reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Tusia! Ja też biorę feminatal. U mnie było dokladnie tak jak u Brunetki. Jak się okazało, że mam super wyniki, to zaczęłam łykać witaminki co drugi dzień, a nie tak jak dotychczas codziennie. No i po paru dniach dorwały mnie skurcze łydek. Jak zaczęłam znowu brać codziennie, to przeszło.
Mój mały się chyba dzisiaj w nocy przekręcił główką w dół, bo normalnie tak się kokosił, że zasnąć nie mogłam. Kopał, wiercił się, naciągał mi brzuch ze wszystkich stron. A dzisiaj kopie głównie w górnej części, no i tak myślę, że już sobie pewnie tam siedzi do góry nogami :) Ale te kopniaki to rzeczywiście są coraz mniej przyjemne. Kurcze, pamiętacie jak nie mogłysmy się doczekać pierwszych kopnięć? A teraz nam dają popalić :D Ale ten czas leci.

reklama
A ja nie biorę teraz preparatow witaminowych tylko lykam żelazo i magnez. Postanowilam nie hodowac malego na tabletkach tylko bardziej przylozyc sie do diety, chociaz z tą dietą to różnie bywa, hi hi ;D Ale po tym jak moja szefowa urodzila dziecko ponad 5 kg to mam niezlego pietra ;) :p

Gazelaczku super ci wyszlo. Jak zobaczylam twoje kolderki to juz wiem na bank, ze tez sama uszyje wszystko - razem z ochraniaczami i baldachimem. Mam nadzieje, ze mi wyjda jak twoje piekne.
Co do tych witamin to moja mama taka przeciwniczka dzis mi nagadala, ze ona nic nie brala tylko naturalnie duzo owocow jadla i ze nie powinnam takiej chemi lykac.

Czesć Dziewczyny
W Piasecznie pada co chwile i nie mogę wyczaić momentu żeby chociaz do sklepiku skoczyć - i do tego taaaki śpiący dzień:(
Tusiu - witaminki mozesz spokojnie kupic bo po ciąży takie wsparcie witaminkowe też sie przyda żeby nam wszystki wsłosy i paznokcie nie wypadły ( bo podobno czasami lecą włoski strasznie)
Gazelaczku nonono ale zdolnosci:)
Ide chyba przedrzemać tą pochmurna pogodę:(

Tusiu - pooglądaj sobie wzorki kolderek na internecie - to niezla inspiracja i latwiej cos samemu ulozyc. Kilka stron wczesniej Mania podeslala linki do takich stron a ja podaje moje ulubione:
http://www.amazon.com/exec/obidos/t...F83G8C2ARO7P&vi=pictures&img=14#more-pictures
http://www.amazon.com/exec/obidos/t...F83G8C2ARO7P&vi=pictures&img=14#more-pictures
http://www.dreamtimebaby.com/whalestale.html

a tu masz mnostwo rozniastych kolderek:
http://www.babybeddingtown.com/index.php?section=category&category_id=1&page_num=0

powodzenia! To naprawde fajna zabawa!!!!!!!!!!!!!!

Gazeleczku - alez masz tworczy okres i zdolnosc szycia. Ja nawet krzywo przyszywam guzik:). Dobrze ze urodzilam sie w obecnych czasach bo zaden facet kiedys to by nawet na mnie spojrzal - dwie lewe rece jestem:)

Gazeleczku jestes bardzo zdolna przyszla mama ;D ;D ;D
Super te kolderki, az zazdroszcze Twojej dzidzi spania pod takimi cudami ;D ;D ;D

Gazeleczku. podziwiam zdolnosci... ja kiedys duzo sama robilam tzn szylam, robilam na szydelku, drutach, a teraz tez to za mna chodzi ale nie mam kiedy ... czy wam tez tak szybko czas ucieka, ja uwazam ze stanowczo za szybko, bo chcialabym sie jeszcze nacieszyc dzidzia w brzuszku, spokojem.. hihih

reklama
wiecie co, mam strasznego dola, wczesniej bylam tak pelna energii, optymizmu, ze pol swiata moglam nim obdzielic, a teraz to jakby ktos przeklul balonik (wim nawet kto - to moj maz), ostatnio nie moge sie z nim dogadac, wiem ze moze czasem marudze czy sie czepiam, ale moglby wykazac "odrobine: zrozumienia, ze po prostu zbliza sie porod i denerwuje sie roznymi rzeczami: jak to bedzie, ze nic nie jest gotowe itd, a tymczasem to on sie na mnie obraza i nawet sie nie chce wysilic by zrozumiec, pewnie najlatwiej jest stwierdzic ze bedzie sie zachowywal normalnie jak ja sie bede normalnie zachowywac... :mad:

Do góry