reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Całkiem przyjemne wzorki maja,ja mam taka z klapouchym ;D,bo ja i synek mamy swira na punkcie kubusia puchatka
kodkreskowy_rozowa.jpg

Dzieki za pocieszenie wierze że rączek nie połamię ;D a kąpanie zostawię mężowi

co do koszul to jak leżałam to dziewczyny też miały z takimi otworkami, niektóre dziewczyny były średnio zadowolone bo im cycuszki wypadały i ciągle musiały się pilnować, więc patrzcie czy nie ma za dużych otworków ;D

ja nie mam tego problemu z koszulami bo z powodu brania leku którego nie moge odstawiać nie będę mogła karmić  :(,  ale się zastanawiam ile butelek będę potrzebowała
ciekawe czy któraś z Was już też wie że nie będzie karmila piersią

Z tej firmy chyba maja wlasciwe te rozporeczki,tak mi sie wydaje,tylko trzeba wlasciwy rozmiar kupic,tak mysle.No ja w planie mam karmienie piersia.Doriana dlugo karmilam i teraz tez bym chciala.

jeszcze coś o piżamkach, widzialam fajniutkie piżamki zawiązywane na sznureczki z przodu, i też bez problemu kobietki karmiły i wyciągały piersi do karmienia :D

tyle że to z triumfa i są dosyć drogie ale napewno nie tylko ta firma robi takie koszulki

Czesc kobietki, ja w swoim szpitalu dostalam taka liste rzeczy ktore musze ze soba zabrac do porodu :
- majtki jednorazowe
- podklady jednorazowe 3 szt
- lewatywa-enema
- koszule nocne do karmienia 2szt
- szlafrok
- kapcie
- papier toaletowy
- podpaski duze-2op
- pieluchy jednorazowe dla poloznicy "bella"
- sztucce, kubek
- termometr
- aparat jednorazowy do golenia
- karta przebiegu ciazy i legitymacja ubezpieczeniowa
- przybory toaletowe
- venflon-rozowy 1szt
A dla dzidzi:
- 3 pieluchy tetrowe
- 1 paczka pieluch jednorazowych

pizamki fajne z przodu rozpinane widzialam na alegro, cena ok30zl za szt
Zdjecie wkleje jak znajde

Elfiko to ja połowy nie musze brać tego co Ty, nawet koszule dają nie wspomnę juz o dużych podpaskach, wenflonach, pieluchach dla maluszka itd
powiedziano mi że :) mam wziąść tylko chusteczki nivea już chyba ostatnio zresztą to pisałam no i dla siebie podstawowe przybory

reklama
Do góry