reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

dziękuje za życzenia - jest mi bardzo miło :tak:

elficzko :elvis: Joasiu:elvis: Klaudia :elvis: Tusia:elvis: Niuńka:elvis: Edytko:elvis: mania:elvis: AniuSzawarc:elvis: Martusia:elvis:
Wiki:elvis: dla Ciebie wszystkiego naj naj naj SPEŁNIENIA MARZEŃ :elvis:
dziękuje .... wszystkim :elvis: :elvis: :elvis:

jakoś ostanio brakuje mi czasu na pisnie....:baffled:

dla TYMCIA :elvis: wszystkiego dobrego - dużo zdrówka :-)

reklama
chyba nie potrafie zajmowac sie moim dzieckiem :no: siadam na podłodze,żeby sie z nia pobawic a ona natychmiast na mnie wchodzi i chce na ręce, nic innego jej w tym wypadku nie interesuje. Wymyślam rózne cuda ale bez rezultatu wiec odpuszczam, siadam obok a mała sie chwile bawi a potem znowu sie ładuje na kolana. Stoje przy piecu, coś tam robie- Weronika między nogami, zmywam- weronika miedzy nogami, siadam do kompa - Weronika chce do góry i chce na kolana- koszmar :sick:
ELfiku mam nadzieje ze humor masz dzis już lepszy i to co teraz przeczytasz przyjmiesz jako najpewniejszą na świecie rzecz. i stwierdzisz ze Anka to po prostu wyłamuje otwarte dzwi, ale zaryzykuje i napisze ;)
JEstes wspaniałą mamusią!!! i nie ma innej możliwosci jak ta ze wychowasz Weronikę na porządnego człowieka. A to że się tym faktem martwisz i stawiasz sobie wysoko poprzeczke w wychowaniu to kolejne "za" świadczace na korzyśc Twoją i Twojego wychowywania. do tego WEronisia przecież jest w 70 % poprzeczniaczkiem i masz prawo tracic siły...dlatego kochana głowa do góry. A dr Szwarc przepisuje wieczorną kuracje bb-umową z odrobiną %% i siły powrócą...
ps. Mój Kuba za to ma teraz faze na wychodzenie z domu. tak mnie dzis przywitał po powrocie ze szkoły ze ja zobaczył ze zamykam za sobą drzwi rozpłakał się i płąkał dobre 10 minut :sick: pies się bardziej cieszył ze wróciłam :-p ...przedtem miał faze na mamę (było tak jak w twoim opisie)

Hej,

Elfik, nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale napiszę dwa słowa o zachowaniu mojego dziecka, cobyś nie czuła się złą mamą.

Wczoraj łoś rozmawiał z panią w żłobku. Chciał podpytać, jak Kornel się zachowuje, tak generalnie. Wiemy, ze ładnie je, śpi, jest grzeczny, ale chcieliśmy konkretów- jaki ma stosunek do innych dzieci itp. No i pani odpowiedziała:
- tak, tak, Kornelek to nasz aniołeczek. Ładnie je, śpi, jest grzeczny. Bardzo ciekawy świata, przewodzi w grupie, inicjuje zabawy. Lubi żłobek...
- (mąż) no tak, ale coś jeszcze? Jak traktuje inne dzieci, na pewno jest jakieś małe ale w jego zachowaniu..
- no, no tak..o, zabiera dzieciom smoczki i chowa się z nimi po kątach (przyp.red.biedne dziecko, smoczka od małego nie używa, to pewnie, że innym kradnie :eek: )
-(mąż) no, a nie zdarzają mu się jakieś napady złości?
- no, no tak, czasem po prostu zabiera dzieciom zabawki i jak mu się ją odbiera, żeby oddał, to rzuca się na ziemię i wpada w histerię. Czasem musimy mu zostawić tą zabawkę, bo nie daje się uspokoić :eek:

Taaaak. To tyle. Już Ci lepiej?

Nie wiem jak elfikowi ale mi od razu sie zrobilo lepiej:-) - moj szkrab ma bardzo podobne zachowania - grzeczniutki na pokaz, ale jak przyjdzie co do czego to ostro pokazuje pazurki....
Dzieki Iwon;-) :-)

Nie wiem jak elfikowi ale mi od razu sie zrobilo lepiej:-) - moj szkrab ma bardzo podobne zachowania - grzeczniutki na pokaz, ale jak przyjdzie co do czego to ostro pokazuje pazurki....
Dzieki Iwon;-) :-)
no własnie- gdziekolwiek sie pojawie z Weronika wszyscy ją chwalą -takie grzeczne, dobrze ułozone dziecko :baffled: nie płacze,ładnie sie bawi- wszedzie poza domem :-p :baffled:
ale dzisiaj juz dobrze, krysys minął ,dzisiaj mam wyz nastrojowy ale mimo tego chętnie skorzystam z terapii dr Szwarc - wieczór z BB i %% jeszcze nikomu nie zaszkodził :tak: :-p :cool2:

hejo hejo,
u nas dziś leje :-(

Mam masę papierową (elfik :elvis:), zaraz będziemy próbować rzeźbić hihihi

reklama
Hej,

Elfik, nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale napiszę dwa słowa o zachowaniu mojego dziecka, cobyś nie czuła się złą mamą.

Wczoraj łoś rozmawiał z panią w żłobku. Chciał podpytać, jak Kornel się zachowuje, tak generalnie. Wiemy, ze ładnie je, śpi, jest grzeczny, ale chcieliśmy konkretów- jaki ma stosunek do innych dzieci itp. No i pani odpowiedziała:
- tak, tak, Kornelek to nasz aniołeczek. Ładnie je, śpi, jest grzeczny. Bardzo ciekawy świata, przewodzi w grupie, inicjuje zabawy. Lubi żłobek...
- (mąż) no tak, ale coś jeszcze? Jak traktuje inne dzieci, na pewno jest jakieś małe ale w jego zachowaniu..
- no, no tak..o, zabiera dzieciom smoczki i chowa się z nimi po kątach (przyp.red.biedne dziecko, smoczka od małego nie używa, to pewnie, że innym kradnie :eek: )
-(mąż) no, a nie zdarzają mu się jakieś napady złości?
- no, no tak, czasem po prostu zabiera dzieciom zabawki i jak mu się ją odbiera, żeby oddał, to rzuca się na ziemię i wpada w histerię. Czasem musimy mu zostawić tą zabawkę, bo nie daje się uspokoić :eek:

Taaaak. To tyle. Już Ci lepiej?

Leje:-D :-D :laugh2: :laugh2: :-D :-D :laugh2: :laugh2:

Mój ostatnio wytrenował nowy sposób doamagania się o to czego chce - wyje bardzo żałośnie dukąjąc niby to w wielkim płaczu ma-mu-nia, ma-mu-nia....
hihihihihi pompa!!:-D :laugh2: ale wrzask jest na całą chałupę hihi

Do góry