reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Elfiko!!!

ja ma do kitu drozdze bo sa w proszku i za kazdym razem mi zakalec sie zrobi
a przepis jest bardzo prosty
ja robie tak na oko
maka, 1 jajo, szczypta soli, drozdze rozpuszczam w cieplym mleku, troszke masla roztopionego i wszystko merdam merdam i robie kulki smaruje bialkiem i do pieca na 45 min
ciasto musi miec taka dosc gesta konsystencje...no i za kazdym razem mam inna ilosc przez to ze na oko wszystko wsypuje
mam nadzieje ze Ci sie uda  ;)
a jak nie to porosze moja mame zeby mi podala swoj przepis

reklama
Mania dzieki ;D ;D ;D
sprobuje zrobic tylko najpierw kupie te drozdze i potem sie pochwale czy wyszly ;D

:)

dobra ide sobie!!!
tu dopiero 13 a ja musze tyle zaleglosci nadrobic :p
milego wieczoru Kobietki!!!!

aha Wiki! slyszalam ze ten elidel w Polsce jest strasznie drogi ok 100 zl tubka :p
ma pudelku jest napisane ze produkuja go w niemczech wiec moze tam bedzie tanszy, ja sie dowiem ile tu kosztuje bez recepty i dam CI znac (my dostajemy za darmo-tzn na recepte a reszte pokrywa ubezpieczenie ale cos mi sie wydaje ze kosztuje ok $10 niestety nie wiem na 100%- dowiem sie i potwierdze bo jakby nie bylo to duzo taniej)

Mania, ale zdolna bestia z ciebie. Domowe bułeczki, mniam, mniam. Ja też parę razy chlebek robiłam, nawet dobry był, ale szybko mi się znudziło :)
Brunetko, no to nieźle musiałam się nastresować. Z dzidzią napewno wszystko będzie dobrze. Innej opcji nie ma :) Już to kiedyś pisałam :)
Elfiko co do myśli o przedwczesnym porodzie, to ja ostatnio też jakąś schizę złapałam. Każdy skurcz macicy wydaje mi się początkiem porodu. A jako że dzisiaj się trochę nachodziła, tak całe popołudnie brzuszek mam twardy i co chwilę mi się napina. Kurcze, jakby moja lekarka to widziała, to by mi sie nieźle od niej dostało.

Widzę, że nasi mężowie są na etacie robienia zakupów. Ja juz nie pamiętam kiedy byłam w sklepie. Cały czas tylko biedny Łukasz lata z siatami :D Właśnie poszedł kupić produkty na kolacyjkę. Wymyślił, że zrobimy zapiekanki, bo my tak często w piątek na kolacyjkę cosik dobrego robimy :)

No i weekend kolejny się zaczyna. I pomyśleć, że już za jakieś 7 weekendów Kajtusiek może być z nami :D :D :D :D Normalnie juz się nie moge doczekać. Z jednej strony, jak pomyśle, że koniec spanka do południa to żal, ale z drugej już mnie strasznie korci, żeby tego malucha przytulić :D
To miłego odpoczynku wszystkim!!!!!!
Mania, baw sie jutro dobrze!!!!!!

Elfiko, my dzisiaj też zamierzamy zrobić koktajl jagodowy :D Do tej pory przeważał truskawkowy, ale dostałam dzisiaj od koleżanki jagody, więc będzie odmiana :)

reklama
Ja też walczę z krwawiącymi dziąsłami :(, musiałam iśc do stomatologa bo nie mogłam jeśc takie miałam podrażnione, zębolog powiedział mi że to normalne w ciąży załozył jakieś opatrunki, a teraz co wieczór płukanie z szałwi robie i zaczęłam używac nitek dentystycznych no i zmieniłam pastę na ziołową i jest troszkę lepiej ;)

Do góry