reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

aaaa i polecam kawke z syropem amaretto........mmmm własnie popijam :cool2::cool2:
jak dla mnie za słodka ale mój G. uwielbia :tak:
ja mam ból świateczny w krzyżu :-p pakowąłam prezenty na podłodze i potem nie mogłam sie podnieść :baffled:
ale taki efekt moich prac
prezentyyt4.jpg

teraz robie sobie kawe inke
myje moje afro i zasiadam na troszku
 
reklama
Uffff.. to dobrze. Bo mięsko kupilismy juz wczoraj no i je zamroziłam. Ale czasem jedzenie mrożone po rozmrożeniu jest niesmaczne. Myslicie ze moze na to miec wplyw rozmrazanie w mikrofalowce? Zawsze część mięsa juz sie wtedy leciutko scina, a część jeszcze zamrozona :eek:
 
ech...
zrobię takie zwyczajne pierogi i tyle....
Tylko znowu, czy ktoś je będzie chciał jeść?:no: :eek: :baffled:

a mam to w d..pie :szok: :laugh2:
Ja zawsze robie normalne pierogi, gotuje je a potem je wrzucam na patelnie i tak zarumieniam z każdej strony,dodaje do tego cebulke pokrojona w kostke i smaże, są lepsze niz zwykłe i wszystkim bardzo smakuja . Może tak zrób??
 
Uffff.. to dobrze. Bo mięsko kupilismy juz wczoraj no i je zamroziłam. Ale czasem jedzenie mrożone po rozmrożeniu jest niesmaczne. Myslicie ze moze na to miec wplyw rozmrazanie w mikrofalowce? Zawsze część mięsa juz sie wtedy leciutko scina, a część jeszcze zamrozona :eek:

wiesz co Dorotko, moze masz racje z ta mikrofala, ja tak nie robie bo jej poprostu nie mam, zawsze przed zrobieniem czegos miesa zamrozonego noc przed tym dniem wyciagam mieso i wkladam w misce do lodowki, pozniej rano wkładam do garnka z woda i kłade gdzies w kuchni , koło pory obiadowej jest juz rozmrozone.......
 
Uffff.. to dobrze. Bo mięsko kupilismy juz wczoraj no i je zamroziłam. Ale czasem jedzenie mrożone po rozmrożeniu jest niesmaczne. Myslicie ze moze na to miec wplyw rozmrazanie w mikrofalowce? Zawsze część mięsa juz sie wtedy leciutko scina, a część jeszcze zamrozona :eek:


nie wiem czy rozmrażanie w mikrofali ma wpływ na smak mięsa :confused: Ja zawsze rozmrażam mięso w ciepłej wodzie. Jak jest go dużo to wyjmuję z zamrażalnika rano, zaraz po tym jak wstanę, zalewam ciepłą wodą i w porze obiadu jest akuratne hihi
 
To jest nie fair, gdy ktos sie stara z jedzeniem, a inni nie chca jeść i nie umieją docenić tudu.

Ja akurat nie umiem gotowac, nie lubię. I tak sie zlozylo, że R nie lubi domowych obiadkow. Ale czasem z czymś się postaram i R moei - jak zrobilas to sama sobie to zjedz a nie we mnie wpychasz (naprawde jest taki :wściekła/y: ) no to przykro mi. Mimo ze nie pretenduje do bycia super gospodynia domową.

No i dlatego wigilia u nas taka sklepowa ;-)
 
reklama
Uffff.. to dobrze. Bo mięsko kupilismy juz wczoraj no i je zamroziłam. Ale czasem jedzenie mrożone po rozmrożeniu jest niesmaczne. Myslicie ze moze na to miec wplyw rozmrazanie w mikrofalowce? Zawsze część mięsa juz sie wtedy leciutko scina, a część jeszcze zamrozona :eek:
:tak: to przez mikrowele na bank. Wyjmij kuraka wieczorem z zamrażalnika a rano bedzie rozmrożony i wtedy upiecz, bedzie dobry :tak:
 
Do góry