reklama
Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Dziewczyny jeszcze za nim pojde dziecku dac obiad mam do was juz od dluzszego czasu dwa pytania, na które bardzo potrzebuje odpowiedzi
1. czy wasze dzici mrugaja oczami? mam na mysli takie mrużenie, troche jakby ściskanie powiek. Nie wiem czy Alek chce przez zto kontrolowac swoje powieki czy co, w kazdym razie mruga tymi oczteami od jakichs dwoch tygodni. oczka mu nei lzawia i nei robi tego w jakichs specjalnych okolicznosciach. Moj brat tak mrugal ale jak mial juz ze 4 lata i okazalo sie, ze musi nosic okulary, bo ma astygmatyzm. kurcze tak bym chcial,z eby Alek mial zdrowe oczy.
2. Ktore dzieci mialy robiona szczepionke przeciwko pneumokomom? Miały jakies efekty uboczne? my idziemy 10 listopada i poczytalam (z ulotki , ktora dostalam na temat szczepionki) troche o tym i jakos nei mam wielkich obaw. W U.K weszla ta szczepionka od wrzesnia i dzieci powyzej roku maja mieć jedna dawke a te ponizej dwie. szczepienie jest za darmo, ale nei obowiazkowe. zachecaja jednak do niego bardzo, bo jak pewnie wiecie zapobiega zapaleniu opon mozgowych, sepsie, zapaleniu pluc oraz infekcja uszu spowodowanym przez pneumokoki. macie jakies wyjatkowe niusy na temat tej szczepionki?
Pamieta, ze Edzia kiedys pisala , ze koleznaki corka zachorowala na cos co wywoluja penumokoki
Ogromnie bede wdzieczna za odpowiedzi
1. czy wasze dzici mrugaja oczami? mam na mysli takie mrużenie, troche jakby ściskanie powiek. Nie wiem czy Alek chce przez zto kontrolowac swoje powieki czy co, w kazdym razie mruga tymi oczteami od jakichs dwoch tygodni. oczka mu nei lzawia i nei robi tego w jakichs specjalnych okolicznosciach. Moj brat tak mrugal ale jak mial juz ze 4 lata i okazalo sie, ze musi nosic okulary, bo ma astygmatyzm. kurcze tak bym chcial,z eby Alek mial zdrowe oczy.
2. Ktore dzieci mialy robiona szczepionke przeciwko pneumokomom? Miały jakies efekty uboczne? my idziemy 10 listopada i poczytalam (z ulotki , ktora dostalam na temat szczepionki) troche o tym i jakos nei mam wielkich obaw. W U.K weszla ta szczepionka od wrzesnia i dzieci powyzej roku maja mieć jedna dawke a te ponizej dwie. szczepienie jest za darmo, ale nei obowiazkowe. zachecaja jednak do niego bardzo, bo jak pewnie wiecie zapobiega zapaleniu opon mozgowych, sepsie, zapaleniu pluc oraz infekcja uszu spowodowanym przez pneumokoki. macie jakies wyjatkowe niusy na temat tej szczepionki?
Pamieta, ze Edzia kiedys pisala , ze koleznaki corka zachorowala na cos co wywoluja penumokoki
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
ciocia elfiko prosi o jakieś fotki naszej lipcowej śliczności Juleczki E_mamowej
Oj cos matka ukrywa przed nami swoje dziecko! Dawno już fotek nie było
plisssssss
hehhe, bo tak serio serio to ja już strasznie dawno nie robiłam zdjęć i nie mam żadnych świeżynek :-(
Ale się poprawię, obiecuję ;-) ;-) ;-)
Na bank z Zakopca przywiozę ze 2 tysiące to będzie z czego wybierać hihihi
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
Dziewczyny jeszcze za nim pojde dziecku dac obiad mam do was juz od dluzszego czasu dwa pytania, na które bardzo potrzebuje odpowiedzi
ad.1 Julka nie ma takiego tiku, mruga sobie normalnie, ale za to ciągle jeszcze zezuje... Niby nie duży jest ten zez, ale jest...
Muszę w koncu iść z nią do tego okulisty a wybieram się już ze 3 miesiące...
ad.2 Nie szczepiłam Julki p. pneumokokom i mam zamiar ją zaszczepić dopiero jak będzie szła do przedszkola. Wtedy wystarczy już chyba 1 dawka. U nas te szczepionki są drogaśne. Nie słyszałam o jakichś skutkach ubocznych. Ale myślę, że z tą szczepionką jest dokładnie tak jak i z innymi, jeden przechodzi szczepienie bezobjawowo a drugi ma gorączkę itp.
Teraz chciałabym zaszczepić młodą p. ospie (180zł), ale to dopiero po naszym powrocie.
I jeszcze jakieś jedno obowiązkowe szczepienie jest przed nami ale już nie pamiętam na co ?? Ostatnio było świnka, odra różyczka i jakieś kolejne miało byc chyba po 3 miesiącach tak?
Czesc to ja, ale mam dziś zapieprz w pracy...uff
Próbuje nadorbić ale zanim to napisze wam kilka mysli i faktów:
1. Ja pierdziele to usypianie działa :-) Maks wczoraj zasnał w 2 minuty. Michał wyszedł z pokoju, stalismy pod drzwiami, pojeczał cichutko chwilkę i zasnął. I znów całą noc :-) No fakt , ze teraz coś mu się przestawiło i budzi sie na chwilę o 5 ale zaraz idzie dalej spać
Dziś wyłaczyłam budzik i przez Maksa cały dom zaspał do pracy Ale za to niania zrobiła nam kanapki do pracy
2. Dziś byłam na chwile w sklepie z artykułami dla dzieci bo kupowalismy prezent dla kumpla dziecka z pracy. I kupiłam :
- nakładke na sedes dla Maksa (maniu )
- drugi nocnik taki jak był w super niani. Pomyslałam, ze jeden bedzie stał na górze a drugi na dole.
3. AAAAAAAAAAAAAAAA a teraz najawazniejsze :-) Moje dziecko od wczoraj urzeduje tylko w pieluchach tetrowych!!!!! i chodzi zaszczane prawie non stop No ale nic działamy Teraz juz wiem , ze opłaca się konsekwencja
Próbuje nadorbić ale zanim to napisze wam kilka mysli i faktów:
1. Ja pierdziele to usypianie działa :-) Maks wczoraj zasnał w 2 minuty. Michał wyszedł z pokoju, stalismy pod drzwiami, pojeczał cichutko chwilkę i zasnął. I znów całą noc :-) No fakt , ze teraz coś mu się przestawiło i budzi sie na chwilę o 5 ale zaraz idzie dalej spać
Dziś wyłaczyłam budzik i przez Maksa cały dom zaspał do pracy Ale za to niania zrobiła nam kanapki do pracy
2. Dziś byłam na chwile w sklepie z artykułami dla dzieci bo kupowalismy prezent dla kumpla dziecka z pracy. I kupiłam :
- nakładke na sedes dla Maksa (maniu )
- drugi nocnik taki jak był w super niani. Pomyslałam, ze jeden bedzie stał na górze a drugi na dole.
3. AAAAAAAAAAAAAAAA a teraz najawazniejsze :-) Moje dziecko od wczoraj urzeduje tylko w pieluchach tetrowych!!!!! i chodzi zaszczane prawie non stop No ale nic działamy Teraz juz wiem , ze opłaca się konsekwencja
Joaska
Lipcowe mamy '05
No i z tego wszystkiego zapomnialam pogratulowac
Asiu a czy mi sie zdaje, czy ten uroczy Kubasek na foteczce pod suwaczkiem ma widocznego wicherka po prawej stronie.
tak hehehehe
zaraz zrobie fotke bardziej obrazujaca to pojecie "wicherek"
Joaska
Lipcowe mamy '05
wklejam "wicherka"
Joaska
Lipcowe mamy '05
K był przed chwilką i ogolnie rozmowa z Dunczykiem po angielsku poszła mu dobrze
jeden jest tylko minus ze K nie ma doswiadczenia w pracy z drewnem
na wyniki czekamy tydzien
co bedzie to bedzie
lila na pewno bedzie dobrze!!!!!
trzymam qciukasy, zeby wszystko poszło po Waszej mysli!!!!!
reklama
Lilka
Fanka BB :)
Unknow Website - hack, hacker, hacking, faq, security
Lilka:
Emanuje z ciebie chęć do życia
Chcesz być zauważany w swoim środowisku
Umiesz wyrażać swoją opinie, co czesto wprowadza Cię w tarapaty
Jesteś dość delikatną osobą
powiem ze sie zgadzam
Lilka:
Emanuje z ciebie chęć do życia