reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

alku gratulacje dzielnego micha co zeby myje !!! no i buziaczki co by terazniesza noc byla przespana ! :elvis::elvis:

elfiku tobie tez buziaczki i wytrwalosci..............ja chyba jednak bym sie zlamala nie potrafila bym tak :baffled:
a co do tego nie wiem nie jestem ekspertem od zasypiania ;-)tymi zasypia z nami lub w dzien ze mna.........albo jak kiedys zasypial sam to przy telekatusiach i mnie w pokoju nie moglo byc...............ale moze lepiej posiedz przy niej :confused:

dasaria wylecz kochana to gardziolo wstretne no co za uparciuch ! kolorze czerwony z asiowego gardla przecz !!!!
Kredziu jest mi ciezko bo najlepiej to wywalilabym losia z sypialni a spala z Weronika tak kocham to male cialko wtulone we mnie ale to tylko dla jej dobra ta nauka samodzielnego spania, bedzie niebawem miala swoj pokoj musi sie nauczyc samodzielniosci troche a poza tym ona za bardzo jest przylepa do mnie i to tez trzeba zmineic. Gdyby palakala to bym z nia siedziala a tak kiedy jest spokojna to zrobie jak Edytka i bede wychodzic. Mysle ze dam rade,musze :tak:

reklama
o rety biedna weroniczka pogryziona :-( :elvis::elvis::elvis:co by szybpo zezlo i nie dokuczalo !!

kurcze dziewczyny z tym zasypianiem ja troaszke bym chciala zeby tymi sam zasypial ale z drugiej strony nie chce mi sie szkoda mi go i takie tam ;-) ................i pytam po raz trzeci :-pco myslicie jak mamy wyjete szczebelki zeby tym sam wychodzil to gdybym zdecydowala sie na samodzielne zasypianie to wlozyc te szczebelki czy jak to teraz bym miala rozgryzc :confused::baffled:
Kredziu ja bym wlozyla te szczebelki
tak wogole to ja jeszcze nie wyjmuje bo weronika strasznie w nocy sie rzuca po lozeczku i boje sie ze mi wypadnei kiedys jakby tych szczebli nei bylo

Kredziu -
co do kawy to ja też lubię najbardziej tą co brunetka, ale piję ją bez niczego tzn bez mleka i cukru. :-)
Generalnie każdą kawę wypiję, ale najbardziej lubię rozpuszczalną. :tak:

Kawy i herbaty nie słodzę co najmniej od 21 lat. :-p

jak pracowałam to wypijałam jakieś 8 kaw dziennie, ale teraz staram się nie przekraczac 2 dziennie :cool2: :cool2:

lila te pierwsze spodnie sa spoko..........buty nie bardzo jak dla mnie ale jak juz to tez te pierwsze :happy:

no a ja dzis cos pomyslalam o bieganiu moze wieczorem jak tymi zasnie ale narazie odpada moze rower cholerka nie wiem sama tak troszke na swiezym powietru ale pewnie na mysleniu sie skonczy ..............z cwiczen dalej lipa dzis nawet nie machnelam 8 minut brzucha bo glowa mnie boli i zle sie ogolnie czuje................nio ale sie nie obrzeram i jest luz :cool2:

a do cwiczen mam wielki zapal bo kiedys przeogromnie lubialam pocwiczyc i aerobik i silowe (w domu mielismy a la silownie) poskakac przy m,uzyce cos niby potanczyc fajnie bylo........................teraz cos jestem wypompowana z lekka :sick:

jesli chodzi o spanie to ja Milenie na zime kupiłam cieplejsze-grubsze wypełnienie i śpiworek do spania bo sie zaczęła strasznie wiercic i sie odkrywa i co jakis czas wchodze i ją nakrywam ale rano zas jak sprawdzamy jest odkryta i w koncu postanowilismy ja zaspiworkowac :-)
Weronika spi w spiochach i body na z krotkim rekawem , tez sie mi odkrywa i stad te spiochy jej zakladam
w zime bede jej ubierac body z krotkim rekawem i taki pajac welurkowy
Lilka mysmy taki spiworek sprzedali jakis czas temu bo weronika dostawala w nim nerwicy, nie umiala sie na boki swobodnie przekrecac bo bylo jej ciasno :tak: bo moje dziecko spi z szeroko rozstawionymi nogami :tak: :-D

O znów smoczki na tapecie;-), ja też chcę Mateuszka odzyczaić od smoka. Do sukcesów moge zaliczyć to,że mały potrafi zasnąc w wózku(na spacerze), i podczas jazdy autem bez smoka, ale musi byc już potwornie zmęczony.

Nawet wczoraj próbowałm nie dawać Matejowi smoka na noc, bo był już taki zmęczony, ale uległam. Głownie dlatego,że przez zęby (idą mu chyba z 3 na raz) wybudza się w nocy, jest to od 1 do 3-4 pobudek,
I najczęsiej wybudza się ok.3-4 rano (w nocy?:eek:), zawsze wtedy uspia po podaniu smoka, a jak go odstawie to co wtedy? Co mu dam?Przecież on się na maksa wybudzi.Macie pomysł?

Mi się wydaje,że musze przeczekać ząbkowanie, ale to może potrwać.....

Kredziu -
co do kawy to ja też lubię najbardziej tą co brunetka, ale piję ją bez niczego tzn bez mleka i cukru. :-)
Generalnie każdą kawę wypiję, ale najbardziej lubię rozpuszczalną. :tak:

Kawy i herbaty nie słodzę co najmniej od 21 lat. :-p

jak pracowałam to wypijałam jakieś 8 kaw dziennie, ale teraz staram się nie przekraczac 2 dziennie :cool2: :cool2:
a co do kawy to wczoraj mi grzesiu zrobil taka inna a mianowicie neske ta ekspresso zalal goracym mlekiem mmmmm pycha bylo, ja dzisiaj tez sobie tak zrobilam tylko moja wersja bardziej light byla bo mleko 0,5 % :tak: a wczoraj mialam 1,5% :baffled:

Kredziu ja bym wlozyla te szczebelki
tak wogole to ja jeszcze nie wyjmuje bo weronika strasznie w nocy sie rzuca po lozeczku i boje sie ze mi wypadnei kiedys jakby tych szczebli nei bylo
no tymi tez sie troche rzuca ale kiedys tak wyjelam i juz zostaly a lozeczko mamy przy samej podlodze (sa jeszcze kolka ale mamy wyjete)

no nie wiem ja tez chcialabym zeby tym sam zasypial a z drugiej strony jeszcze mysle ze jest czas, choc czym pozniej sie za to zabierzemy bedzie gorzej i taki kolowrotek ;-):dry:

kochane dzieki za odpowiedzi :elvis: hehe a kawy slodkiej nie wypije !!!!!!!!!! czasami mama jak nam zrobila i poslodzila pomylkowo to ani ja ani anka nie tknelysmy kawy z chocby polowa lyzeczki cukru tak samo jak mieta czy inne ziola bleeeeeeeee ale herbate owocowa (bop tylko takie pijam, czarnej nie pije jakies 11 lat) slodze lyzeczke , pol zalezy jaka

reklama
Kredzia ty masz fajną pogode to z rowerkiem dobry pomysł
u nas nie ma sensu bo od razu by mnie wzieło przeziebienie ktore włsnie lecze od wczoraj :baffled:

a jak samej nie chcesz to wezcie robcie we dwoch wycieczki rowerowe z Tymikiem na krzesełku
taki rodzinny wypad

my z K postanowilismy ze od przyszłego sezonu jezdzimy rowerami

Milenie kupimy to siodełko dla dzieci (szok bo kosztuje 100zł :szok: )
i jezdzimy!!!
ja kocham rower i wycieczki rowerowe

zas probowałam na stacjonmarnym i.....nudzi mnie:baffled:

Do góry