reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
O znów smoczki na tapecie;-), ja też chcę Mateuszka odzyczaić od smoka. Do sukcesów moge zaliczyć to,że mały potrafi zasnąc w wózku(na spacerze), i podczas jazdy autem bez smoka, ale musi byc już potwornie zmęczony.

Nawet wczoraj próbowałm nie dawać Matejowi smoka na noc, bo był już taki zmęczony, ale uległam. Głownie dlatego,że przez zęby (idą mu chyba z 3 na raz) wybudza się w nocy, jest to od 1 do 3-4 pobudek,
I najczęsiej wybudza się ok.3-4 rano (w nocy?:eek:), zawsze wtedy uspia po podaniu smoka, a jak go odstawie to co wtedy? Co mu dam?Przecież on się na maksa wybudzi.Macie pomysł?

Mi się wydaje,że musze przeczekać ząbkowanie, ale to może potrwać.....

Brunetko ja mam podobny plan - dopóki michowi nie wyjdzie komplet (czyli 20 zębów :confused: ) nawet na chwile smoka mu nie zabiorę, bo widzę że mu bardzo pomaga. Teraz nawet bardziej niż dawniej wychodza mu te 4 u góry i męczą biedaka, ajajajaja.... A tak policzyłam że na półmetku jesteśmy bo 4 jedynki, 4 dwójki i teraz dwie czwórki mamy no to już teraz z górki ;-) ;-) ;-) :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

elficzko ja też bym małą samą zostawiła w pokoju:
po pierwsze trochę samodzielności jej nie zaszkodzi - niech się nauczy dziecko samo czas spędzać,
po drugie z czasem się wyrobi i jak będzie mocniej śpiąca to będzie szybciej zasypiać, daj jej tylko szansę na oswojenie się z sytuacją - będzie siiii:tak: :tak: :tak: :tak: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis:

kredka, z tymi szczebelkami to nie umiem Ci powiedzieć bo np nie wiem czy zostawiasz Tymka samego w tym łóżeczku? A co robi jak sie sam obudzi? U nas nawet o tym nie myśle - mich by mi non stop noge dawał a ja się boję że coś sobie na głowę ściągnie, coś połknie, psa wqr... i ten teges...:rolleyes2: :rolleyes2: :rolleyes2:

zastanawiam się nad żłobkiem dla Darii i już sama nie wiem czym się sugerowac: miejscem pracy czy miejscem zamieszkania.????????

odbieranie i zaprowadzanie Darii będzie na mojej głowie, bo łoś jest wiecznie w pracy i normalnie nie wiem gdzie ją zapisac

ja bym szukała blisko domu

a ja się dziś wyspałam :-p mąż mnie ululał po 21 i spałam do 3 :-) Przerwa na miałczącego psa i BB i dalej ide spać :-p nerka i wątróbka :-p

jestem :-)

Alus co Ty tak po nockach buszujesz? :surprised: ;-)

no to tak :

do PL wylatujemy we 3 znaczy sie ja plus TYmcio i Gabinka
22listopada ok 22:00 :tak: :tak: :tak: :tak:
w PL jestesmy 23 ok 17:40:-D

i.... do us nie wracamy w najblizszym czasie:tak: :no: :tak:
w marcu lub kwietniu przeprowadzamy sie do Szkocji :szok: :tak: :szok: :tak:

no! to zmiana kursu hehe

Martusiu!!! zobaczymy sie na pewno!!!! :tak: ;-) :-)

hahaha mowie Wam chodze jak cma snia mi sie rozne glupoty w dzien zabieram sie ze robienie stu rzeczy na raz i niczego nie koncze :-p
dom wyglada jak po wojnie :szok: :-)
ale co tam
mojej mamie zrobie niespodzinake i zapukam do drzwi albo podsadze TYmcia i on zapuka do okna hehe babcia padnie chyba z wrazenia :-D :ninja2:
mam tylko nadzieje ze wybaczycie mi te moje wskoku i wyskoki tu bo mam cholipka zakrecone dni jak jasna choinka
reszte napisze jak uda mi sie w koncu wpasc do zoo :baffled: :-p

cmoki w boki kochane

i tylko Wam jeszcze szybciutko napisze ze straszniie sie ciesze na te wszystkie spotkania bo KaskeK napadne na bank w poznaniu i to pewnie nie raz :-) :tak:
Edziu i Alus Was tez pewnie nawiedze jak mnie przywieje do koscierzyny :tak: :tak:

no a z reszta Was sie bede upijac ze szczescia na spotkniu (niach);-) :tak:

heheh ale sie cieze mowie Wam jak gwizdek :-) :-) :-) :eek: :-) :-p :tak: ;-) :elvis: :cool2:
ps fajne te nowe ikonki :rofl2:

wow ! :szok::-)maniulka szkocja hmmm pieknie tam jest chyba :confused::tak:..............hehe wy to podroznicy jestescie :tak::eek:fajnie zawsze to blizej do domku :happy:

dzien dobry

tym w nocy spal...............tzn jak ja spalam bo do mojego zasniecia bylo jakies wiercenie i podanie smoka ale jak ja spalam to on tez spal i tak do po 8 pospalismy

teraz wybywamy na spacerek juz gotowi do marszu

ala pozniej napisze bo tym mi pokoj demoluje tzn kompa naszego :baffled::eek::no:

reklama
Edziu i Alus Was tez pewnie nawiedze jak mnie przywieje do koscierzyny :tak: :tak:

no a z reszta Was sie bede upijac ze szczescia na spotkniu (niach);-) :tak:

hip hip huraaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!
Ja tam jestem chętna i do spotkania i w GD i w Kościerzynie (mój łosiek ma kilku klientów w Kościerzynie i prawie w każdą sobotę tam jeździ):cool2: :cool2: :cool2:
Super Maniulka, supppppppperrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!
No i tej Szkocji - pozazdrościć !! :-):laugh2:

Do góry