reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Ja muszę kupić jakieś koszule nocne rozpinane, bo mam same wkładane przez głowę, a takie to się chyba nie nadaja do szpitala, nie?

reklama
no fajnie by było  wiedzieć co konkretnie trzeba mieć :)ja szczerze mówiąc nie bardzo wszystko pamiętam...5  latek przerwy,a teraz znowu na rynku mnustwo nowości ::) :)

Czesc babeczki :).Dziewczynki moge was pocieszyc-nie kazde dziecko ma ciemieniuche itp. :).Dorian nigdy niemial ciemieniuszki a chory byl w zyciu swoim 2 letnim 2 razy na angine.Pierwszy raz zachorowal jak mial roczek.Doktorek przepisal mu homeopatyki i po tygodniu przeszlo.2 razem dostal juz antybiotyk,zato tez juz caly czas zdrowy jak rybka :)

Jesli was lapia dolki z powodow np.niepotrafie wykompac noworodka i zdbac o pepuszek-to na pocieszenie ja tez nie umiem ;D,bo tym zawsze zajmowal sie maz.To on kompal malego w pierwszych miesiacach i polewal pepek.Ja dorianka sama wykompalam jak juz stabilnie siedzial w wanience :).Za to maz dziecko przewinie ;) ::)ale lepiej jeszcze to ponim poprawic bo pieluszke jaos tak krzywo zaklada ;D.No i kropelki z witaminami tez mezus dawal do roku czasu :).

Moja kuzynka ktora jest pediatra od dzieci tez twierdzi,ze malemu dziecku wcale nie tak latwo kzywde zrobic,poniewz jest bardzo gietkie.
Ja to bylam w najwiekszym szoku jak w szpitalu przy mnie malego pod kranem kompali.Pielegnarka wziela go w dlon i ciach ciach pod wode(nawet glowki nie podtrzymywala) i juz byl umyty i nawet nie plakal ::) :laugh:.

Hihi,no moj tak juz ma ;).Moze ma to po swoim ojcu...Bo tesciu tez wszystkie swoje dzieci kompal sam.Jak wrocilismy ze szpitala to pierwsza kompiel zrobil dziadek a maz patrzyl i pomagal myc glowke.A nastepnego dnia stwierdzil ,ze teraz to on juz wie jak i on to z checia bedzie robil...No i tak wyszlo :laugh:

Aga! No to rzeczywiście twój mężuś nieźle się spisał :) Mój wczoraj zrobił wielkie oczy, jak się dowiedział, że dopóki kikucik pępowiny nie odpadnie, to nie można pępuszka moczyć :D
No ale on na szczęście też raczej nie należy do takich, co dzielą zajęcia na kobiece i męskie, więc bardzo liczę na jego pomoc.

Klaudia ja w szpitalu dostalam z przydzialu koszule,ale mi nie odpowiadaly a najfajniejsze dlamnie byly takie z rozporkami zaslanianymi na piersiach najwygodniej bo nie trzeba nic podnosic i sie szarpac
baba_mini.jpg

Albo pizamki 2 czesciowe ja juz kilka kupilam.

O kurcze, super taka koszulka z rozporkiem :) Nie wiedziałam, że takie są :) Mam nadzieję, że kupie takie w Tarnowei :)

reklama
Do góry