reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Czesc Kobietki!!!

ale tu dzis ruch ho ho ho!!!!

widze z etemat porodow....ja ostatnio zaczelam panikowac  ::) i wydaje mi sie ze moze wczesniej urodze...wudaje mi sie bo tak z dnia na dzien malutka zaczela sie strasznie straaaasznie rozpychac do tego stopnia ze czsem tchu nie moge zlapac..ajajaaaj ciekawe jak bedzie...

ale ale ja rodzilam ze znieczuleniem, porod szybki, niebolesny, sama radosc....ale to wszystko dlatego ze pierwsze odeszly mi wody a to podobno zdarza sie u 5% kobiet no i masz  ;) szczesciara ze mnie a skurcze jakos takos mnie nie meczyly dopiero po podaniu oksytocyny dorzylnie zebyl przyspieszyc rozwarcie poszly jak szalone i myslalam ze sie wgryze w sciane ale epidural podano i moglam cieszyc sie ze zaraz zobacze TYmcia...jak tylko sie urodzil polozono mi go na piersiach i moglam go ucalowac, potem gdy go wazono mierzono itd ja musialm urodzic jeszcze lozysko no i na koniec moglam juz wstac i isc sie umyc...chialam isc pod prysznic ale polozna po pukala mi w glowe mowiac ze mam nie szalec bo przed chwila rodzilam i nie chce mnie zbierac z ziemi jak zemdleje...phi  ;)

Anitko i Tusiu mnie nie macinali ani tez nie peklam hm.... i nie wiem czy to zasluga lakarzy bo mnie caly czas naciagalii masowali czy mojej budowy  hmm nie wiem ale jestem im wdzieczna ze tak ladnie wszytko poszlo....wiec moze i u Was nie bedzie potrzeby nacinania??!!

Hej Anitko, ja tez mysle opcji porodu naturalnego bez znieczulenia. Nie to że lubię się katować, ale jeszcze nie wiem co to jest ból porodowy i mam nadzieję że wytrzymam. A ponadto slyszalam ze w Polsce przy zzo nacinają krocze, a ja zdecydowanie się na to nie zgadzam [o ile nie bedzie to oczywiscie niezbędne]. Strasznie boję się okaleczania, a wiem ze nie jest ono konieczne. Zabieram ze sobą męża żeby pilnował wszystkiego  ;) :) Jeśli bez mojej wiedzy lekarz zrobi nacięcie to zamierzam zrobić potem drakę na całego. W sumie nie wiem co można - podać ich do sądu czy co, ale postanowilam nie czuc sie jak bezmyslne ciele, które nie ma prawa podejmować decyzji o swoim porodzie. O!

Gazelaczku masz calkowita racje!!!! czasami polozne chyba chca sie zwyczajnie pospieszyc i nie interesuje ich co w tym momencie kobieta ma do powiedzenia :mad: mam nadzieje ze uda Ci sie uniknac naciecia i pekniecia...bo jak widac jest to mozliwe...wiecdlaczego taki duzy % kobiet musi spotkac sie ze skalpelem ???

aaaa musze Wam napisac ze tu wczoraj byl Dziem Matki i to moje juz drugie takie swieto...hehe fajnie jest byc mama ;D

caaaalusienki dzien bylismy w lesie i nad jeziorem..slneczko pieknie swiecilo, TYmul biegal z Lukaszem i gonil pilke, gryzl patyki i skubal trawe a ja mialam czas dla siebie ;D
swietne sa takie chwile..takie rodzinne chwile ;D ;D ;D

Maniu, ja waśnie żeby uniknąć czegoś takiego to będę miala swoją położną, z którą już sie dogaduję
Ale z tego co wiem, to też nie zawsze wychodzi, bo jak przyjdzie lekarz i on nie o tych ustaleniach z polożną i natnie i klapa... Szkoda tylko że za egzekwowanie czegoś, co w innych krajach jest normalne tu musze zapłacić. To troche jak Graszka opowiadala - gdy się zapłaci to od razu inna opieka... Chociaz w tym szpitalu do którego ide podobno jest calkiem przyzwoicie i personel jest miły. Zobaczymy ;) :laugh:

Maniu to ja tez chce rodzic tam gdzie Ty !!!
Gazelaczek to zostalas szczesliwa czlonkinia nasze klubu !!!
Ciekawe tylko ile z nas wytrwa w postanowieniu !!!

Ja tez uwazam ze opieka w szpitalach ma wiele do zyczenia !!! NIESTETY !!! Ale na pocieszenie powiem wam ze w Portugali jest jeszcze zdecydowanie gorzej niz w Polsce !!
Maniu moj malutki tez od dwoch dni sie niezle wierci !! A jak siedze to daje mi kopniaczki w piersi !!!
Czy Wy tez macie dziewczyny czasem takie dziwne odglosy babelkow w brzuszkach !!

to paranoja!!!!  :mad:
nie wiem czy ktoras z Was czytala opowiadanie pewnego tatusia w temacie ciaza, porod, polog... jest tak przestroga dla mam z Poznania!!! jasny gwint ale mnie ponioslo jak to przeczytalam!!! :mad:  :mad:  :mad:
ja jestem z Poznania i jak pomysle ze mialabym tam rodzic ...wrrrry...to mna trzesie!!!

reklama
Gazelaczku te kolderki co robilas ja tez chce zrobic. Tylko powiedz mi co trzeba kupic (jak sie nazywa ten srodek w nich i jakich materialow do tego uzylas. No i jak mozesz to bardzo bym chciala zobaczyc twoje dzielo.

Do góry