reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Ja idę do lekarza w środę i mam nadzieję że też mi zrobi KTG.

A dzisiaj kupiłam sobie gazetkę "Mamo to Ja" i okazał sie że mój lekarz udziela tam konsultacji lekarskich. Ale się zdziwiłam.

reklama
To czy tak do końca w porządku to okaże się dopiero w przyszłym tygodniu.
Dostałam namiary na specjalistę od echa serca dzidzi i mam nadzieję ze to badanie mnie uspokoi.Oby tak było.

Bo teraz niby jest wszystko w normie, ale mimo wszystko często ociera się o jej dolną granicę.
A najgorsze jest to że to nowe normy i sama nie wiem,....opinie są rózne.
Tym bardziej że w szpitalu miałam porównanie z badaniami innych dziewczyn i żadna nie miała tak nisko.

Lekarz mówi że może taka dzidzi uroda, ale ja strasznie się martwię i chyba padnę do czasu tego badania.

Frido wiem,że twój lekarz tam udziela porad :)
Miałam z nim do czynienia w szpitalu. Bardzo sympatyczny człowiek i fachowiec.

Dzieki za wsparcie :)

Anitko cholestaza ciezarnych to cos jak cukzyca ciezarnych -pojawia sie na czas trawnia ciazy a potem zinka. Tylko ze cholestaza dotyczy watroby i jest duzo zadziej spotykana (ja jestem taki oryginal ;D). Trzeba byc pod kontrola lekarza, czestse badanie USG itp. Po prostu trzeba juz bardzo uwazac. Nie wiem jedank na pewno czy to mam w poniedzialek sie dowiem - wyniki roznych badan na to wskazuja.

Lekarstwo ktore mi zalatwiasz ma za zadanie zmnijeszac swiad skory ktory sie pojawia przy tej chorobie i z czasem nasila :mad:

Jestem dobrej mysli....

Brunetko trzymam rowniez kciuki za Ciebie i serduszko malenstwa.

Zaczynamy sie zblizac do koncowki i powoli czesc z nas bedzie szalec z dolegliwosciami, oby bylo w tej grupie nas jak najmniej.

Powodzenia

Brunetko trzymam mocno kciuki by wyniki dzidzi byly dobre!!!!

ja tez siedze i mysle i nie wiem jak wytrzymam dwa tygodnie do tego mojego usg ale co zrobic  ???

Frida ja tez mam w lodowce swiatlo ;) zakupy dopiero dzisiaj po poludniu pojedziemy zrobic...
a juto idziemy na baby shower (to takie przyjecie niespodzianka dla przyszlej mamy) dziewczyna kolegi Lukasza z pracy ma w brzuszku dwie dziewczynki  ;D i termin porodu na 4 lipiec  ;D ( zreszta Lukasz pracuje z 4 facetami i kobieta kazdego z nich jest w ciazy z terminem czerwiec/lipiec i wszystkie brzuchatki sie jutro spotkamy ;D ) no a dzis jeszcze musimy jakas paczuszke przygotowac dla blizniaczek i ich mamusi  ;D ;D ;D
ale fajnie  :D  zeby tylko pogoda jutro dopisala bo impreza w parku bedzie a jak do tej pory to leje i wieje  :p

Ale fajnie Maniu jak tyle w jednym terminie masz znajomych (u nas to dopiero sie sluby zaczynaja - dzieci to odlegla przyszlosc dla wiekszosci z nich, przecieram szlaki ;D)
Ciekawe co sie bedzie dzialo w firmie Lukasza jak wszyscy tatusiowie wyladuja na porodowkach???? ;D

Mam nadzieję ze będzie dobrze, inaczej nawet nie myslę, choć wiadomo nerwy zawsze są.

Jedyny plus mojego pobytu w szpitalu wiąze się ztym ,że teraz już wiem co i jak tam wygląda, gdzie, co jest i wogóle poznałam trochę cały personel i nawet miałam to szczęscie być na samej porodówce i praktycznie byłam świadkiem porodu. Myśłałam że ię rozpłaczę jak zobaczyła dziecko. Conajmniej jakbym sama urodziła.

A najbardziej cieszę ię z tego że dziś rozmawiałam z dziewczyną po cesarce.
Ważne jest to wszystko dla mnie dlatego,że zamierzam rodzić w tym szpitalu i teraz po prostu jestem stara wyga ;D

Maniu i Aniu dzięki za wiarę ,że będzie oki. A sytuacja z tyloma ciężarówkami naraz jest rzeczywiście fajna i wyobrażam już sobie zbiórkę tatusiów na porodówce. :laugh:

Te spotkania są bardzo sympatyczne. w Polsce się tego nie praktykuje a szkoda.

Trzymam kciuki za pogodę bo u nas jest słonacznie i cieplutko.

Ale zbieg okoliczności z tymi kobitkami w ciąży. Może się faceci umówili ??? ;)

reklama
o kurcze.......

wlasnie dzwonil Lukasz... i zona jednego z tych chlopakow wczoraj urodzila  :o :o :o a termin na czerwiec miala....
o maaaaaaaatko!!!! no no noooooo...faktycznie wielkimi krokami idzie porod ...
a jutro bedzie o jednego brzuchatka mniej hmmmmmm....

no dobra! nie wolno panikowac  ;)

Do góry