reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

wiecie co?
musze Wam powiedziec...ze... jest dobrze!!! ;D slonce swieci i energii przybywa ha!!! w koncu moze z tego marazmu sie ockne ;)

ide pod prysznic i na sniadanko ;D

reklama
A u mnie lato sie skonczylo , pada od dwoch dni !!
Ale za to moj weekend majowy wlasnie sie zaczyna !!!
Maniu to macie troszke dylemat z przelotem do kraju !! Ja mysle ze jezeli przelot jest bezposredni to spoko !! Najgorzej jak trzeba sie przesiadac !! A ja wlasnie musze sie przesiadac w Warszawie !!!
Nianiu ja mialam taka plame przez opalanie w czasie ciazy !! Zrobila mi sie na czole nieduza i potem mi zeszla po maseczce Decleor !! Ale przebywalam dlugo na sloncu i nie nakladalam kremu !!
Klaudio ja tez ciezko znosze upaly i ciagle jest mi goraco !!

Hmmm to może krem z filtrem ?? ::)Kurcze szkoda by mi było dwa tygodnie w cieniu siedziec :mad: No ale jak nie bedzie wyjscia to trudno.

Ja tez poczulam ze w upaly nie bedzie najlepiej. Wczoraj bylismy na spacerku (na zewnatrz lato) i co kroczek zwalnialam - mialam coraz mniej sily. Ale do upalow cos mi sie wydaje jeszcze chwilka - dzisiejsza pogoda ma sie utrzymac jeszcze 2 tygodnie - wiec sie nie mam co martwic przez najblizsz 2tyg. Pozniej zobaczymy - bede siedziec u rodzicow w ogrodkow pod parasolem i czytac - ostatnie wolne chwile:)

Zapomnialam wam jeszcze napisac ze robialm sobie dzis badania na krzepliwosc krwi, bo nagle na moich nozkach pojawily sie olbrzymie krwiaki.
2tyg temu nie mialam zadnej dolegliwosci, a jak sie zaczelo to nie chce przestac.... Ale poczekam na wyniki i wizyte zanim zaczne panikowac - jak tak dalej pojdzie to przebadam sie za wszystkie czasy i na wszytsko ;D

Najwazniejsze ze samopoczucie mam dalej bardzo dobre ;D

Anitko my niestety tez z przesiadkami :-[ w Kopenhadze i Warszawie a do dtego dochodzi strasznie dlugi lot
wyobraz sobie ze wylot mamy o 22:05 a w Warszawie jestesmy dopiero o 3:40 pm :o
to sobie polatamy :p
w Warszawie pewnie zatrzymamy sie na noc u brata Lukasza i dopiero potem hop do Poznania
ciesze sie na mysle o przylocie ale jak pomysle ile czasu w samolocie to mam gesia skorke oj biedne te nasze maluszki

Witam piękne Panie po majówce !

Nianiu co do opalania, to mam już małe doświadczenie ;D
łapałam już z miesiac temu pierwsze promyki na ogrodzie
a w długi weekend wylegiwałam się na plaży,
oczywiście filtr poszedł w ruch i...
albo jestem szczęsciarą albo to normalne ale nic mi nie jest ;D nie ma plam itp.
jak czułam, że robię się ciepła, to kładłam białą bluzkę na brzuchu.

te pierwsze promyki na mojej skórze - jeszcze złapane na ogródku spowodowały złuszczenie sie skóry ale teraz jest już dobrze
więc jedno co mogę poradzić, to stopniowo i ostroznie wystawiaj się na słonko,
u nas na wrześniówkach dziewczyny piszą, że pytały lekarza i ten nie miał nic przeciwko opalaniu ale powiedział, że nie należy się przegrzewać.

Ja czuję się lepsiej jak jestem troche opalona a to jest przecież ważne, prawda?

Witam Was dziewczynki....
Przepraszam,że się wtrącam ale tak sobie Was czytam i doszłam do wniosku,że muszę Was przestrzec.....co do opalania...sama uwielbiam słońce...ale ile lekarzy tyle opinii...i muszę powiedzieć,że o plamach słyszałam i widziałam ..bo niestety moja koleżanka....dostała plam od słońca właśnie będąc w ciązy...i jej synek ma już trzy lata a ona plamy ma nadal...i wierzcie mi ,że nie wygląda to za ciekawie...generalnie bez podkładu się nie obejdzie...a i tak widać...(aaa i zaznaczam ,że jej teściowa jest kosmetyczką)...i nawet ona nie może jej pomóc.....ale jest jeszcze jedna sprawa...i to bardziej poważna ...a mianowicie...nadmierne ogrzanie ...przegrzanie organizmu ..może wywołać przedwczesny poród...także uważajcie dziewczynki i na słoneczku z umiarem...
Odbijemy sobie jak już dzidziusie bedą na świecie :laugh:
POZDRAWIAM

no nieźle wronka! Ja w tym roku planowalam odpuścić sobie slońce, bo slyszalam o tych plamach. Ale po Twoim ostrzeżeniu to już na pewno nie bede sie opalac. Myślę, że wystarczy mi spacer, tak tylko żeby nie wyglądać jak biała śmierć. No a poza tym, tak jak Ania wyżej pisala - mi tez nie najlepiej jest z upalami. Gdy poszlismy na spacer to zaraz zrobilam sie marudna, ociężała... ech... byle do lipca

reklama
Do góry