reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Podziwiam takie dziewczyny jak ty Kasia, bo ja to bardziej taka egoistka jestem w zwiazku i chyba bym nie poscila nigdzie samego meza - no moze na male piwko z kolega, ale na pewno juz nie do kina na cala noc.

reklama
Kasiu wlasnie pod koniec wykladu juz nie moglam wysiedziec !!
Asiolku tak bardzo w skrocie to tzreba dawac piers jak najczesciej sie da (min. 8 razy)
-zaraz po porodzie w zadnym wypadku nie dawac butelki lub smoczka !!
-trzeba byc odprezonym bo wszystko zaczyna sie w glowie !!
-dziecko trzeba dobrze przystawic do piersi !!
-pozwolic mu wyproznic calosc i jezeli preferuje ktoras piers to dawac ja czesciej !!
-w nocy nie wstawac tylko przystawic dziecko i odlozyc !
-jak tylko otworzy oczy i wystawi jezyk to znaczy ze chce ,najlepiej zrobic to zanim zacznie plakac !!
-po kupce mozna poznac czy jest dobrze karmione czy nie !!
-w zasadzie mozna wszystko jesc i pic !!
Moja polozna jest bardzo mila i doswiadczona !! Wspoluczestniczyla w napisaniu pewnej ksiazki, ktora jest uwazana za najlepsza we francji ! O czym sie dzisiaj dowiedzialam ! Ona uwielbia wszystko co naturalne i zawsze najbardziej mysli o dziecku !!
Dzisiaj bardzo duzo nam tlumaczyla, gdybys miala jakies specjalne (konkretne) pytania albo cos co najbardziej Cie interesuje to napisze cos wiecej !!!
Pozdrawiam !!!

kaśka k nie zasmucaj się tam ....bo to działą zarażliwie :( ja tez dzis całą nocke sama :mad: mężulo w pracy i wruci nad ranem.... :(

Kaska!!! ja tez teraz gadam do sciany :p Tymul spi wiec chyba pojde poprasowac ciuszki Gabi

tak przeczytałam o karmieniu...z tego co ja wiem .....z włąsnej autopsji to synka karmiłam dosyć często <tak mi się wydaje>pamiętam ,że mniej więcej co 2 godzinki mały się domagał karmienia....i wsumie wdzień jak i w nocy ... :)

bidulki, moj wlasnie wrocil, wiec stad juz uciekam. Ale pamietajcie, ze same nie jestescie bo z wami wasze dzidziolki.
Anitko co ma oznaczac cyt. w nocy nie wstawac tylko przystawic dziecko i odlozyc ! bo ja nie rozumie tego

reklama
hehehe to pewnie chodzi o to by dzidza z mama spala  ;D jak tak robilam, cieszylam sie, karmilam i tra la la do dzis Tymula wygonic sie nie da tak sie w naszym lozku zadomowil a z drugiej strony ...jak spal w lozeczku to ja nie moglam spac spokojnie bo co chwila zagladalam i sprawdzalam czy oddycha ...wiem wiem crazy jestem ...no wiem  :p  

Do góry