reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
to jeszcze ostatnio zycie tak mi dowalilo ze szok :-(

zapraszamy na zwierzaczki, utulimy, ukochamy, pocieszymy, ...
co się stałko kochana ??????:-(

....

co do Julki to nie jest z nią tak słodko cały dzień oj nie, ale generalnie nie powinnam chyba na nią narzekać... Chociaż w te dni kiedy jestem z nią cały czas sama też momentami tracę siły, szczególnie jak jest byle jaka pogoda i nie ma co z nią robić w domu... Staram się jak najmniej włączać telewizor a jakoś nie mam za bardzo polotu do wymyślania zabaw z takim małym człowiekiem.

.....

oszukali mnie dziś w Polsacie:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: , napisali, w tym pasku na dole ekranu, że odwołują wieczorne seriale a później zauważyłam, że leciało Samo Życie, ale załapałam się tylko na napisy końcowe...

U nas też ostatnio zasypianie wygląda tragicznie:
żałosne wycie i krzyk NIIIIIIIIE NNNNNIIIIIIIIEEEEEEE:eek: ,

ma to miejsce dokładnie od soboty, kiedy to odwiedziła nas rodzinka i snuła wywody na temat usypiania itp. (generalnie my wszystko robimy źle, bo dziecko powinno się sadzac koło siebie na kanapie i czekac aż samo padnie ze zmęcznia:wściekła/y: :wściekła/y: :szok: :szok: ). Daria jest rozregulowana przez tą wizytę, bo jak zostawiliśmy ją w łóżeczku to "troskliwi" teściowie tak głośno zrzędzili, że musieliśmy Darię przynieśc do pokoju gdzie siedzieliśmy, bo dziecko nie miało szans zasnąc....
Za takie odwiedziny to ja dziękuję :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Hmmmm teściowie to róWnież mój ulubiony typ - WSZYSTKONAJLEPIEJWIEDZĄCY :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :cool2:

hihihihihi bo Wy ambitne babki jesteście :tak: :tak: :tak: ja niestety kłade laskę na wszystko co tylko sie da :cool2: :dry: ( a pamiętam jak byłam w ciąży i z pełnym zadęciem opowiadałam jak to moje dziecko będzie z nocnika korzystać w wieku 6 miesięcy bo kto to widział żeby półtoraroczne dziecko w pieluchy srało - HAHAHAHAHAHAHHAHAHA:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: )
Alka szybciorem odłuczysz Micha od pieluch,
kiedy nie bedzie się w nie mieścił.................hihihihihihi

chociaż dzisiaj rozmiary duże to trochę to
może potrwać:-p :szok: ;-) :happy:

Ja to mam aniołka w domu, jak tak czytam o Waszych problemach to mi się włos na głowie jeży. Julka bezproblemowo zasypia i u siebie w domku, i na wszelkich możliwych wyjazdach (u mojej mamy, w górach), zawsze zachowujemy jedynie cowieczorny rytuał i staramy się pilnować stałych pór karmienia, kąpieli i odkładania do łóżeczka, bo chyba usypianiem to tego nie mogę nazwać. Tfu, tfu żeby się tylko nic nie odmieniło. Po wieczornym mleczku, myciu ząbków i kąpieli, ubieram Julkę do snu, robimy wspólnie znak krzyża (Julka dotyka rączką czółka i już potrafi powiedzieć "Ocia" (w Imię Ojca) i składa rączki do "Amen"), później młoda daje mi buziaka i mówi do mnie pa pa. Odkładam ją do łóżeczka, gaszę światło i wychodzę. Ona prawie zawsze od razu zasypia.
No i co najlepsze, odkąd wyszły jej wszystkie 5-ki śpi w dzień ponad 2 godziny co jest ewenementem bo był już taki okres, że spała na maxa 40 minut.
Wiem, że Was mogę wkurzyć tym co napisałam, ale po prostu widzę, że mam się czym pochwalić.
No i póki co młoda jeszcze nie oprotestowuje wszystkiego i wszystkich. Ma oczywiście swoje jazdeczki, ale na szczęście jakoś nad tym panujemy.
Lubi się rozpłakać jak jej stanowczo mówię "nie wolno", ale też przestaje broić (przynajmniej na chwilę heh).

Fiu fiuuuuuuuu... czytam i normalnie nie wierzę :szok:

Moj maluch tez odwala numery i ostatnio jest niegrzeczny - chociaz musze przyznac, że od początku był uczony, że czegos nie wolno. Ale.. ostatnio nas ostro testuje i zrobił się bardziej butny. Czasem się wścieka gdy na coś nie pozwalamy - tzn. często się wścieka, ale my sie twardo trzymamy ze nie to nie i za chwile jest spokoj :)

Elfik miłam Ci kochana pogratulować
schudłaś 1,5kg ..............extra wynik,
ja juz do końca życia chyba będe,tylko tyć:-(

liczę na cuda z obciąznikami

Alka szybciorem odłuczysz Micha od pieluch,
kiedy nie bedzie się w nie mieścił.................hihihihihihi

chociaż dzisiaj rozmiary duże to trochę to
może potrwać:-p :szok: ;-) :happy:

hIHIHIHIHIHI ja poczekam aż koleś sam z nich zrezygnuje -wierzę że ten dzień nadejdzie :cool2: :cool2: :-p :-p :-p :-p

dobra KObiety!!!

wpadam powiedziec ostatnie pa zza oceanu :tak: :eek: :cool2:

za 2h zamykam za soba drzwi, ostatni raz spogladam w okna i jade do Chicago....
cala sie trzese od wczoraj rycze :eek: ...z sasiadami juz sie wyscsikalam co spowodowalo jeszcze wiekrzy bek
zamykam na jakis czas rozdzial Milwaukee...hm....dziwnie mi jakos
dlonie mi sie trzesa...........glupia jestem nie? :-p :eek: :tak:

smutno mi i zarazem fanie...nowe wyzwania przed nami i mama moja ktorej zrobie niespodzianke ;-)

scsikam Was mocno i do...............zobaczenia!!!!!!!! :tak: :elvis:

reklama
dobra KObiety!!!

wpadam powiedziec ostatnie pa zza oceanu :tak: :eek: :cool2:

za 2h zamykam za soba drzwi, ostatni raz spogladam w okna i jade do Chicago....
cala sie trzese od wczoraj rycze :eek: ...z sasiadami juz sie wyscsikalam co spowodowalo jeszcze wiekrzy bek
zamykam na jakis czas rozdzial Milwaukee...hm....dziwnie mi jakos
dlonie mi sie trzesa...........glupia jestem nie? :-p :eek: :tak:

smutno mi i zarazem fanie...nowe wyzwania przed nami i mama moja ktorej zrobie niespodzianke ;-)

scsikam Was mocno i do...............zobaczenia!!!!!!!! :tak: :elvis:

Maniulka kochana, szczęsliwej podróży i DO ZOBACZENIA W PL !!!!!!!!:elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis:

Do góry