reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Cześć babki !

Dopiero mam chwilunię, żeby do was zajrzeć :szok:
Od rana już zaliczyłam ostrą awanturę z łosiem, przymusową pacyfikację Julki (o tej porze powinna wstawać z drzemki a ona się jeszcze łaskawie nie położyla spać :szok: :eek:), pranie i gotowanie obiadku :eek:
Nie ma co, kura domowa pełną gębą.
No to teraz zasiadłam na grzędzie popatrzeć co u Was:zawstydzona/y: :tak:

reklama
Dziewczny mam pytanie.
Poszukuje maści MADECASSOL ung. 40 gr
Maśc jest frnacuska i mozna ją kupić za granicą (najpewniej we Francji albo Beligii). To masc na Maksa poparzenie, a dokłądniej na blizny na jego rączce.
Czy nie macie przypadkiem znajomych czo kogoś kto mógłby kupić i przesłać?
Bede jezscze szukała w innych żródłach, ale napisałam tu bo nigdy nie wiadomo.

Z góry dzieki jak coś się Wam przypomni.

Jeszcze nie doczytalam dzisiejzej produkcji, ale Nianiu sparwdze dzisiaj w aptece u nas czy przypadkie jest, jak jest to kupic i wyslac ?

czesc BAby..
ja nie wiem czy moj pech pojdzie sobie w sina dal :(

wczoraj wrocililam z gaba ze szpitala....zabralo nas pogotowie w nocy z niedzieli na poniedzialek gabula miala 40stopni i drgawki :(
zrobili nam badania i stwierdzono zakazenie bakteryjne gornychg drog oddechowych....antybiotyk dozylnie, kroplowka i poklute raczki :-( :-( :-(
a na koniec rchunek do zaplacenia......qurna zaczynam zalowac wyjazdu z us :-( :no: :-( caly czas cos..jak nie jedno to drugie
buuu sorry baby z reguly staram sie niezrzedzic ale ile mozna szczerzyc zeby kurde no mowie Wam ciagle cos

Oj wy bidule:no: maniu najlepsza metoda przynajmniej w moim przypadku jest zarejestrowac sie w urzedzie pracy jako bezrobotna. Wtedy Twoje dzieci beda mialy darmowa opieke zdrowotna. ja jeszcze moge wziac stad taki dokument na bezplatne leczenie w krajach u UE, ale Tobie chyba pozostaje wlasnei rejestracja w urzedzie pracy:dry:
Moc usciskow dla Gabinki i szybkiego powrotu do zdrowia!!!

Co sobie nawinie na szyje - czy to tatusine gacie, czy inne cudo to sie musi przejrzec w dużym lustrze, dostawiając sobie do niego krzesło, bo jest wyżej. No i nawet sobie tak włosy nastrasza przy lustrze ( taki nawyk od babci) :-D Normalnie jaja jak berety.

Super panieneczka z Majusi, a w wannie z jaka gracja sie kapie. Alek tak sie nei polozy na brzuszku:eek: Tusia z tym nawijaniem na szyje to ja ma stracha nei raz, bo Alek tak sobei nawija co popadnie i nei raz sie boje, ze sie przydusi:szok:

Klaudus Macius na filmiku pierwsza klasa!!! No poprostu slicznie mowi i tak grzecznei siedzi na tej kanapie:tak: Motylek mi sie podobal bardzo jak macha jednym skrzydelkiem:-D

:szok: :szok: :szok: własnie ZAWAŁU DOSTAŁAM PRAWIE!!!!!!!!
siedze sobie na krzesełku przy kompiku ładnie , odwróciłam sie bo chciałam sobie herbate ze stolika wziać , no więc odwracam sie a za mną ... STOI MOJE DZIECKO!!! :szok: :szok: :szok:
Obudziła sie, wyszła z łózeczka i przydreptała do mnie, nic nie słysząłam . O mało głową sufitu nie przebiłam :shocked2: :shocked2: :shocked2:

Ha ha, ja raz mialam taki myk. Alek spal u nas na lozku i wchodzilam po ciuchu do pokoju, zeby zagladnac do niego, a ten stal przy samitkuch drzwiach... az krzyknelam:-D

W to, ze dzieci widza duchy to ja wierze, ale mysle, ze widza tylko dobre duchy naszych zmarlych bliskich i anioly. Mysle, ze zadne brzydactwa naszym niewinnym dziecia sie nei pokazuja.

Kredzia kochana witaj i pisz czesciej co u Was. Artek jest z wami czy w Italii?

Niunka ja tez gtatuluje Ci zaliczenia semestru, byle do przodu:tak:

Ciesze sie tez bardzo, ze operacja Ani ulegla odroczeniu:-)

Aniu.g i Martusiu
Ogromnie dziękuje za chęc pomocy w sprawie Maksika. Dziś mój brat ma dzownić do sdwojego przyjaciela który mieszka we Francji i moze on nam kupi... Bede lada dzień widziała i być moze nie bede Wam robić kłopotu.

Joasia znalazła aptekę w Polsce, która podobno sprowadza ten lek. Jezscze nie sparwdziłam tego kontaktu.

Pozwolę sobie jednak zachować w pamięci wasze propozycje i odezwać się do Was. Dziekuje :elvis: :elvis: :elvis:

Takie leczenie bedzie trwało ok. dwóch lat więc i tak bede tej maści potrzebowała. Wyczytałam gdzieś w internecie, że maśc kosztuje 3 Euro. Wiec grosze. A na stronie polskiej apteki ok.49 zł za 25 g!!!

Nianiu, w takim razie trzymam kciuki, żeby udało się pomyślnie załatwić sprawę z maścią :elvis:

Zaraz uciekam do domku, ale BB muli...

Jejuśku dopiero teraz przeczytałam o Mania i Kredzi. Rany, ale musiałyście przejść. Trzymajcie się cieplutko i uściski dla Gabinki i Tymcia :elvis: :elvis:

reklama
Ja tam specjalnie rozpolitykowana nie jestem, ale po obejrzeniu tego filmu z "Wesołych mamusiek" po prostu nie wierzę, że to co się dzieję w polskiej polityce dzieje się naprawdę.
Chyba pora się spakować i wyjechać na Kamczatkę.
Po prostu nie wierzę w to co usłyszałam...:szok: :szok: :szok: To jakaś kpina czy sprytny montaż?

Do góry