reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Elfiko taka lista? O rety to ja nie wam pomoca nie pozluze bo widac co szpital to obyczaj.Ja nie musze brac praktycznie nic.Nawet tych koszulek .No ale zeby termometr bylo trzeba brac  ::)to dlamnie szok.albo,ze podklady i majtki jednorazowe :o.
Ja na pewno wezme koszulki swoje bo w szpitalu wlasnie wiazane maja i mi nie odpowiadaja ;).Podklady sa w moim szpitalu ogolnie dostepne(zabraniaja wkladac wlasnych podpasek).Sztucce tez daja,papier toaletowy rowniez,fenflon taz,golarke tez
A dla dziecka to tylko na wypis ciuszki mam przyniesc.Dziecku oddzialowe ciuszki po urodzeniu zakladaja maja nawet bardzo ladne kolorowe.Kazda mama dostaje pampersy mala paczke(oprocztego przy toaletce w pokoju lezy jeszcze jedna paczka i chusteczki nawilzane.Piwluszki tetrowe rowniez sa wlasnoscia szpitala i daja je dziecku na okres pobytu(tu rowniez nie mozna miec wlasnych)

reklama
Elfiko takie tez mam po tamtym porodzie :),tez fajne-no tutaj to sam cycus na pewno nie wyleci ;D.Ale ja jestem len i w szpitalu mi sie odpinac co chwile nie bedzie chcialo ;D.Wole tamte.Wystawie bokiem to co trzeba i sprawa zalatwiona :),a jak bende wstawac to i tak zawsze szlafroczek zaloze,wiec niema problemu z wylatujacymi cycuszkami ;D.

elfikoz twojej listy to ja zabieram:
-SZLAFROK
-PAPCIE
-KARTE PRZEBIEGU CIAZY,UBEZPIECZENIA
-PRZYBORY TOALETOWE

Aga, ten twój szpital, to nie jest przypadkiem jakaś klinika prywatna? Bo coś mi się nie chce wierzyć, że w zwyklym szpitalu takie luksusy :) W moim sziptalu tez trzeba mieć własną maszynke do golenia, własne sztuce, kubek i zostawić przy wypisie 3 pieluchy tetrowe.

Hej Dziewczyny - co do koszulek do karmienia to wiem od świeżo upieczonej Mamy że lepsze są te rozpinane pod szyjka bo te z rozcieciami podobno ciagną bo maja za mały dekolt - ale to pewnie indywidualna sprawa kaźdego - bardzo fajne mozna kupic w Babicach Starych. Tam są nawe po 12 zł:)
ja też dostałam liste ze szpitala:)
DOKUMENTY:
- dowód osobisty
- aktualna legitymacja ubezp
- karta ciąży
- NIP wlasny i pracodawcy
WYNIKI BADAŃ:
- grupa krwi
- HBS,WR
- USG z ok 36 tygodnia
- ostatnia morfologia i mocz
- wynik z posiewu z kanału szyjki macicy
DLA MAMY
- 2 wygodne koszule na poród
- 2 koszule do karmienia
- szlafrok, skarpety, klapki
- przybory toaletowe
- dwa reczniki
- stanik do karmienia
- jenorazowe pieluchy bella
- woda niegazowana
- poduszka jasiek do karmienia
DLA TATY
- buty na zmiane
- wygodne ubranie ( wyprane w proszku dla malucha)
-  cos do jedzenia i picia
- aparat lub kamera
DLA DZIECKA
- 3 cienkei kaftaniki lub body
- 3 bawełniane pajacyki
- 3 pary śpioszków
-  10 pieluszek tetrowych
-  1 paczka pampersów
-  2 bawełniane czapeczki
- 2 pary skarpet
-  kocyk lub rożek
- recznik i mydełko z atestem IMiDz

Klaudia zwykly szpitalik! No wlasnie to jest problem ze tu blisko niemam prywatnej kliniki w ktorej moglabym rodzic i tak jak chcialam z poczatku naturalnie z ZO.Wiec zostalam przy naszym szpitaliku.Sa tu rowniez pewne uniedogodnienia np. to ze nie podaja tu znieczulenia zo nawet za kase :p.Ale ten temat juz mnie nie dotyczy bo bedzie CC :)

U nas lezy sie z dzieckiem.ale jesli nie masz sily albo idziesz pod prysznic co na oddzial dzidziusia na chwilke zabieraja.
Jeju to wy sporo tego wszystkiego musicie zabrac do szpitala.Ladnych pare reklamowek.Ja na prawde w szoku jestem ,ze nawet na porod trzeba miec swoje Aniu.
Ja oprocz tego,ze bende miala to wszystko oczym pisalam to przy wypisie jeszcze paczuszke sie dostaje (termometr do kompieli,sudocrem,myjke,ksiazecze"piewszy rok razem" ,naklejki na auto "uwaga dziecko"misia przytulanke i cos tam jeszcze juz dokladnie nie pamietam.

reklama
Do góry