reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Czesc dziewczyny
Ja troche zabalowalam dluzej po tym weekendzie,bo wrocilam wczoraj.Razem z mezulem bylismy w Kudowie Zdroju i pochodzilismy po Gorach Stolowych ,pogoda sie udala i caly wyjazd byl super.
Co do tych przebarwien poslonecznych w ciazy to prawda ,sam moj lekarz mnie przeszczegal zeby sie nie wylegiwac na sloncu ,jest to zwiazane z hormonem estrogenem ,ktory powoduje zwiekszenie produkcji melaniny w skorze czego efektem moga byc brunatne plamy.
pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dziewczyny mam do was pytanie
Od wczoraj boli mnie brzuch dołem tak jak na okres i tylko wieczorem ale za to cały czas
No i nie wiem czy czekać do wizyty 16 maj czy może iść wcześniej do lekarza

Wiki, a po nospie ci ne przechodzi? Jak przechodzi, to moja lekarka powiedziałaby, że jest ok, a jak nie to lepiej dzwoń do swojej.
Kurcze, a mój brzucholek taki dzisiaj twardawy. Wystarczy, że pochodzę więcej i zaraz mi się robi twardy. No nic, chyba rzeczywiście trzeba sobie dać na wstrzymanie :) i więcej odpoczywać. Tylko, że niestety jutro czeka mnie wizyta w ZUSie, a jako że zmotoryzowana nie jestem trzeba będzie iść na piechotkę :(
Niuńka ja na twoim miejscu bym pogadała z lekarzem, bo może wcale nie musisz iść do szpitala, tylko wystarczy jak będziesz brała leki. A z cukrzycą ciążową lepiej uważać.

no Wiki z takimi bólami to na dwoje babka wróżyła - w końcu brzuchy nam ciągle rosną i jakieś objawy mogą być, czyli kłócia, pobolewania. Z drugiej strony teraz hormony nam sie przestawiają i czasem trochę za szybko skurcze przychodzą... A nie możesz zadzwonic do lekarza po radę? Albo iść do przychodni niech położna zrobi ktg albo nawet obejrzy szyjkę. A doraźnie no-spę.

Dziewczyny czy wszyskie z was miały robione ktg?

Ja jeszcze nie miałam, ale od przyszłej wizyty mam mieć robione regularnie.

Ja jeszcze KTG nie mialam i na razie nic mi nie wiadomo aby je miala miec robione w najblizszym czasie. Ty brunetko jestes przede mna z terminem o jakies 3tyg do przodu wiec pewnie masz juz do niego prawo:)

Wrocilam juz z wizyty u pani hepatolog. Moge miec cholestaze ciezarna - jutro ide robic badania aby wykluczyc zoltaczke!!! (ekstra). W ciagu ostaniego miesiaca robia mi co tydzien badania na cos:), nigdy w zyciu nie bylam tak przebadana. Oby tylko skonczylo sie dobrze:).

Klaudio tez prowadzilam swoja firme i doswiadczenie z urzedami to rzeczywiscie koszmar..., ale lepiej aby wychodzily jakies nieprawidlowosci teraz niz za x lat kiedy nie bedziesz miec juz dokumentow...

Niunka koniecznie skonsultuj sie z lekarzem - on najlepiej bedzie wiedzial jak rozwiazac Twoj problem.

ja tez jeszcze KTG nie mialam i z tego co pamietam z Tymciem tez nie nie bylo takiej przyjemnosci  :( dopiero przy porodzie

aaa WIki!!!! moj lekarz mowil ze skurcze to norma ale oby ich nie bylo wiecej niz 6/h wtedy nalezy zglosic sie do szpitala...mam jednak nadzieje ze po tej nospie Ci przejdzie tak jak mowily dziewczyny/1

a ja wlasnie padlam...strasznie slabo mi sie zrobilo ni z tego ni z owego nogi mi zmiekly  :(  :( chyba sie poloze na chwilke...ale jak tu polezec kiedy Tymul urzeduje  ???

reklama
W sumie to ostatnio tez sie zastanawialam jak sie funkcjonuje jak sie jest w ciazy po raz drugi, a pierwsze dzieciatko ma niewiele lat. teraz jak jestem zmeczona to sie klade, jak nie mam ochoty na robienie obiadu to go nie robie itp..... O takiej sielance przy drugim dziecku chyba mozna zapomniec - nalezy chyba delektowac sie ta obecna swoboda ;D

Do góry