reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Moim zdaniem jesli Weroniczka nie płacze zostawiłabym ją w łożeczku nawet na godzinę, może w końcu zaśnie, jak się znudzi.:tak:
A kładziesz ją spać wtedy kiedy ona jest spiąca?
Pytam, bo może Weroniczka po prostu spać nie chce akurat o tej porze, o kórej ją kładziesz?
Np.Mati z reguły chodzi spać miedzy 20-20.30, ale czasami ma jazdy i tak jak wczoraj, za nic o tej godzinie nie zasnał, choć leżał w łożeczku po ciemku i nie spał. Nie wchodziłam do pokoju do czasu, aż nie zacząło bardzo dopominać się mojej obecności(po ok.30-40 min). Wtedy do niego poszłam , pogłaskałam, pospiewałam i zasnął w końcu o 21.
Brunetko na bank jest juz zmeczona
zawsze kladlam ja o 10.00 i zasypiala po 10 minutach
teraz pora pierwszej drzemki przesunieta o 1,5 godziny nawet bo idzie do lozeczka tak o 11.00-11.30 wiec napewno juz zmeczona jest zwlaszcza ze wstaje o 7.00
trze oczy, ziewa marudzi nawet przy zabawie czy na spacerku, to ewidentnie jej pora spania.

o rety biedna weroniczka pogryziona :-( :elvis::elvis::elvis:co by szybpo zezlo i nie dokuczalo !!

kurcze dziewczyny z tym zasypianiem ja troaszke bym chciala zeby tymi sam zasypial ale z drugiej strony nie chce mi sie szkoda mi go i takie tam ;-) ................i pytam po raz trzeci :-pco myslicie jak mamy wyjete szczebelki zeby tym sam wychodzil to gdybym zdecydowala sie na samodzielne zasypianie to wlozyc te szczebelki czy jak to teraz bym miala rozgryzc :confused::baffled:

A i wiecie co .....ja też nigdy na grypę się nie szczepiłam, ale jakoś chorobska nie łapią mnie często.
I jeszcze jedna zaległa odpowiedź dla Kredzi:-) z reguły pije kawke Maxwell House taką w brązowym słoiczku, jak dla mnie z mlekiem, bez cukru (nie słodze kawy i herbaty z jakieś 12-13 lat, dzieki n-elowi z chemii) jest najlepsza, ale nie gardzę też inna jka mnie np.ktoś poczestuje, ale nie może byc b.mocna, bo takich nie lubie.

Elfiko - zainspirowałaś mnie, od przyszłego tygodnia biorę się za moją córcię i też będzie sama zasypiac - taki mam plan :cool2: :-) :tak:

strasznie wnerwia mnie, że Daria nadal używa smoka (nynka) do zasypiania, ale coś czuję, że odzwyczajanie od smoka będzie trudne :-p

a może jednocześnie odzwyczaic ją od smoka i nauczyc samodzielnego zasypiania??? KObitki co o tym myślicie??? :elvis: :szok:
dzieki kochana :elvis:
ale pomysl wydaje mi sie zbyt drastyczny, jak dla mnei to za duzy bylby stres dla takiego maluszka
weronika odkad sama zasypia ciagnie smoka tak mocno ze az slychac takie ciumkanie
wg mnie tym sobie rekompensuje moja nieobecnosc.
Najpierw wiec nauczy sie sama spac, polubi lozeczko a potem przejdziemy do planu ´B- pozbywanie sie smoka

wy o cwiczeniach
no ja tez cos na temat

a wiec zamierzam na siebie przeznaczyc po wyplacie kaske aby kupic sobie fajne spodnie do cwiczen i buty bo nie mam
marzy mi sie aerobik ktory kocham :-) ale nie mam w czym
no i siłownia tez by była fajna :-)

a to zamierzam licytowac

spodnie te mi sie bardzo podobaja

-mycha- NEXT - SUPER GRAFITOWE DRESY - 46 (131104716) - Aukcje internetowe Allegro

albo te ewentualnie
*** ACTIVE by ATMOSPHERE***ROZ.46/48** (130215509) - Aukcje internetowe Allegro

a z butow te mi sie podobaja
SUPER WYGODNE I NIE DROGIE!!CZEGO CHCIEĆ WIĘCEJ? (129183413) - Aukcje internetowe Allegro

a te sa boskie
no w moim guscie :cool2:
ADIDASKI DO SPODNI ,SUKIENKI i SIŁOWNIE 38 24.5CM (129991921) - Aukcje internetowe Allegro
ale bardziej widze je faktycznie przy fajnych jeansach i bluzce jasnej,no i na wiosne :-)
ale za tydzien mam wyplate to buty sie zmienia zapewne

ale te pierwsze spodnie...mhmmhmm marza mi sie
fajne bo i modny kroj jak na cwiczenia i bardzo ładne

Elfiko - zainspirowałaś mnie, od przyszłego tygodnia biorę się za moją córcię i też będzie sama zasypiac - taki mam plan :cool2: :-) :tak:

strasznie wnerwia mnie, że Daria nadal używa smoka (nynka) do zasypiania, ale coś czuję, że odzwyczajanie od smoka będzie trudne :-p

a może jednocześnie odzwyczaic ją od smoka i nauczyc samodzielnego zasypiania??? KObitki co o tym myślicie??? :elvis: :szok:

chyba to by bylo za duzo..........................sama sie zastanawialam co lepiej najpierw czy smok czy lozeczko :confused:

Brunetko na bank jest juz zmeczona
zawsze kladlam ja o 10.00 i zasypiala po 10 minutach
teraz pora pierwszej drzemki przesunieta o 1,5 godziny nawet bo idzie do lozeczka tak o 11.00-11.30 wiec napewno juz zmeczona jest zwlaszcza ze wstaje o 7.00
trze oczy, ziewa marudzi nawet przy zabawie czy na spacerku, to ewidentnie jej pora spania.
No to powtórze za e-mamą, przejdzie Weroniczce, trzeba przeczekac ,aż się przyzwyczai i tyle.Życze wtrwałości!:elvis:

reklama
jesli chodzi o spanie to ja Milenie na zime kupiłam cieplejsze-grubsze wypełnienie i śpiworek do spania bo sie zaczęła strasznie wiercic i sie odkrywa i co jakis czas wchodze i ją nakrywam ale rano zas jak sprawdzamy jest odkryta i w koncu postanowilismy ja zaspiworkowac :-)

Do góry