reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

ja teraz ide z mężulem...a co tam niech się podenerwuje tez troszke ...hihi...a tak na poważnie to nie wiem czemu ale jak narazie mam wra wrażenie ,że z nim lepiej bedzie...bede miała dokogo się odezwać i wogule...pozatym to jego pierwsza dzidzia więc troche to przeżywa i sam powiedział,że chciałby ze mną rodzić :)
pisałyscie cos o nacięciu...hmmm....ja nie wiem nawet kiedy nacięcie mi zrobili ....dosłownie nic nie czułam...więc chyba się ktoś postarał,żeby chociaż to nie bolało ;)

reklama
Graszko to naprawde nie mila byla ta polozna !! Mysle ze to wazne jak trafi !! Mam nadzieje ze trafi mi sie bardziej luddzka !!

Anitko tak ja mialam te niezapomniane tylne skorcze,bole odkrzyzowe!A ja dostane jesli to bedzie mozliwe dzidziusia na piersi :).Kolezanka rodzila rok temu przez cc(ma to wszystko nawet nagrane na kasecie)i dostala mala na minutke.Zreszta ja tez na dluzej Dorianka nie mialam,tylko na chwilke.

Graszko ja z mezulem naturalnie rodzialm.Wiec choc to bylo naprawde fajne.Niewyobrazam sobie jak by to w tedy bylo bez niego.

Wspólczuje wszystkim kobietkom, które mają takie problemy z personelem medycznym przy porodzie i dla swojego większego spokoju bardzo chcę miec mojego męża przy sobie, zresztą on na szczęście sam chce byc ze mną

Kasiu K jak długo bierzesz fenoterol ? Bo ja nie wiem jak to jest z tym lekiem i kiedy sie go odstawia. Czy będe musiała brać do końca ciąży?

NIe wiem jak w polsce ale tutaj po naturalnym porodzie jezeli z dzidzia jest ok to zostawiaja mamie od 30 min. do nawet 2 godz. jak nie ma duzo porodow !!!
A do cesarki albo cie usypiaja albo robia zzo i przy zzo pokazuja tylko na 1 min.(klado przy samej glowie bo masz zaslonke na piersiach) i musza zabrac bo cc jest duzym wstrzasem dla maluszka i trudniej jest mu zlapac powietrze !! Musza mu wprowadzic specjalno rurke do noska i dobrze sprawdzic !!! A mama musi zostac na bloku pooperacyjnym i tylko tato moze byc przy malym !!!

Frida- ja biorę fenoterol siódmy tydzień do tego standardowo isoptin, dokładnie za miesiąc muszę go odstawic, tak powiedział mi teraz mój lekarz nie wiem właśnie ale chyba dłużej go brac nie można i mam iśc do szpitala, bo często kobiety po odstawieniu tego leku po dwóch dniach zaczynają rodzic

reklama
;D A w mojej Klinice po cesarce bede miała obok siebie dzidzie i Mężula :-) i położa mi dzidzie na piersiach jak sobie bede tego życzyła ... a do tego niczego nei musze dla dzidzi zabierać bo wszystko w szpitalu Dzidzi dadzą i na wyjście to samo :-) opieka przez 24 godziny na dobe na skininie reki :-) i lekarze najlepsi :-) dlatego nie bede sie tu rozisywała dalej na temat cesarki w mojej Klinice :-) uważam że bedzie fajnie :-) i tyle!!!!!! i jest to wybór wspaniały :-) najlepszy!!! a poród naturalny zostawiam innym :-)

Do góry