reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Ja mam USG w czwartek i mysle ze bedzie wazyl ok 2 kg. ale to bedzie 32,5 tygodnia !!
Kasiu w mojej ksiazce podaja ze w 30 tyg. powinno wazyc ok. 1400 g. Ja mysle ze niema sie czym martwic bo dzieci roznie dorastaja !

reklama
Ja juz jestem zdecydowana na cesarke :).Doriana rodzilam naturalnie i bez znieczulenia :).No wlasnie Anitko poprosic o znieczulenie...to takie latwe z pozoru...W cywilizowanym swiecie -to latwe(kto moze niech kozysta ;) :laugh:Niestety nie wszedzie dotarla cywilizacja ::) ::) ;).

Graszko i pomogl troszke cieply prysznic ?? Wiem ze w moim szpitalu jest wanna i wiekszosc kobiet bardzo sobie chwali ciepla wode !!
Sa tez pilki i rozne przyzady do cwiczen !! Ten szpital prowadza siostry zakonne i stawiaja na wszystko co naturalne !!

Agniesiu a nie boisz sie cesarki ? W tym szpitalu tez powiedzieli ze jezeli bedzie jakas cesarka na sali to anestezjolog musi byc caly czas obecny i wtedy nie ma czasu dla kobiet normalnie rodzacych !! Ja to nie chce zeby mnie nacinali !!

patrząc na co piszecie to jednak maleńka jest ta moja dzidzia  :) ale może gdyby więcej czasu poświęciła na jedzenie, a nie na kopanie to by urosła hihi
co do proszenia o znieczulenie to uwierzcie mi, że leżąc kilka razy w ciąży w szpitalu widziałam, że to nie takie proste, nawet jeśli to pacjentka chce za nie zapłacic( a tak jest w Poznaniu na polnej ) i zależy na jakiego ginekologa się trafi przy porodzie    

Brunetko to nasze chloptasie moze dobija do 4 kg. (oby nie) Nie chcialabym rodzic 4 kg. naturalnie !!
Agniesiu we francji porody sa na srednim poziomie !! Zadna rewelacja ! A prowadzenie ciazy ma wiele do zyczenia !! Ja gdybym sluchala   mojego polskiego lekarza to uratowalabym moja pierwsza ciaze !!
Tutaj podaja statystyki ze najlepiej zorganizowane porody sa w skandynawi !!

Ja to tak jak ty Anitko, jak bede miala bardzo bolesne skurcze to ze znieczuleniem, jak bol bedzie do wytrzymania to bez. Tylko okropnie sie boje tego nacinania, jak zobacze cos blyszczacego w reku poloznej czy to lekarz to chyba uciekne ze stolu porodowego. Jak juz chca to mi zrobic to nie chce nic o tym wiedziec, ani widziec. Wrrr, ale sie boje. I boje sie jeszcze jak mieli by mi przekluwac te wody plodowe.

reklama
Nie boje sie cesarki.Rozwazalam to dosc dlugo...naczytalam sie,naogladalam,narozmawialam z doktorkiem i kobietkami po... i jestem juz w 100% pewna.

Do góry