reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

aaaa i polecam kawke z syropem amaretto........mmmm własnie popijam :cool2::cool2:
jak dla mnie za słodka ale mój G. uwielbia :tak:
ja mam ból świateczny w krzyżu :-p pakowąłam prezenty na podłodze i potem nie mogłam sie podnieść :baffled:
ale taki efekt moich prac
prezentyyt4.jpg

teraz robie sobie kawe inke
myje moje afro i zasiadam na troszku

reklama
Uffff.. to dobrze. Bo mięsko kupilismy juz wczoraj no i je zamroziłam. Ale czasem jedzenie mrożone po rozmrożeniu jest niesmaczne. Myslicie ze moze na to miec wplyw rozmrazanie w mikrofalowce? Zawsze część mięsa juz sie wtedy leciutko scina, a część jeszcze zamrozona :eek:

ech...
zrobię takie zwyczajne pierogi i tyle....
Tylko znowu, czy ktoś je będzie chciał jeść?:no: :eek: :baffled:

a mam to w d..pie :szok: :laugh2:
Ja zawsze robie normalne pierogi, gotuje je a potem je wrzucam na patelnie i tak zarumieniam z każdej strony,dodaje do tego cebulke pokrojona w kostke i smaże, są lepsze niz zwykłe i wszystkim bardzo smakuja . Może tak zrób??

Uffff.. to dobrze. Bo mięsko kupilismy juz wczoraj no i je zamroziłam. Ale czasem jedzenie mrożone po rozmrożeniu jest niesmaczne. Myslicie ze moze na to miec wplyw rozmrazanie w mikrofalowce? Zawsze część mięsa juz sie wtedy leciutko scina, a część jeszcze zamrozona :eek:

wiesz co Dorotko, moze masz racje z ta mikrofala, ja tak nie robie bo jej poprostu nie mam, zawsze przed zrobieniem czegos miesa zamrozonego noc przed tym dniem wyciagam mieso i wkladam w misce do lodowki, pozniej rano wkładam do garnka z woda i kłade gdzies w kuchni , koło pory obiadowej jest juz rozmrozone.......

nie wiem czy rozmrażanie w mikrofali ma wpływ na smak mięsa :confused: Ja zawsze rozmrażam mięso w ciepłej wodzie. Jak jest go dużo to wyjmuję z zamrażalnika rano, zaraz po tym jak wstanę, zalewam ciepłą wodą i w porze obiadu jest akuratne hihi

To jest nie fair, gdy ktos sie stara z jedzeniem, a inni nie chca jeść i nie umieją docenić tudu.

Ja akurat nie umiem gotowac, nie lubię. I tak sie zlozylo, że R nie lubi domowych obiadkow. Ale czasem z czymś się postaram i R moei - jak zrobilas to sama sobie to zjedz a nie we mnie wpychasz (naprawde jest taki :wściekła/y: ) no to przykro mi. Mimo ze nie pretenduje do bycia super gospodynia domową.

No i dlatego wigilia u nas taka sklepowa ;-)

reklama
:tak: to przez mikrowele na bank. Wyjmij kuraka wieczorem z zamrażalnika a rano bedzie rozmrożony i wtedy upiecz, bedzie dobry :tak:

Do góry