reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Anitko ja wlasnie sie zastanawialam przed chwila co to byl za odglos w moim brzuchu tak jak by Majka beknela i puscila bombelki. Nie wiem co to jest, ale napewno nie pochodzi to z zoladka ;)

Anitko to przylatuj!!! ja mialam chyba bardzo duzo szczescia ze trafilam na mojego  ginekologa tyle ze z nim bede sie widziec dopiero na ciut przed porodem a narazie musze chodzic do innego ale co tam wytrzymam  ;)

moja Gabryska tak sie wierci ze jak zadlugo siedze to mnie bum!!! w rzebra a wczoraj to tak sie wypiela mala wiercipieta ze   oj brzuch z prawej strony wygladal gruszka i skora tak bardzo sie napiela ze az bolalo  

no tak ale tez nie moge uogolniac szpiali bo tu tez sa i takie partackie i jesli samemu sie czlowiek nie doinormuje to o niczym Ci nie powiedza.....chyba maja wiekszosc ludzi za glupkow....chociaz z drugiej strony jak sie patrzy na wyraz twarzy czesci tego spoleczenstwa to sie nie ma czemu dziwic...
na wszystkim musi byc instrukcja obslugi nawet na papierze toaletowym :p no ....moze tylko nie na jedzeniu...bo to towarzystwo tylko by jadlo i jadlo

Tusiu, jak wróce do domku to zrobię zdjęcia i na pewno pokażę na wątku wyprawkowym swoje kolderki  ;D

A kupić na nie trzeba:
- do środka watolinę [8 zl za metr w W-wie] bądź jakiś inny ocieplacz,
- a na wierzch chyba najlepiej bawełnę.

Rozmiar i wzorki wedłu uznania  ;D No chyba że chcesz zeby potem pasowaly na to standardowe poszewki, to musisz dopasowac rozmiary. Ja zrobilam mniejsze, bo slyszalam ze standardowe kołderki sa na początek za duze, a poza tym my rodzimy latem, bedzie gorąco, więc nie chcę malucha przykrywac zbyt wielką "pierzyną".  ;) ;D No i u mnie nie bedzie oddzielnie poszewki - w razie czego od razu cala kolderka poleci do prania.

Kasiu K ja biorę fenoterol od 3 tygodni i nie wiem do kiedy mam brać. Może też urodze w czerwcu.

Moja mała ma ostatnio czkawkę bo tak delikatnie mi w brzuszku skacze przez kilka minut. Ale strasznie jest spokojniutka. troszkę się wierci i troszkę kopie ale tylko raz zasunęła mi takiego kopniaka że mnie zabolało. ;D

wiecie co... ja wiem, że ja tak strasznie upieram sie przy cesarce :-) w duchu jednak ten poró naturalny kusi :-) chociaż to wg mnie nienormalne :-)

Maniu przeczytalam ta historie ojca i naprawde az sie we mnie gotuje jacy ludzie (lekarze) moga byc podli i nieczuli. Bardzo wspolczuje tych przezyc i mam nadzieje, ze to sie nigdy w zadnym szpitalu nie trafi. Tragedia.
Gazelaczku czekam na zdjecia ;D

reklama
Asiołek pisze:
wiecie co... ja wiem, że ja tak strasznie upieram sie przy cesarce :-) w duchu jednak ten poró naturalny kusi :-) chociaż to wg mnie nienormalne :-)

Asiołku chyba nie bardzo zrozumiałam ::)według ciebie nienormalny jest naturalny poród?? ::)??

Do góry