reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

no myślę ze gdzieś za dwa tygodnie :-) narazie jeszcze mam dopinające się spodnie... no i muszę budżet dokładnie zaplanować :-)

reklama
Tusia - w zasadzie siedzę za biurkiem i daleko mi do pracy fizycznej. A pozostałe wyniki mam dobre. Może gdybym siedziała w domu,to bym się jeszcze bardziej denerwowała i byłoby gorzej. Zobaczę przez parę dni jak będzie z tym moim ciśnieniem, może przejdzie, a jak nie... Kazał mi się zgłosić jakby coś się działo, więc na pewno będę lecieć. A tak w ogóle, czy w ciąży można pić np. melisę? Działa uspokajająco i nigdzie nie znalazłam żadnych przeciwwskazań. Może warto spróbować? Co Wy na to?

wczoraj zadalam to pytanie swojemu lekarzowi :-) powiedział, że można ale w bardzo niewielkich ilościach :-)

no Elunia to pilnuj siebie zarowno cisnienie jak i puls. Ja mam ciagle za wysoki nawet jak siedze przy komp. mam 95 - 105 i przy tym ciezko mi sie oddycha. Co chwila musze sie klasc, zeby mi przeszly dusznosci.

wspolczuje Wam dziewczynki ja mam ciśnienie idealne 120 na 80 :-) ale tendencja zniżkowa głównie kroluje :-) bo przed ciaza to miałam 90/60 :-) no i chwilami mi spada włąsnie do tego ciśnienia

CZesc Babeczki!!
jejku ale Wy macie dobrze ze tak czesto macie te wizyty i czesciej slyszycie ze jest ok...tu jest jakos dziwnie bo nie dosc ze pierwsza wizyzta przypadla na koniec 3 miesiaca to druga mam za 4 tyg tzn na 2 lutego oszalec mozna bo tak siedze i mysle :roll: i juz nie moge sie doczekac tej wizyty....tak po prostu zeby byc spokojna ze jest kontrola i ze jest z maluszkiem ok... NO ja chyba oszaleje....
trzymacjcie sie Babeczki dzielnie!!!
buziaki

Ty też Maniu się trzymaj - ja chodze do prywatnej kliniki i nie wiem jak jest w państwowej służbie zdrowia... i też jest inaczej kiedy ciąza była na poczatku zagrożona.... wtedy te wizyty i badania usg sa wykonywane czesciej z koniecznosci

reklama
no tak Asiolku.... tylko nie rozumiem tego minimalizmu tu tuaj bo gdyby cos sie zaczelo zle dziac puk puk odpukac a kobieta nie zdawalaby sobie z tego sprawy to przy kolejnej wizycie moze byc juz za pozno :(
puki co mam nadzieje ze wszystko jest ok! nie czytam juz o zagrozeniach i poronieniach bo potem panikuje a to nie jest potrzebne....
no i jestem okropny nerwus i niedoczekaniec :wink: :oops:

buziaki
musze isc polozyc Tymcia bo juz marudny sie zrobil...
paaa

Do góry