reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Anitko ja tym rzaem pewnie bede malutka trzymala w takim specjalnym koszu przy lozku.... bo w lozku miejsca juz za malo  ;)
a to chyba o takim lozeczku pisalas??!!
B000077W1W.16._AA384_SCLZZZZZZZ_.jpg

Dobranoc kobitki...na mnie juz pora ...pośpie może wkońcu normalnie,a jak nie to chociaż z godzinke się kimne....papa :)

ja TYmula karmilam do 9 miesiaca bo potem okazalo sie ze jestem w ciazy i maly sam sie odstawil od piersi....przypuszczam ze zawartosc lub samk mleczka sie zmienily
Garszka!!! TYmcio tez jest uczulony na nabial i podawalismy mu mleko sojowe i taka sam reakcja byla...soja podobno jest jednum z mocniejszych alergenow i czesto uczula...teraz pije mleczko ryzowe i jest ok

dobra ide konczyc prasowanie
a Wam dobranoc!!!

aha!! Kasika to noramlne to na prawde normalne uczucie... ale poradzisz sobie zobaczysz!!!!

dzięki Mania ja to nie zasnę chyba dzisiaj i poprasuję teraz sobie to co poprałam
moje maleństwo będzie w kołysce którą ma moja ciocia dowieźść ale to maksymalnie do pół roku dzidzie sie w niej mieszczą, a potem zobaczymy

A ja nie spie jeszcze.
Bylam u lekarza i troszke mi zle i smutno, bo dzidzia nadal siedzi pupa na dole i kopie mnie po pecherzu a do tego mam cisnienie 145/95 i jakies tabletki dostalam i tam pisze ze moga plod uszkodzic i wogole takie tragedie tam na tej ulotce powypisywane brrr :-[
Lekarz mi powiedzial ze jak tak dale j pojdzie to mi zrobi cesarke w polowie czerwca ale niezbyt by chcial bo termin mi sie przesunal na 10 go lipca . Mam sie bardzo oszczedzac i na wszelki wypadek torbe do szpitala spakowac bo mam tez te twardnienia brzucha czeste i to go tez niepokoji :-[ :-[ :-[ :-[
I jak tu spac??

a ja jeszcze przed snem zajrzę do was!
mam dziś do bani dzień mimo, że dowiedziałam się że jednak prawdopodobnie będzie chłopiec więc będzie tymon a nie zuzia, usg mialam robioe przy okazji w szpitalu, bo tam dzis wylądowała moja mama :( od 8 dni miała okres i straszliwie się z niej przez te dni lało, była 2 razy u gina i powiedział, że to jest normalne (ma 45 lat) dostała tylko jakieś leki na anemię i przeciwkrwotoczne, które bierze się max48h a ona brała jakieś 4 dni. dziś wygnałam ją z siostrą na wyniki i okazało się że ma 6 coś hemoglobiny i skierowanie do szpitala, usuneli jej mięśniaka i polipa, dali trochękrwi, bo jeszcze spadła hemoglobina ...( i jeszcze nie wiadomo jak to sięskończy :( mam nadzieję że już wszystko będzie oki.

a ja jeszcze dziś u gina swojego dostałam receptę na żelazo, muszęzacząć brać i miałam dziśniskie ciśnienie i strasznie słabo mi było

oki jużchyba mknę spać. kolorowych snów życzę.

Graszko jedna z mam miala podobnie jak i Ty !! Ta polozna tlumaczyla ze przyczyny moga byc rozne !! -czasem jest zbyt duze cisnienie na poczatku karmienia !! -albo piers jest trzymana niepoprawnie ! -a czasami moze to byc psychologicznie !! etc.
Maniu to lozeczko to jeszcze inne ! Ale to co ^pokazalas jest niezle ! A gdzie takie mozna kupic ?
Elfiko mysle ze tymi tabletkami nie musisz sie martwic !! Jezeli to lekarz je przepisal to wie co robi !! Ja tez bralam tabletki na ktorych bylo tak napisane !! Firmy farmaceutyczne sie czesto zabespieczaja i tak pisza !!!
A z tym cisnieniem rzeczywiscie jestes biedna !! Trzymam kciuki !!

reklama
no za to teraz pewnie juz wszystkie spicie?! ja skonczylam pierwsza ture prasowania i wypralam nastepna partie ciuszkow jutro znowu prasowanie...ale tak pomalutku dobijemy do celu ;D

Anitko wiesz ze nie wiem skad je tu wkleilam ??? wrzucilam w google cribs for a baby i gdzies je tam wyszperalam

a co do karmienia piersia to faktycznie duzo daje dobre podejscie do tej sprawy...na 3 dobe po porodzie jest naplyw pokarmu potem dzidzia sama reguluje, pije tyle ile chce i kiedy chce a organizm mamy przystosowuje sie do jej potrzeb, u mnie bylo wlasnie tak ;D maly pij, mleko plynelo na zyczenie, przystawialam go do pelniejeszej piersi (mimo ze w jednej ksiazce bylo napisane 15min z jednej i 15 min z drugiej, w innej ksiazce co innego np. tak jak mowila Anitka oproznic do konca jedna) ale wazne jest by wypracowac sobie wlasny system!!! ja z mojego jestm zadowolona, uniknelam zastoju mleka, zapalenia piersi itd...aha jesli czuje sie grodki pod palcami w piersi to dobrze jest je delikatnie rozklepac opuszkami palcow-nie da sie tego zrobic calkowicie ale pod cieplym prysznicem masowac od gory w strone sutka-przynosi duza ulge!!!! czasami w nocy gdy Tymcio przespal np jedno karmienie piers byla jak kamien a ja budzilam sie zalana-mimo wkladek laktacyjnych-aaa!!! piersi nalezy wietrzyc ale nie przeziebic, sutki smarowac, obmywac przed i po karmieniu.
wiemze mi sie teraz dobrzeo tym pisze ale na poczatku ryczalam jak bubr bo przez te wszystkie ksiazki bylam oglupiona co jedna to madrzejsza
Wazne jest Kobietki ze mamy wyjscie i jesli kotras z Was nie bedzie mogla lub nie bedzie chcila kamic wyjsciem sa mieszanki mleczne-choc wiadomo jakie korzysci plyna z mlekiem matki ;)
no dobrze juz sie nie wymadrzam-taaaaaaaa.... pstryk w nochal i ide spac ;) ;D :p
pa cmoki w boki!!!

Do góry