reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

No babeczki zaraz bedzie u mnie padac,mial byc spacerek i juz jest po... :(.A moze wyjsc na wiosenny deszczyk ;) :).Moja dzidzia na ostatnim USG poprzecznie lezala,ale teraz jakos inaczej odczowam ruchy woiec zmienila pozycje,ale wydaje mi sie ,ze na posladkowa.

reklama
Co do położenia, to mój mały siedzi sobie spokojnie na pupie - tzn. położenie podłużne miednicowe. Główkę ma pod moim sercem a rączkami i nóżkami boksuje mnie w prawy bok, bo siedzi tak bokiem. Lekarka powiedziała, że zazwyczaj dzieci ostatecznie przekręcają się główka w dół ok. 36 tygodnia.

Klaudia ma racje, nie ma co sie martwic ulozeniem na razie... moja kuzynka miala juz decyzje o cesarce a tu w szpitalu mala ja uratowala i sie przekrecila... ;)

Czesć dziewczynki to ja ;D
Właśnie wróciłam z zakupami do domu iczuje sie jakbym miala zaraz urodzić ::)
Jestem klops i tyle, chodze sobie pomalutku a i tak sapie i stękam jak słon ;D
Teraz marze o herbatce i o leżeniu do wieczora a tu niestety obiadek trzeba robic bo innego kucharza poza mną w domu nie ma :(
Dzisiaj serwuje ryż z pieczarkami i mizerie, pycha ;D

Dziewczyny mam do was prosbe - te, ktore beda teraz w najblizszych dniach szly do lekarza, zeby spytaly sie o lek Metocard, ktory ja zazywam w dawce 50mg. na dobe w dwoch (25mg) dawkach czy jest bezpiecznym lekiem w ciazy w takiej dawce. Bo na ulotce to co jest napisame to mnie przeraza - ze moze spowodowac dzialania niepozadane, szczegolnie bradykardie i hipoglikemie u plodu i ze istnieje zwiekszone ryzyko wystapienia zaburzen czynnosci serca i pluc u noworodkow :(.
I ja juz nie wiem co mam robic. bo jedni pisza mi na necie ze nie zaszkodza a inni wrecz odwrotnie. Jedna dziewczyna napiala mi nawet, ze moge po tych tabletkach urodzic niepelnosprawne dziecko (? tak mnie wystraszyla) PatrzylamTabletki, ktore mi dziewczyny proponowaly - Dopegyt - to na tych pisze, ze u niektorych kobiet nie zaistnialo uszkodzenie plodu. I badz tu madry i wes sie nie martw. Blagam spytajcie sie waszych lekarz co sadza na temat tych tabletek, bo ja juz nie wiem kogo mam sie pytac.

Heheh Tusiu mój maluszek tez mnie dzis obudziło 6 rano i bombardował mnie :)
na szczescie juz nie chodze do pracy i mogłam sobie spoojnie dalej spac,.

Ale ostatnio faktycznie zauwazyłam, ze nawet podczas weekendu nie moga juz tak długo spac. Budze sie około8 nawet jesli spac poszłam o 12. Tak mam od niedawna.

o rany tylko Wam pozazdroscic tych niemocy sennych  ;) ja dzis wstalam po 5 bo Tymciowi sie spac juz nie chcialo a potem w dzien chodze jak cma ...o rany
wlasnie TYmulcio wdrapal mi sie na kolana i slucha jak bije moje serce... :D wczoraj sie tego nauczyl i taka przylepa z niego :D a poza tym to lobuz sie zrobil straszny...szczypie mnie i ma radosc hmmm... ;)

Tusiu ja dzis mam wizyte u lekarza ale pewnie oni nie beda wiedzieli o jaki lek chodzi  :p :(
NIania! dobrze ze masz troszke wolnego! odpoczywaj sobie!!!
Agus! mnie wczoraj ze spacerku deszcz tez wygonil  :p

reklama
Agus! rozmawialam z moja Mama jakies 3 dni temu i nic mi jeszcze nie mowila :( ale moze lada dzien dojda?
zadzwonie do niej i zapytam
Agus raz jeszcze dzieki :D

Do góry