reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
dziewczyny ja nie mam tych skurczy, ale za to w nocy bola mnie stawy w kolanach i to tez mnie budzi - musze zmieniac czesto pozycje w nocy by przeszlo no i jeszcze mam dretwienia palcow u rak. I to codziennie w nocy mnie wybudza oprocz jeszcze Majki kopniakow, no i pelnego pecherza.

A we wczesniejszym stadium ciazy to mialam skurcze. Odkad lykam 1 tabl. dziennie - Magnefar b6 te skurcze odeszly mam nadzieje w niepamiec.

Mi dokucza drętwienie ciała.
Zwłaszcza boku jak na nim leże. Wogóle to mam dość spania na boku, bo już całe mnie bolą od tego leżenia. A jak położę się nawet na trochę na plecy to mi po prostu duszno.

Zreszta cały czas mi gorąco, duszno i nie moge złapac tchu. :mad:

A z siusianiem co chwila to już inna historia.
Też mnie to męczy i chyba zainwestuję w papmpersy ;) ;) ;) ;) ;D ;D ;D
Zwłaszcza w nocy jest to dokuczliwe, bo jestem tak śpiąca i nieprzytomna że sama się dziwię że trafiam do toalety. :) ;D

co do pozycji podczas snu to ja nie mam zadobrze...na lewym boczku sypiam,a na prawy nie ma  mowy ...słyszałam ,że na prawym lepiej jest leżeć,ale mnie jakos małą nie daje ....więc sypiam tylko i wyłącznie na prawym boczku,staram się w ciągu dnia leżeć po troszku na lewym boczku... :)

widzę że wszystkie mamy prawie takie same dolegliwości
a mi się całkiem smutno zrobiło nie dość że siedzę całymi dniami sama w domciu to jeszcze teraz mój mężulek wyszedł sobie ze znajomymi na premiere filmu wróci nad ranem

a ja dalej sama siedze ze swoimi dolegliwościami ryczeć mi się chce :(

no to ja mam podobnie tez mnie juz te boki bola. Najchetniej pospalabym na brzuchu, no ale coz. A ja w koncu wiem jak wklejac szybko zdjecia, bo wczesniej przez taka galerie to robilam. No to teraz bede was pewnie obsypywac zdjeciami.
no i napoczatek dwa ciuszki zakupione dzis w lumpeksie przez moja tesciowa. Wy macie w swoich miastach sklep h&m , u nas nie ma, ale tesciowa zna lumpeks w ktorym takie ciuszki sprzedaja uzywane. Juz pare wczesniej mi kupila. Dzis taka o to sukieneczke....

p10100016nk.jpg

no i takie spodenki juz nie tej firmy

p10100036tt.jpg

reklama
no to widze ze teraz to juzdo samego konca bedziemy narzekac   :p  ;)
ja spac moge tylko na prawym boku bo jak poloze sie na lewym to juz koniec!!!! tak mnie ciagnie cos w srodku ze oszalec moge i z bolu nawet nie moge sie sama przewrocic  :p

Graszka lykaj witaminy!!!! ja sie z nimi nie roztaje ...po urodzeniu Tymcia tez lykalam ale takie specjalne dla kobiet karmiacych, jasne mozna jesc zdrowo-witaminowo ale to za malo! maludy wyciagaja z nas wszystko co najlepsze (i dobrze!!!  ;D) ale my tez musimy o sobie pamietac!!!!
organizm zostaje baaardzo olabiony...wszystko cenne z nas znika ...ja mimo ze lykalam witaminy wlosy wyciagalam garsciami, bylo mi slabo i strasznie schudlam
teraz witaminka codziennie!!!!!!

Do góry