reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

wiecie co?
musze Wam powiedziec...ze... jest dobrze!!! ;D slonce swieci i energii przybywa ha!!! w koncu moze z tego marazmu sie ockne ;)

ide pod prysznic i na sniadanko ;D

reklama
A u mnie lato sie skonczylo , pada od dwoch dni !!
Ale za to moj weekend majowy wlasnie sie zaczyna !!!
Maniu to macie troszke dylemat z przelotem do kraju !! Ja mysle ze jezeli przelot jest bezposredni to spoko !! Najgorzej jak trzeba sie przesiadac !! A ja wlasnie musze sie przesiadac w Warszawie !!!
Nianiu ja mialam taka plame przez opalanie w czasie ciazy !! Zrobila mi sie na czole nieduza i potem mi zeszla po maseczce Decleor !! Ale przebywalam dlugo na sloncu i nie nakladalam kremu !!
Klaudio ja tez ciezko znosze upaly i ciagle jest mi goraco !!

Hmmm to może krem z filtrem ?? ::)Kurcze szkoda by mi było dwa tygodnie w cieniu siedziec :mad: No ale jak nie bedzie wyjscia to trudno.

Ja tez poczulam ze w upaly nie bedzie najlepiej. Wczoraj bylismy na spacerku (na zewnatrz lato) i co kroczek zwalnialam - mialam coraz mniej sily. Ale do upalow cos mi sie wydaje jeszcze chwilka - dzisiejsza pogoda ma sie utrzymac jeszcze 2 tygodnie - wiec sie nie mam co martwic przez najblizsz 2tyg. Pozniej zobaczymy - bede siedziec u rodzicow w ogrodkow pod parasolem i czytac - ostatnie wolne chwile:)

Zapomnialam wam jeszcze napisac ze robialm sobie dzis badania na krzepliwosc krwi, bo nagle na moich nozkach pojawily sie olbrzymie krwiaki.
2tyg temu nie mialam zadnej dolegliwosci, a jak sie zaczelo to nie chce przestac.... Ale poczekam na wyniki i wizyte zanim zaczne panikowac - jak tak dalej pojdzie to przebadam sie za wszystkie czasy i na wszytsko ;D

Najwazniejsze ze samopoczucie mam dalej bardzo dobre ;D

Anitko my niestety tez z przesiadkami :-[ w Kopenhadze i Warszawie a do dtego dochodzi strasznie dlugi lot
wyobraz sobie ze wylot mamy o 22:05 a w Warszawie jestesmy dopiero o 3:40 pm :o
to sobie polatamy :p
w Warszawie pewnie zatrzymamy sie na noc u brata Lukasza i dopiero potem hop do Poznania
ciesze sie na mysle o przylocie ale jak pomysle ile czasu w samolocie to mam gesia skorke oj biedne te nasze maluszki

Witam piękne Panie po majówce !

Nianiu co do opalania, to mam już małe doświadczenie ;D
łapałam już z miesiac temu pierwsze promyki na ogrodzie
a w długi weekend wylegiwałam się na plaży,
oczywiście filtr poszedł w ruch i...
albo jestem szczęsciarą albo to normalne ale nic mi nie jest ;D nie ma plam itp.
jak czułam, że robię się ciepła, to kładłam białą bluzkę na brzuchu.

te pierwsze promyki na mojej skórze - jeszcze złapane na ogródku spowodowały złuszczenie sie skóry ale teraz jest już dobrze
więc jedno co mogę poradzić, to stopniowo i ostroznie wystawiaj się na słonko,
u nas na wrześniówkach dziewczyny piszą, że pytały lekarza i ten nie miał nic przeciwko opalaniu ale powiedział, że nie należy się przegrzewać.

Ja czuję się lepsiej jak jestem troche opalona a to jest przecież ważne, prawda?

Witam Was dziewczynki....
Przepraszam,że się wtrącam ale tak sobie Was czytam i doszłam do wniosku,że muszę Was przestrzec.....co do opalania...sama uwielbiam słońce...ale ile lekarzy tyle opinii...i muszę powiedzieć,że o plamach słyszałam i widziałam ..bo niestety moja koleżanka....dostała plam od słońca właśnie będąc w ciązy...i jej synek ma już trzy lata a ona plamy ma nadal...i wierzcie mi ,że nie wygląda to za ciekawie...generalnie bez podkładu się nie obejdzie...a i tak widać...(aaa i zaznaczam ,że jej teściowa jest kosmetyczką)...i nawet ona nie może jej pomóc.....ale jest jeszcze jedna sprawa...i to bardziej poważna ...a mianowicie...nadmierne ogrzanie ...przegrzanie organizmu ..może wywołać przedwczesny poród...także uważajcie dziewczynki i na słoneczku z umiarem...
Odbijemy sobie jak już dzidziusie bedą na świecie :laugh:
POZDRAWIAM

no nieźle wronka! Ja w tym roku planowalam odpuścić sobie slońce, bo slyszalam o tych plamach. Ale po Twoim ostrzeżeniu to już na pewno nie bede sie opalac. Myślę, że wystarczy mi spacer, tak tylko żeby nie wyglądać jak biała śmierć. No a poza tym, tak jak Ania wyżej pisala - mi tez nie najlepiej jest z upalami. Gdy poszlismy na spacer to zaraz zrobilam sie marudna, ociężała... ech... byle do lipca

reklama
Do góry