reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
a wczoraj pogoda byla super i humorek dopisywal ;D
_466552_n.jpg

Czesc wreszcie właczylismy internet. Podczas remontu był wyłączony. Noto moge powiedziec, że jestesmy prawie po. Pokoik jest żółciutki i bardzo sloneczny. Michał rozłożył juz szafe. Została jezscze komoda. Nie śpimy w tamtym pokoju bo jezcze czuc malowaniem. Jak juz przeniose tam rzeczy i finalnnie posprzatam po rózłożeniu komody zrobie zdjecia i Wam pokaże.

Ale sie rozleniwiłam, nie wyobrażam sobie że w poniedziałek do pracy.

Kurcze troche sie zmartwiłam tym opalaniem. My podkoniec maja ruszamy na wczasy i powiem szcezrze , że miałam zamiar wystawiac na słońce. No oczywiscie nie tak normalnie, ale generalnie opaliac sie. No i teraz nie wiem. hmmm jeszcze podptam moje ginekologa. A o tych plamach faktycznie słyszałam...

Elfiko brzusio pokazny :)fajniutki,fajne fotki na łonie natury :).Coraz wieksze te nasze brzusie...coraz blizej do... ;D

Maniu tak mysle nad tym twoim dylemacikiem(wozkiem) i naprawde nie wiem.Ale fajny mialas pomysl z nosidelkiem-to dobre rozwiazanie.Tak sobie mysle moze na razie zostaw wozio pojedynczy a jak niezda egzaminu to w tedy zamienicie go na dubeltowy ;) :).

Witam wszystkich po majowym weekendzie. Wyjazd do Kroscienka sie superowo udal - pogoda dopisala, imprezy rowniez (po raz pierwszy uczestniczylam w splywie Dunajcem, z wejscia na Sokolice zrezygnoawalam - zalecenie lekarza:(). Wybawilam sie z kolegami z pracy - bylo w super.

Zaczelo sie wprawdzie od wizyty u lekarza w sobote z tymi moimi kiepskim wynikami na watrobe. Jutro hepatolog - niestety to powarzniejsza dolegliwosc, ale bede dzielnie walczyc....

Podczas wizyty dowiedzialam sie ze dzidzia nasza wazy obecnie 1,5 kg i rozwija sie fizycznie prawidlowo:)

Gratuluje lipcowka zakupow... - ja dopieram zamierzam sie za to zabrac:)

Co do tego zwolnienia przed porodem to slyszlam rowniez wiele wersji na ten temat :(. Jak by sie ktoras dowiedziala to niech podzieli sie informacja - wszystkie pewnie pod koniec bedziemy na L4 a szkoda by bylo\korzystac z macierzynskiego.

apropo zwolnienia, tyle na ten temat slyszalam ze zapytalam mojego lekarza i on mi powiedzial ze dlugo wysylal dziewczyny do inetrnisty, okulisty itp, ale potem powiedzieli mu ze robi zle i teraz sam wystawia, jak to powiedzial przeciez nikt nie wie kiedy mamy przewidywany termin, ani pracodawca ani zus, zreszta dziecko sie terminow nie slucha wiec pewnie bylyby sytuacje kiedy babeczki mialyby miesiac w plecy z macierzynskiego jakby dzidzia marudzila z przyjsciem na swiat, on mowi ze te dwa tygodnie to jest taki komfort dla matki, ze jezeliby lekarz "nie widzial" koniecznosci pojscia na zwolneinie czyt. nie chcial go dac, to ona moze juz miec wolne z tytulu macierzynskiego.... tyle wiem

reklama
Dzien dobry Wszystkim kulotkom ;)

Aga!! dzieki za rade...a wozeczek superasny kupiliscie!!!!!

moja Gabi tak sie wierci ze od dwoch dni nie moge dluzej siedziec bo mi wciska stopki pod rzebra i boli okropnie ::)
hmm....ma do tego prawo ;D

Elfiko! faktycznie brzusio rosnie rosnie ;)

Aniu G! ciesze sie ze wyjazd doszedl jednak do skutku i zabawa byla przednia!!

NIania! czekamy na zdjecia na pewno bedzie sliczny ten pokoik taaaaaki wypieszczony!!

Do góry