reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Czesc dziewczyny
Ja troche zabalowalam dluzej po tym weekendzie,bo wrocilam wczoraj.Razem z mezulem bylismy w Kudowie Zdroju i pochodzilismy po Gorach Stolowych ,pogoda sie udala i caly wyjazd byl super.
Co do tych przebarwien poslonecznych w ciazy to prawda ,sam moj lekarz mnie przeszczegal zeby sie nie wylegiwac na sloncu ,jest to zwiazane z hormonem estrogenem ,ktory powoduje zwiekszenie produkcji melaniny w skorze czego efektem moga byc brunatne plamy.
pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dziewczyny mam do was pytanie
Od wczoraj boli mnie brzuch dołem tak jak na okres i tylko wieczorem ale za to cały czas
No i nie wiem czy czekać do wizyty 16 maj czy może iść wcześniej do lekarza

Wiki, a po nospie ci ne przechodzi? Jak przechodzi, to moja lekarka powiedziałaby, że jest ok, a jak nie to lepiej dzwoń do swojej.
Kurcze, a mój brzucholek taki dzisiaj twardawy. Wystarczy, że pochodzę więcej i zaraz mi się robi twardy. No nic, chyba rzeczywiście trzeba sobie dać na wstrzymanie :) i więcej odpoczywać. Tylko, że niestety jutro czeka mnie wizyta w ZUSie, a jako że zmotoryzowana nie jestem trzeba będzie iść na piechotkę :(
Niuńka ja na twoim miejscu bym pogadała z lekarzem, bo może wcale nie musisz iść do szpitala, tylko wystarczy jak będziesz brała leki. A z cukrzycą ciążową lepiej uważać.

no Wiki z takimi bólami to na dwoje babka wróżyła - w końcu brzuchy nam ciągle rosną i jakieś objawy mogą być, czyli kłócia, pobolewania. Z drugiej strony teraz hormony nam sie przestawiają i czasem trochę za szybko skurcze przychodzą... A nie możesz zadzwonic do lekarza po radę? Albo iść do przychodni niech położna zrobi ktg albo nawet obejrzy szyjkę. A doraźnie no-spę.

Dziewczyny czy wszyskie z was miały robione ktg?

Ja jeszcze nie miałam, ale od przyszłej wizyty mam mieć robione regularnie.

Ja jeszcze KTG nie mialam i na razie nic mi nie wiadomo aby je miala miec robione w najblizszym czasie. Ty brunetko jestes przede mna z terminem o jakies 3tyg do przodu wiec pewnie masz juz do niego prawo:)

Wrocilam juz z wizyty u pani hepatolog. Moge miec cholestaze ciezarna - jutro ide robic badania aby wykluczyc zoltaczke!!! (ekstra). W ciagu ostaniego miesiaca robia mi co tydzien badania na cos:), nigdy w zyciu nie bylam tak przebadana. Oby tylko skonczylo sie dobrze:).

Klaudio tez prowadzilam swoja firme i doswiadczenie z urzedami to rzeczywiscie koszmar..., ale lepiej aby wychodzily jakies nieprawidlowosci teraz niz za x lat kiedy nie bedziesz miec juz dokumentow...

Niunka koniecznie skonsultuj sie z lekarzem - on najlepiej bedzie wiedzial jak rozwiazac Twoj problem.

ja tez jeszcze KTG nie mialam i z tego co pamietam z Tymciem tez nie nie bylo takiej przyjemnosci  :( dopiero przy porodzie

aaa WIki!!!! moj lekarz mowil ze skurcze to norma ale oby ich nie bylo wiecej niz 6/h wtedy nalezy zglosic sie do szpitala...mam jednak nadzieje ze po tej nospie Ci przejdzie tak jak mowily dziewczyny/1

a ja wlasnie padlam...strasznie slabo mi sie zrobilo ni z tego ni z owego nogi mi zmiekly  :(  :( chyba sie poloze na chwilke...ale jak tu polezec kiedy Tymul urzeduje  ???

reklama
W sumie to ostatnio tez sie zastanawialam jak sie funkcjonuje jak sie jest w ciazy po raz drugi, a pierwsze dzieciatko ma niewiele lat. teraz jak jestem zmeczona to sie klade, jak nie mam ochoty na robienie obiadu to go nie robie itp..... O takiej sielance przy drugim dziecku chyba mozna zapomniec - nalezy chyba delektowac sie ta obecna swoboda ;D

Do góry