reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

kochane jestescie!!!!!!! dzieki :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis:

pisze wlasnie kartke dla Duzego i wloze mu ja pod poduszke jak wroci z lotniska to mam nadzieje ze ja znajdzie i bedzie mu ciut lzej na duszy

mam ogromny sters i chyba jak przylece upije sie i padne ;-)

raz jeszcze pa

reklama
I ja juz dawno nie pisalam co Maciejek umie :) Generalnie to mam wrażenie, że On się rozwija w inną stronę niż reszta dzieci. No więc po kolei..
- mało mówi - największy wyczyn to "kto tam?", co generlanie i tak brzmi jak "tato", ale w specyficznej intonacji
- ślicznie naśladuje intonację - różne wyrażenia próbuje powtarzac, ale wymawia coś zupelnie innego, za to wlasnie mowi w takiej melodii jak usłyszał
- jest samochodowym maniakiem i uwielbia inne "dzidzi"
- konstruktor na calego - ciągle coś buduje, przestawia, wkłada i wyjmuje, przekłada z miejsca na miejsce itp...
- umie posegregować rzeczy różnego typu
- rozumie praktycznie wszystko i wykonuje mnóstwo polecen
- nocnik jest fajny - głównie na głowie. Jeszcze nigdy nic nie zrobił do nocnika - ale to może dlatego, że sadza się Go ubranego ;-) :-) Ale po co przechładzać tyłek, skoro i tak ucieka z tronu po 30 sekundach??????
- uwielbia dzieci i tatusia
- przylepa na całego i ma różne metody napadania na człowieka, żeby sie "pomiziać" :-)
- oprócz pokazywania zwierzątek i udawania ich odgłosów naśladuje tarzana :-) (wali się w piersi i woła Aaaaaaaaaaaaaaaaaa, a nauczylam Go gdy musialam oklepywać piersiki mascią ;) )
- zna wszystkie książeczki i wie gdzie co jest
- uwielbia posiadywac na swoim foteliku, ale tez nadszedl czas na kolejny etap - wspinamy sie na wszystko i skaczemy :szok: :szok: :szok:
- zębów sztuk szesnaście, ale reszta w drodze, bo c.h.o.l.e.r.a mała w nocy krzyczy

ufff.. tyle pamiętałam ;-) :tak:

rośnie nam lipcowy architekt jak nic :-) albo konstruktor- wynalazca :-)

u nas króluje ostatnio "baCH", przez to, że młoda do perfekcji opanowała wymowę gloski H, Ch ? nie wiem które ????chyba bardziej H hehe

na oko mówi OBA a na ucho OBABA :laugh2: :laugh2: :laugh2:
no i od jakiegoś czasu tata jest mama hehehe

z tym naśladowaniem odgłosów to kiepsko nam idzie, żadne tam koko, hau hau, e tam... wszystko pso-podobne robi łoło albo łułu (ciężko to napisać) a wszystko inne robi po prostu baCH:laugh2: (ze szczególnym naciskiem na ch)

dzieki kochane. Szybko poszlo i mam nadzieje ze te pozostale 1,5 tez uda mi sie zrzucic :tak:
pomogly w moim wypadku te cwiczenia szalone ,zero slodyczy i przed kazdym posilkiem herbatka SZCZUPLA LINIA
VITAX / Linia Wellness
a ja na tą herbatkę patrzyłam i zamówiłam sobie L-karnitynę,
bo ja nie mam po prostu siły ćwiczyć,od wejscia po schodach
dostaję zadyszki,więc mi w tym musi pomóc L-karnityna

Elfik,a kiedy zrobisz sobie suwaczek kilogramowy??????.......................hihihihijhihihihihihiihihihihihihihihihi

Hehe to jak chwalimy to ja tez :tak:
- ulubione zajecie ostatnio to wkladanie do pudelka i wyjmowanie kredek olowkowych ,zreszta wszystko co polega na precyzyjnym celowaniu w jakies otwory jest ostatnio fascynacjom mojego dziecka. W pudelku po butach wycielismy jej otwor wielkosci jednej karty do gry i weronika potrafi godzinami wrzucac do tego pudelka karte po kacie
- namietnie takze wyrzuca smieci do kosza, znajdzie cos na podlodze ,szybko podnosi i z glosnym okrzykiem BEEEE biegnie do kuchni do szafki z koszem na smieci, otwiera i wyrzuca sama
-jesli chodzi o slownik to mamy kilka nowych slow
OKO- znaczy oko i pokazuje tak ze trzeba uwazc bo mozna zostac oslepionym :-D
KUKO- kolko
PAP- pan i pani obojetnie
BABAN- banan
APO- jablko
BOBA- Bozia do Ktorej robimy AMEM czyli amen ladnie skladajac raczki przed spaniem :tak:
Najlepsze slowko to MAMAKAK ale co to oznacza nie mam pojecia :eek:

gazelko to nasze dzieciaczki podobne,
nie tylko pod względem ilości włosków na głowie,
ale i umiejętności................z tą różnicą,że Otylcia zamiast coś
budować,rwie się do garów i gotuje mieszając łyżkami
oraz nie robi tarzana,ale pięknie się klepie po brzuszku,
jak jej coś smakuje(a smakuje wszystko)

jakie to dziwne i zarazez śmieszne,takie podobieństwo:tak: :happy: :confused:

jeszcze mi sie przypomnialo odnosnie mojego dziecka- jak cos sie jej uda to bije bravo i glosno wola BABOW BABOW!! TO wynik chyba z tego ze jak ja za cos chwalimy to wlasnie oboje z losiem mowimy bravo !
dzisiaj zjadla obiadek ,podniosla talerz i zawolala -MAMA BABOW!! hihihi

a ja na tą herbatkę patrzyłam i zamówiłam sobie L-karnitynę,
bo ja nie mam po prostu siły ćwiczyć,od wejscia po schodach
dostaję zadyszki,więc mi w tym musi pomóc L-karnityna

Elfik,a kiedy zrobisz sobie suwaczek kilogramowy??????.......................hihihihijhihihihihihiihihihihihihihihihi
Kasiu ja tez nie moglam sie dlugo do tych cwiczen zmusic bo tez mam lenia ale postanowilam sobie cos udowodnic i staram sie jak moge :tak:
a ta herbate kupilam przez przypadek bo kupuje czesto z tej serii NA DOBRANOC i tym razem pokusilam sie takze o ta , bardzo mi smakuje wiec musze sie ograniczyc hihi

suwaczka takiego nie planuje robic hihi

nie wiem,czy pamiętacie...............ale na naszym spotkaniu,
mówiłam i pokazywałam,że łosiek rano mi wyrwał kleszcza

i ja ostatnio taka jakaś do dupki się czuję,
więc dzisiaj sobie sprawdziłam co to jest ta bolerioza
i wystraszyłam się nie na żarty,bo ja mam parę dziwnych
objawów,co to niby przy tej chorobie występują,
ale i przy zwykłych normalnych grypowych stanach też

chyba sobie pójdę zrobie badanie na tą bolerioze,
łosiek wroci to z nim pogadam,tak dla własnego
swiętego spokoju

a może ja przesadzam???????????