reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Hmm Blanus - ja pojechalam tam w ciemno bez adresu i trafiłam od razu - to jest w Starych babicach - za giełdą w Broniszach ( jadac trasą poznańską od Warszawy) trzeba skręcic w prawo - wg drogowskazu i jak juz dojedziesz do Starych Babic to przy rynku - centralnie na przeciwko koscioła jest ten sklepik. Ja sie wszedzie gubie i mysle ze jak tam trafiłam od razu to musi byc prosto:))

reklama
Cześć dziewczyny

A ja robiłam dzisiaj test obciążenia glukozą i wyszło mi 197!! Lekarz kazał mi jutro stawić się po skierowanie do szpitala, a ja nie wiem co mam robić, bo moja córka we wtorek ma skierowanie na zabieg wycięcia migdałka, a ja sobie nie wyobrażam zostawić ją tylko z tatusiem. Może wiecie coś na temat tak wysokiego cukru, czy jeśli odłożę mój pobyt w szpitalu na tydzień to czy coś może się z tego powodu stać??
Kurczę ja naprawdę nie wiem co mam robić :(

Niuńka naprawdę masz nie ciekawą sytuację
Ale może poradż się lekarza czy jest możliwość przesunięcia tego szpitala
Z tego co wiem to dziewczyny którym w teście obciążenia wychodzi ponad 140 robią póżniej test obciążenia glukozą 75g

Ania i... dziekuje slicznie  :D! Faktycznie brzmi nieskomplikowanie, ale wydrukuje sobie, bo mam ostatnio wyjatkowe zdolnosci do utrudniania sobie zycia ;)

Niunka, nie mam pojecia, co Ci poradzic, a lekarz nic nie mowil? Z cukrzyca nie ma zartow... lepiej sie skonsultowac fachowo!
a wszystko na pewno bedzie dobrze...

:)

Niuńka powiedz lekarzowi jaką masz sytuację i zapytaj co masz robić i czy możesz odłożyć szpital o kilka dni.

Jestem kochane!!! :)
Nie bylo mnie wczoraj bo jakiejs weny dostalam i malowalam, robilam witrazyk, no normalnie zglupialam. Bylam tez wczoraj u lekarz z cisnieniem i mi doladowala tabletek, bo mam za wysokie nadal. Mam brac dziennie Metocard 50mg i 500mg Depogyt, ale te pierwsze sobie zmiejszylam do 25mg i powiem wam, ze jak narazie to mam dobre cisnienie, a rano zazwyczaj mi skakalo. Jestem dzisiaj cala w skowronkach, bo pojechalam na usg zobaczyc Majke i moja dziewucha napewno jest dziewucha, calutka, zdrowiutka, przekrecona glowka do dolu i wazy 1500g. Ale mi ulzylo, ze wszystko ok i odrazu lepiej sie czuje.

Tusia dobrze źe jesteś.

U mnie na ostatnim USG też potwierdziło się że na 100% dziewczynka.

ale moja jest malutka bo waży tylko 1200 g

CZesc Wszystkim  ;D

Tuska! no! bo juz sie martwic zaczelam  ;)

Wiki! ja tez Tymcia rodzilam w styczniu i nienawidzilam tych wszystkich dyrdymalow...grubych swetrow, rajstop :p, szalikow itd i teraz cieszylam sie ze bedzie pora lata i mniej na sobie ale jak przeskoczyc upaly na zawnatrz  ???
i tak zle i tak niedobrze  :p

Niunka! mam nadzieje ze takie przesuniecie tygodniowe nie zaszkodzi Tobie?!

Niunka tez jestem zdania, zebys sie spytala lekarza o te przesuniecie, bo z cukrzyca nie ma zartow.
A co do opalania, to dziewczyny uwazajcie zwlaszcza na buzie najlepiej smyrnac sie jakim uv kremem , a brzuszek zaslonic recznikiem (nawet lekko zwilzonym) no i oczywiscie nie przesadzac.

reklama
Dziewczyny , może macie rację, jutro porozmawiam z lekarzem i wyjaśnie sytuację. Mam nadzieję, że to naprawdę nie zaszkodzi maluszkowi i mi.

Do góry