwie sztuki sanek ciagniesz sama?:szok:

hiihiihiii o tym samym myślałam:-D
Mania dzieci boskie! Kiedy patrze na Wasze zdjęcia mogłabym juz dziś machnąc sobie drugiego bobaska:tak:
Hm.... ja mam pewne wątpliwości w tej kwesti, hihi Ja się zastanawiam jak np. będę karmic maluszka, skoro Maciek będzie chcial zeby się Nim zająć. On ciągle przychodzi, bierze za rękę i chce żeby się z Nim bawić. Albo boję się, że będę usypiać dzidzie, a druga krzyczy.

te same myśli:tak: :tak: :tak:
ale sadze, ze teraz bardziej umiałabym to wszytsko docenić, cieszyć się macierzyństwem, na weikszym luzie podchodzić do tego wszytskiego, pilnować się tracy od pierwszych dni życia ....
ech rozmarzyłam się:-p

Bawicie się ze swoimi dzieciakami w "niemajes" ? :laugh2: :laugh2: :laugh2:
To u nas ostanio hicior !

Młoda chodzi za mną i gada mi "mama niemajes tseba". NO i musimy sie bawić ciągle w chowanego heh :szok: :-D :-D

Jestem w szoku jak Julinka składa zdania:szok: :szok: :szok:
Maks mówi bardzo duzo , ale zdaniami operuje sporadycznie własciwe bardziej ....przez przypadek:cool2: :-p

Cześć dziewczyny

Dzięli jeszcze raz za odpowiedzi w sprawie tych witamin. :tak: :tak:

Elfiko u nas z tym wstawaniem to trochę kiepsko. Odkąd pamiętam, to Mała wstaje już parę minutek po 7. No ale pewnie przyczyna tkwi w tym, że ona spać chodzi wieczorem ok 19. Niestety wieczorem przetrzymać jej do późniejszej godziny się nie da, bo już po godz. 18. straaaasznie marudzi:-(.

Maks wstaje miedzy 6-7 ze względu na to że ja juz od 6 jestem na nogach:-) i słysze wstedy z jego pokoju "mamunia juz" ihihihihi wiec od rana leje:-D :-D :-D Teraz od kilku dni mamy nowy patent : nasze dziecie wychodzi z łozeczka i sobie idzie :szok: :szok: :szok: czasem nawet w nocy przychodzi do nas:tak: ale wtedy konsekwentnie go odkładamy:tak: Rano kiedy się wypi tez potrafi sam wyjść i sobie otworzyć drzwi od pokoju:-)

Niesia, i tak masz fajnie. Moj Maciek chodzi spac o 21 i wstaje po 7 mej... A i z drzemki dziennej zaczyna powoli rezygnować. Przechlapane na całej linii..............

Nasz maks tez co niebardzo ze spaniem w dzień. Max godzinka. Wszytsko przez te łosia sznuruwki w przdszkolu:laugh2: :laugh2: :laugh2:

no ja też kłade Weronike tak wcześnie spac , przed 20stą juz twardo śpi , tak ja przyzwyczaiłam od niemowlaka i tak zostawiam bo mam troszke czasu wieczorkiem dla siebie :tak:
wole wiec rano wczesniej wstac niz do pózna sie mała zajmowac :tak:

To samo podejscie:tak: Maks ostatnio domaga sioę snu juz w granicach 19. Sam wchodzi do łozeczka, kładzie się "spać spać" heheeh

baby Kuba chodzi w moich szpilkach..............
czy to zły znak, mam sie zaczac martwic :confused::confused::baffled::baffled::baffled::-p

Hehehe u nas to samo:tak: :tak: :tak: Ale jaki happy jest w tych obcasach:-) Lejemy z łosiem:-D

Ale ale śpieszę powiedzieć, ze na to wyglada, ze moje dziecie lada chwila przejdzie juz tylko na nocniczek:tak: zaczął działać plan "tetra precz" i Maks w tej chwili chodzi od jakiegoś czasu w majteczkach zamiast pampersa. W wiekszości przypadków juz woła jak chce siusiu albo sam siada na nocnik:tak: :tak: Wiec zaczyna być fajnie :-)

reklama
A kolejnym dobrym niusem jest to , ze jeśli wszytsko pójdzie ok to ruszamy z remontem juz na wiosne:tak: :tak: :tak: huraaa!!!
Teraz czekamy na projekt od architekta, akceptacja, wycena i działamy.
Musze tylko klepnąć wszytsko jan najszybciej z ekipą remontowa taralalalalalalalalalalal:yes: :wink: :crazy: :tak: :szok: :-p :cool2: :cool: :biggrin2: :rofl:

A kolejnym dobrym niusem jest to , ze jeśli wszytsko pójdzie ok to ruszamy z remontem juz na wiosne:tak: :tak: :tak: huraaa!!!
Teraz czekamy na projekt od architekta, akceptacja, wycena i działamy.
Musze tylko klepnąć wszytsko jan najszybciej z ekipą remontowa taralalalalalalalalalalal:yes: :wink: :crazy: :tak: :szok: :-p :cool2: :cool: :biggrin2: :rofl:

aneczko
moje gratulacje!!!!
tak trzymac!!!

Wiki moja Maja tez bardzo mało mówi i wiekszosc to jeszcze tak wiadomo o co chodzi, ale to inaczej wymawia.
Np. na piciu - cyciu
Na bajke - ba
Zamiast o pa - u a
Na wójek - wu
A tak to te podstawowe - mama, tata, baba, ciocia, ciuciu, dyduś, lala, dupa (hmm)itp.
Zero zdań, najwyżej jakieś po swojemu co nie wiadomo o co chodzi.
Ale rozumiec to już prawie wszystko rozumie.
Ja jestem w szoku jak słyszę to co inne wyprawiają z mową :szok:

Tusia, jakżeś Ty to wynalazła? Ja szukalam i nie widzialam tych płaszczyków :szok: :szok: :szok: Powinnaś zostać agentką - naprawdę!!! Chyba zalicytuję na ten pierwszy. Dzięk - buziak wielki dla Ciebie :elvis:

Gazelaczku masz jeszcze tu dwa - najtaniej, tylko nie wiem czy taka cena bedzie koncowa, ale narazie nikt jeszcze nie zalicytowal
Śliczny Czekoladowy Płaszcz/Kurtka R. M Metka!! (160667064) - Aukcje internetowe Allegro

~~TRF ZARA~~NOWY pikowany ciepły:) (160685728) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
spokojnie babeczki, na kazde dziecko przyjdzie czas z mówieniem.......

mój ojciec nagrywał mnie jak byłam mała na kasety magnetofonowe, byłam wtedy mniej wiecej w wieku naszych Maluchów, cudowna pamiatka.......teraz jak tego słucham to czasem mam az łzy w oczach, mam to gdzies na kompie, chetnie Wam przesle, jest tam nawet nagrana moja mama.....tzn. tylko jej głos, chyba dlatego te kasety sa dla mnie takie cenne.....

Do góry