reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Najpierw jedziemy do mojej mamy na Wszystkich Świętych, a później do Zakopca. Nie wiem na ile dokładnie, bo to zależy od pogody jaka będzie i od finansów (łosiek wymyślił sobie jakiś wypasiony pensjonat ale za to drogi, a ja wolę taniej ale na dłużej, no i jeszcze się nie dogadaliśmy w tej sprawie). Max 9 dni, min. 4-5 dni.
Aniu byłoby bosko się spotkać :-) Myślę, że na bank 5 listopada już tam będziemy. :tak:
JA też bym chyba wybrała opcje na dłuzej w tańszym pęsjon 9 dni w górach ehh marzenia :tak: a do tego Zakopane- cudnie :tak:

reklama
Moje dziecko wymyśliło sobie nowa zabawe, zamiast zasypiac staje w łózeczku i wyrzuca smoczek na środek pokoju a potem mnie woła- mama ociek (mama smoczek) i już jej go cztery razy dałam, jak jeszcze raz go wyrzuci to zaczynamy nauke zasypiania bez smoczka :tak:
sama sie o to prosi chyba :tak: a ja matka tyranka chętnie to wykorzystam :tak:

:-) hi hi hi Daria robi tak samo, ale tekst jest trochę inny, bo woła: nynek nynek (smoczek smoczek), a jeżli dodatkowo wyrzuci pieluszkę to woła: nana nana (pieluszka pieluszka) :tak: :-) :-)

Cytat:
Napisał Joaska
jestem........................

nareszcie w komplecie w domku!!!

Kuba wita sie z zabawkami, ja popijam kawe.........
kłade go spac i zaraz zasiadam............chociaz powiem, ze chalupa wyglada jakby przeszło przez Nia tornado, ale co tam.......robota nie zajac hehehe

E tam.. ja tez mam burdel delikatnie mówiac bo u nas sa jeszcze śłady remontu ale co tam nie ucieknie...
Witamy w domku Kubusiu!!

A ja mam w tej chwili ogólną rozpierduszkę !
Stolarz otworzył sobie warsztat na klatce schodowej i wszędzie jest w piiip wiórów, kurzu, błeeee
Tylko czekam aż mi sąsiedzi zaczną protestować. Do tego jak coś podpiłowuje to na klatce jest potężny huk, a w bloku są małe dzieci i wiem, że to może wkurzyć. No ale jak zrobić coś w mieszkaniu w inny sposób? Nie da się...
Teraz chwila przerwy bo pojechał po jakieś brakujące materiały.
Julka korzysta z przerwy i śpi a co robią dzieci sąsiadów- nie wiem :confused: :baffled:

Elfik hihiiii :-D my zadnej działki nie kupilismy

a u nas to jest dlatego takie pokrecone bo gdyby była kasa to łatwiej byłoby sie zdecydowac co kupic
a my 100% wartosci bierzemy na kredyt hipoteczny na 30 lat i dlatego tak trudno jest nam zadecydowac jaka opcja na tyle lat byłaby najlepsza i najkorzystniejsza

o kredyt sie staramy na ten dom ale wszystko pisałam na watku budowlanym jakie mam watpliwosci
chata 40 lat ma i do kapitalnego remontu na zewn. a do odswierzenia w srodku,ale to ful kasy i wiele roboty i te nieszczesne dojazdy.....

poszłam do tego biura ale nie udało mi sie go znalezc :baffled: no chyba ze zle szukałam,bo kumpela mi tłumaczyła gdzie biuro tej firmy budowlanej sie znajduje
a ich telefon jak na złoche popsuty :baffled: i sie nie mozna dodzwonic

wróce do naszego nieszczesnego kredytu hipotecznego....

a wiec powiem wam ze mi WSTYD autentycznie ze jestesmy tacy zakreceni i nie potrafimy sie zdecydowac co wybrac

i sorry ze was zameczam tym ale nie mam z kim o tym pogadac oprocz Karola.....no i wam tu wypisuje:-(
moze was to drazni ale my nie mamy od nikogo zadnej pomocy,ani aby nam ktos cos doradził a o finansowej juz nie wspomne....

jest to dla nas naprawde powazna decyzja i bralismy kazda opcje pod uwage:
-kupno domu na wsi
-kupno mieszkania w spoldzielni
-kupno działki pod budowe
-kupno mieszkania wlasnosciowego

dosc długo kazdą opcje rozwazalismy,podliczalismy aby sie nie wpakowac ...

no i ostatecznie sa dwie opcje
1. to kupno tego mieszkania własnosciowego
a 2. opcje zdradze jak beda konkrety ;-) wtedy znowu bede was meczyc :tak: :tak: :tak: :tak:

reklama
Do góry