reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Hej Baby !;-)

Kawka mniam mniam :tak:
Mamy piękne słońce za oknem tylko potwornie wieje:baffled:

Robię dziś ruskie pierogi :szok: , ha, tylko jeszcze nie wiem jak zrobię farsz bez maszynki do mięsa:tak:
ja do ruskich farsz robie z ziemniaków i twarogu z cebulka, nie trzeba do tego maszynki :no:

reklama
ja do ruskich farsz robie z ziemniaków i twarogu z cebulka, nie trzeba do tego maszynki :no:

Gnieciesz składniki tylko?
Ja zawsze przepuszczałam je przez maszynkę, wtedy nie było grudek.
No ale jeszcze nie dorobiliśmy się maszynki do mięsa a ja ostatni raz robiłam ruskie pierogi jak mieszkałam u rodziców czyli jakieś hymm :confused: 11-12 lat temu ????? :zawstydzona/y: :szok: :szok: :szok:

Teściowa miała wczoraj operację tej złamanej ręki i w związku z tym, że jeszcze jest w szpitalu zapowiedział się na dzisiaj do nas teść:zawstydzona/y:
Jestem lekko w szoku bo to pierwszy raz:eek:

No no, obocymy jak będzie ;-)

heloł :-)

ooo ruskie sie szykują! mniam!! :-) :-) :-)
ja tez Edytko jak Elfik farsz gniote :happy:
hehe...tez nie mam maszynki do miesa :cool2:

Piąta :-)

U nas drzemka zawsze około 12.00 do 13.30, czasem dłużej. Spać wieczorem idziemy przed 19-tą, a budzimy się o 7.30 (w tym przed szóstą na mleko) :-) :cool2:

Edytko, pierożki ruskie, mniam, mniam. Ja od kilku dni wprowadzam dietkę dla mnie i łosia. Tak dla zdrowia. Wczoraj na kolację miałam zapiekane warzywa, a dzisiaj pewnie jakaś sałatka light :eek:

Gnieciesz składniki tylko?
Ja zawsze przepuszczałam je przez maszynkę, wtedy nie było grudek.
No ale jeszcze nie dorobiliśmy się maszynki do mięsa a ja ostatni raz robiłam ruskie pierogi jak mieszkałam u rodziców czyli jakieś hymm :confused: 11-12 lat temu ????? :zawstydzona/y: :szok: :szok: :szok:
:tak: gniote widelcem, my tez jeszcze nie dorobiliśmy sie maszynki do miesa :tak: :-)

Co do spania w dzień to młoda śpi prawie codziennie tak około godzinki. Kładę ją o 11:20 i zasypia koło 12 i zawsze o 13 jest już na nogach.
Wieczorem chodzi spać o 19 i śpi do 6 rano, później mleko i leży jeszcze w miarę grzecznie do 7 albo dłużej jak matka "dosypia" ale wtedy to już jest zabawa pełną parą w łóżeczku.

a ja zaraz mykam bo mam angielski

a swoja droga to mam stresa ze az mnie na wc ciągnie :baffled:
wiecie...do fotografa paszportowe lece sobie zrobic :sick: :baffled:
chce aby wyszło jak najlepiej i kłaki juz umyłam a teraz latam i je układam:dry:
jeszcze makijaz jakis musze sobie zrobic...

a na paszportowe sa czarno-białe zdjecia?? bo na takich najlepiej wychodze.....:cool2: :-D

Teściowa miała wczoraj operację tej złamanej ręki i w związku z tym, że jeszcze jest w szpitalu zapowiedział się na dzisiaj do nas teść:zawstydzona/y:
Jestem lekko w szoku bo to pierwszy raz:eek:

No no, obocymy jak będzie ;-)

W jakim sensie pierwszy raz? Pierwszy raz sam, bez żony, czy pierwszy raz w Waszym domu? :szok: :eek:

reklama
Do góry