reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Hej dziewczyny

wróciłam właśnie od lekarza i jestem zadowolona bo szyjka jest taka sama jak przed dwoma tygodniami. Mam jeszcze leżeć bo brzuszek jest twardawy. Niestety dalej biorę dragi ale najważniejsze że się szyjka nie skróciła.

Co do opalania to czytałam że w ciąży powinno unikać się słoneczka i ja sie tego trzymam.

Elfiko wygladasz promiennie i ślicznie.

reklama
Frida to dobrze ze jest lepiej!!!!

a jesli chodzi o slonce to ja i tak jestem z tych co to sie potwornie nudza na lezaku i wole raszej slonce w ruchu lapac, unikac sie go i tak w moim przypadku nie da ale specjalnie plackiem nie bede padac ;)
po ciazy z Tymciem mam tylko pare piegow na nosie ;D

A ja dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej (przez ten mój kurczący się brzuszek), no i tak jak Frida jestem zadowolona, bo szyjka jest ok. Brzuszek też mam twardawy, zwłaszcza jak pochodzę dużo, w związku z tym lekarka kazała się oszczędzać, nie chodzić duzo, ale na szczęście nie kazała leżeć :) No i mam łykać tylko nospę.
Widzę, że był dzisiaj temat zwolnienia. Ja się właśnie dzisiaj wkurzyłam, bo w tamtym tyg. dostałam zwolnienie, a dzisiaj z ZUSu przysłali mi, że mam im donieść deklarację za wrzesień 1999 roku (prowadzę działalność, więc sama opłacam składki), bo inaczej mi nie wypłacą chorobowego. Normalnie scyzoryk mi się w kieszeni otworzył. Normalnie nic tylko podpalić ten ZUS, bałagan tam taki mają i po 6 latach sobie przypominają, że czegoś im brakuje i to nie z mojej winy. Wrrr!!!!
Co do słońca, to my byliśmy w sobotę nad wodą i chyba rzeczywiście w ciąży skóra inaczej reaguje na opalanie, bo mnie dosyć szybko przypiekło, a raczej mam ciemną karnację i nigdy mnie tak na czerwono nie łapało. Jeszcze przez dwa dni mnie ręce i dekolt piekły, ale na szczęście plam żadnych jak narazie nie mam.

Mania ja nienawidzę się smażyć wolę korzystać ze słońca tak jak Ty w ruchu ale wtedy opalam się beznadziejnie. Jak jeździłam konno to po całym dniu rajdu byłam opalona między krótkm rękawkiem a rękawiczkami na dłoniach. Wyglądało to masakrycznie. ;D
Albo taki pasek biały mi zostawał na buzi od zapięcia toczka.

Mam nadzieję że Tusia zrobiła sobie dłuższą majówkę.

KLaudus nie denerwuj sie!!! ;)

Frida ja tez zazwyczaj smiechowo wygladalam po roznego typu wycieczkach np po splywach kajakowych zawsze kolana byly brazowe i nos po zaglach podobnie i tak w zasadzie to te kawalki mojego ciala dosc szybko slonce lapie najgorzej jest z brzucholem...bladzizna straszna ale co tam kiedys sobie i go podkoloruje ;)

a tym czasem ide pisac dalej moje wypociny i zamkne rozdzial, przesle do promotora i z na jakis czas z glowy :p
milego wieczoru Wam zycze!!!!

Witam kochane lipcóweczki
Teściowie juz wyjechali wiec przysiadłam na chwilke Was poczytac:) Ciesze sie ze majóweczki sie udały.
Ja dzisaij poszalałam po sklepach - szczególnie mi sie spodobał sklep w babicach ( dla warszawianaek) - ceny przystepne i wybór ogromny. Mam juz nawet koszulki do karmienia:)) teraz rozłozyłam posciel dzidzi i chyba ta bede sie na nia gapic do rana:))
Co do opalania to tez slyszałam ze ze względu na plamy lepiej z niego zrezygnować - poza tym pomimo ze ja uwielbiam upały to na okres ciązy chyba mi sie gust zmienił bo te ostatnie gorące dni troche dokuczyły. Wiec latwiej bedzie odpuscic sobie słoneczko.
Ustanowiłam na jutro nowe świeto - dzien leniucha - nic nie robie - odpoczywam po wizytacji Teściów:)
Kolorowych snów mamusie i brzusie

dzień dobry o poranku :-) leje za oknem .... brrrrr ale za to żaby rechoczą i ptaszki spiewają :-)

Caesc dziewczynki
t_dzieci_74.gif

reklama
Witam i zycze milego dnia.
Ja dzis bede walczyc z lekarzem od watroby (hepatologiem:))
W Krakowie to chyba temperatura robi sie zimowa - czekam juz na ustabilizowanie sie pogody:), a to jak na zlosc lato- zima, zima-lato:)

Do góry