reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

ja tez na ogol nie wymiguje sie od sprzatania, ale ogrom balaganu po prostu mnie przeraza, mam nadziejej ze uda sie sciagnac siostry meza do pomocy... ;D niech sie ciotki wykaza...

reklama
czesc dziewczyny- dawno mnie nie bylo,ale to dlatego ze nie mam kiedy wejsc na kompa,bo Karol przy nim pracuje cale doby ::)

ogolnie moje obrzeki powrocily z podwojna sila,nogi sa niesamowicie BIG,usta nawet mi sie powiekszyly a cisnienie mam miedzy 130-140 i mama mi prorokuje ze znow w szpitalu poleze,ale nie wiem czy to ma sens

ogolnie czuje sie ciagle zmeczona,i ten stan mnie jeszcze bardziej meczy.Zauwazylam wczoraj ze moj wzrok sie pogorszyl....czy to oznacza cos zlego??

no i ciagle martwie sie waga malej,w 28tc.wazyla niecale 800gram,kogo o to pytam kazdy mowi ze to bardzo malo......a lekarka ze w normie,zaczynam sie zastanawiac czy to oznacza cos zlego.........

na poczatku ciazy mialam krwiaka nad plodem i wszyscy sie zastanawiali czy dziecko bedzie zdrowe?? i teraz to do mnie wraca jak bumerang........... ::)

sorki ze tak smuce,ale jakos tak mam ostatnio,ciagle brecze -ponoc-- i wogole

pozdrawiam was serdecznie,moze uda mmi sie jeszcze tu zagladnac dzisiaj
papaa

Lilka słonko nie martw sie, jeżeli lekarka mówi że waga jest w normie o pewnietak jest. Zawsze tez mozesz zadzownic do innego lakarza. Najwazniejsze to sie nie denerwuj. Ja nawet nie wiem ile wazy mój maluszek i ile mierzy. I wcale nie wiem czy bede wiedziec na ym etapie. Mój lekarz jest bardzo spokojny, opanowany i wogole nie daj sie wkrecac w takie babskie akcje i paniki. W ciązy mozna miec rózne dolegliwosci i on jest zdania że lepiej przed czasem nie panikowac. I przyznam szczerze, że takim zdrowym pojdejsciem wiele mi oszczedza.

dziekuje Nianiu,jednak jak widze ile wasze dzidziolki waza to jest to duza roznica

ja jednak mysle ze to taki etap ze mala moze jakby 'nadgonic'
ogolnie nie tesknie do tego by wazyla te ok 2kg bo juz mi ciezko ;) no ale tak jakos mi dziwnie......

poczytalam zaleglosci i jesli chodzi o sprawy mesko-damskie to mi calkowicie ochota na igraszki przeszla ::) ku niezadowoleniu tatusia ale jakos to znosi

nie wiem co sie stalo,poprostu jak reka odjal od tygodnia nie ma mi sie na nic 8)

Agus zazdroszcze ze macie wozek,mi do wozka brakuje,nie wiele ale brakuje

a przez te nasze remonty wkurza mnie fakt ze nie mam wozka,lozeczka,i komody bo kasa idzie w co inne :mad: np.1000zl Energetyka brrrr :mad:

na szczescie mam juz w sumie wszystkie ciuszki choc brakuje mi jeszcze rozka,postanowilam ze kupie ten usztywniany bo doswiadczona kolezanka-mamuska poleca mi wylacznie taki :) no i to koniec mojego narzekania

a za oknem plum plum pda deszcz ::)

Lilka, nie martw sie waga dziecka, mnie tez ostatnio lekarz wystraszyl, ktory robil usg wystraszyl, a moj prowadzacy ma podejscie jak NiaNi wiec na razie nie martwie sie na zapas.... i ogolnie jestem pozytywnie nastawiona do swiata i zycia i w ogole...
to ze brakuje ci paru rzeczy to tez nie powinno Ci spedzac snu z powiek, bo jest jeszcze czas, sama nie mam dokladnie nic, ani sztuki... (co mnie martwi, ale wychodze z zalozenia ze w dzisiejszych czasach kiedy wszytsko jest w sklepach kupic to nie problem, szczegolnie ze namiary mozna znalezc na forum (istna skarbnica wiedzy...!!! - dzieki dziewczyny)

Lilka a cukier masz w normie?Bo przewaznie pogorszenie wzroku nastepuje przy cukrzycy.Najczesciej w ciazy i po niej.

Gazelaczku ja tak w zasadzie to zaraz po porodzie moglam gory przenosic...mimo zmeczenia bylam tak naladowana energia ze przez dwie doby nie moglam zasnac w dolek wpadlam po jakims czasie... kiedy malemu wyskoczyla potworna wysypka potem mial problem z ukladem moczowym   a ja to wszystko taaaak strasznie bralam do siebie ze to moze moja wina ze nie dopilnowalam ze cos zle zrobilam i tak sie nakrecalam do tego nie bylo Lukasza bo pracowal calymi dniami choc po porodzie bylismy razem przez prawie miesiac....
czasami wytracalo mnie z rownowagi ze nie moge isc pod prysznic lub najzwyczajniej w swiecie wyrzucic smieci bo maly zaraz sie niecierpliwil a LUkasz razem z nim ...to wszytsko wplynelo na to ze czulam sie jak wiezien w domu i strasznie mnie to denerwowalo...przed tem bylam bardzo samodzielna i w zasadzie nie bylo mnie w domu a tu masz 24h siedz w domu...do tego mroz byl taki ze nie bylo mowy o wyjsciu z malym a okna nam zamarzly tak ze swiata nie bylo widac...nawet glupiego telewizora nie bylo bo oboje jestesmy zwolennikami spedzania inaczej czasu niz przed TV no i to wszystko.
Chyba w tym wszystkim wazne jest by byl obok ktos choc na chwilke, z kim mozna zostawic maluszka nawet na 15min.

Juz kieeeeedy bardzo dawno pisamam ze to dziwne ale uczucie milosci tez przychodzi z czasem...wydawalo mi sie ze juz kocham Tymcia zanim sie urodzil ale tak naprawde to nauczylam sie kochac go tak swiadomie po jakims czasie
i gdy tylko przychodzil moment zmeczenia i znowu plakac mi sie chcialo to ...moj sposob na dolinke byl taki :
powtarzalam sobie ze to malusienki czlowieczek i nie robi niczego specjalnie ze dopiero uczy sie zyc a ja mam mu w tym pomoc i zrobic to jak najlepiej  ;) pomagalo!
ok! to sie rozpisalam

A ja dzisiaj kupiłam pierwsze ciuszki i kocyk flanelkowy.

normal_Resize%20of%20P5060011.JPG

reklama
Lilka brakiem wozka sie nie przejmuj! my kupilismy dopiero jak tymcio sie urodzil... wazne jest miec wszystko inne...np poprane ciuszki na jakes 3 tyg przed terminem, torbe do szpitala zapakowana i tyle. Zobaaaaaczysz jak juz bedziesz miala chociaz ciuszki przygotowane poczujesz sie lepiej ;)

Frid ladniusie te ubranka :) to z ta zebra jest extra!!!

Do góry