reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Melduję że jestem po wizycie u ginai jest oki.
Cieszę się.Mmartwiłam się o szyjkę maciciy, bo istniało podejrzenie że się skraca. Ale jak narazie może nie jest zbyt długa, ale się nie skraca i jest zamknięta. :)
Dzidzia waży już 1.55 kg. Duży chłopak ;)

I lekarz przestrzegł mnie,aby zacząć się naprawdę oszczędzać, tak aby nie zaszkodzić dziecku i nie urodzić teraz.
Także dziewczyny widząc ,że każdej z nas coś tam dokucza dajemy na luz i leniuchujemy!!!!

reklama
I zostałam poinformowana,że wszelkiego rodzaju kłucia w dole brzucha czy kroczu, o ile nie są częste nie powinny niepokoić.
Tak samo naturlanym ponoć bólem jest teraz uczucie ciągnięcia brzucha w dól.
A stawiająca się i twardniejąc macica też jest normalną dolegliwością, o ile przechodzi szybko i nie boli.

Maniu opisany przez ciebie proces przewijania bardzo mnie rozbawil. Juz siebie widze w akcji ;D ;D ;D
Ja podobno zrobilam kiedys (jak bylam malutka) kupke w momencie podnoszenie moich nozek do gory i trafilam w tate (na szczescie do jego kieszeni - celne oko mialam:)). Ciekawe czym mnie nasz bobasek zaskoczy:)

Klucie raz na jakis czas mam, sciagajacy brzuszek w dol tez - czyli jestem typowa kobitka w ciazy w 28 tygodniu ;D ;D ;D
Zobaczymy co bedzie dalej - bo zaczyna sie coraz wiecej dziac niekoniecznie super fajnego :(

Dziewczyny a zglaszacie sie na "ciezarne modelki"do redakcji babybooma?Ja sie przyznaje,ze swoja chec wyrazilam,ale pewnie mnie nawet pod uwage nie wezma ;D ;D ;D.Ale wy dziewczyny tez sie zgloscie,co????Zawsze to fajna pamiatka,a wy dziewczyny wszystkie takie sliczne ,az szkoda by bylo aby tak piekne mamusie sie nie pokazaly :)

Pomyslalam o tym, ale pewnie do Wawy by sie trzeba udac:( - w sumie to mam tam teraz meza:). Pamiatka rzeczywiscie fajna - ekstra ciuszki, makijaz.... Ale nie sadze bym zglosila swoja gotowosc do sesji - zobaczymy jeszcz zreszta, moze rzeczywiscie ktoras lipcoweczka warszawska tam zaszaleje:)

Elfiko kochana dziekuje, ze sie spytalas i masz zamiar spytac swojego lekarza o mnie. Bede ci bardzo wdzieczna, zobaczymy co na to twoj lekarz - spytaj sie kochana jak to w tej dawce 2 razy po 25mg. A ten zoladek to mnie tez ostatnio jakos dziwnie kluje od paru dni.
Maniu ale fajny ten twoj sikacz, to sie masz (mialas) z tym jego siusiakiem - hi, hi

dziewczyny co do siusiania chłopców to moja siostra ma 2, jeden w grudniu skonczyl 2 latka a drugi jutro skończy miesiąc i niezły sikacz z e starszego był, nie raz mnie osiurał, jak zapomniałam zasłonić siusiaczka pieluszką, a maluszek ma taki sik, że na pół pokoju potrafi strzelić a ostatnio biedak do oczka sobie siknął, a kilka dni temu miał rozwolnienie i strzelał z kupki podczas przewijania do siostry :) ale ponoć dziewczynki też sobie sikną :)
wszystko przed nami :D

reklama
dziewczyny kochane!
zaraz zmykam do lekarza ale chcialam Wam tylko napisac ze z tym siusianiem to tez nie lada klopot...
tzn moj Tymcio mial w wieku 5 miesiecy infekcje ukladu moczowego, czesciej wystepuje to u dziewczynek (podobno przez papmersy) no ale ....na pieluchach nie oszczedzalismi i nie oszczedzamy zmiana nastepuje zaraz po zasiusianiu
ale ale... ostatnio czytalam na innym forum a propos klopotow z ukladem moczowym u dzieci
i tak!
to ze u chlopca ciut ciut przy myciu trzeba naciagac napletek to wiedzialam
ale ze teraz urodzi nam sie dziewczynka to poszukalam jak dbac o higiene u dziewczynek i pomyslalam ze Wam napisze
to dosc czesta przypadlosc ponoc  ??? zrastanie sie warg mniejszych :( bidulki te maluszki
i co ? nalezy natluszczac natluszczac i raz jeszcze natluszczac by nie dopuscic do wysuszenia bo to pierwszy krok do zrostu
:(
i tak sobie mysle czy to czasem znowu nie jest wina tych pampersow...bo przeciez maluszek ma niby ciagle sucho ?? hmm
to tyle...

Do góry