reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Oczywiście najlepsze są wg mnie mieszkania środkowe bo są najcieplejsze.
Ostatnie piętro- zwiększone ryzyko włamania przez dach, zacieki z dachu, wywiewanie ciepła przez sufit, zaciąganie wszystkich smrodków z wentylacji z całego pionu, męczarnia przy wnoszeniu zakupów czy mebli po schodach, no generalnie wymaga sporej kondycji...
Parter- zimno od podłogi, zwiększone ryzyko włamania przez okno, większość ludzi dzwoni najczęściej pod "jedynkę" :laugh2:

ja też wybrałabym środkowe :tak: :tak: :tak: :-) :-)

AniuG. będzie dobrze, nie ma innej opcji :tak: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis:

Lila, ja mieszkałam na parterze i nie było mi to wcale na rękę :no: Przez pierwsze miesiące nie miałam spokojnego snu i okazało się, że intuicja mnie niestety nie zawiodła- po 6 miesiącach mieliśmy włamanie. Praktycznie żadnych strat materialnych nie było, ale za to jaka zadra na sercu :-( Potem kupilismy rolety i było ok. Teraz mieliśmy alternatywę i wybraliśmy 2 piętro :tak: Moi rodzice mieszkają na 4, więc mam sentyment do wysokości i dla mnie im wyżej, tym lepiej :happy: A że w nowym domku będzie winda, to iz wózkiem problemu nie będzie :tak:

witam z herbatką :-) :happy:

chyba razem napiszemy bo u nas nadal picie w nocy i mleko nad ranem :baffled: :wściekła/y: ale to i tak o niebo lepiej niż miesiąc temu kiedy krzysiek jeszcze był na cycu

ja sie uparłam i picia w nocy nie daje :no: mimo ryku nieziemskiego czasem
ale za to nastawiam sobie budzik na 6.00 kiedy to weronika sie zaczyna wybudzać pomału, szybciorem robie butle mleka, tankuje na półśpiącego bobasa a potem sobie jeszcze spimy do 8.30-9.00 :tak: :-) polecam

Jeszcze tylko chciałam powiedzieć, że ten bidonik Nuby jest super, mamy taki ze słomką i Julka nauczyła się z niego pić. Bardzo mnie to cieszy bo odchodzimy na dobre od zwykłej butli. No i jest to pierwszy prawdziwy niekapiący niekapek, z jakim mamy do czynienia.;-)

reklama
Lilka a ja Ci szczerze napisze ,ze juz sie pogubiłam troche w waszych planach przeprowadzkowo-budowaniowych :tak:
Najpierw kupowaliście jakas ziemie chyba na budowe, potem mieliscie jakis dom na wsi kupic tak? potem znowu blok potem dom bo te kredyty bierzecie nie? no a teraz blok? a gdzie obecnie mieszkasz nie jest dobrze? przecież dopiero sie wprowadziliscie, duzo kasy na to poszlo, sama pisalaś ...
Ja nie wiem ale dla mnie to za duzó na raz i sie poprostu pogubiłam :tak:
a z bloku to wybrałabym jak dziewczyny- srodek :tak:

Do góry