reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Melduję że jestem po wizycie u ginai jest oki.
Cieszę się.Mmartwiłam się o szyjkę maciciy, bo istniało podejrzenie że się skraca. Ale jak narazie może nie jest zbyt długa, ale się nie skraca i jest zamknięta. :)
Dzidzia waży już 1.55 kg. Duży chłopak ;)

I lekarz przestrzegł mnie,aby zacząć się naprawdę oszczędzać, tak aby nie zaszkodzić dziecku i nie urodzić teraz.
Także dziewczyny widząc ,że każdej z nas coś tam dokucza dajemy na luz i leniuchujemy!!!!

reklama
I zostałam poinformowana,że wszelkiego rodzaju kłucia w dole brzucha czy kroczu, o ile nie są częste nie powinny niepokoić.
Tak samo naturlanym ponoć bólem jest teraz uczucie ciągnięcia brzucha w dól.
A stawiająca się i twardniejąc macica też jest normalną dolegliwością, o ile przechodzi szybko i nie boli.

Maniu opisany przez ciebie proces przewijania bardzo mnie rozbawil. Juz siebie widze w akcji ;D ;D ;D
Ja podobno zrobilam kiedys (jak bylam malutka) kupke w momencie podnoszenie moich nozek do gory i trafilam w tate (na szczescie do jego kieszeni - celne oko mialam:)). Ciekawe czym mnie nasz bobasek zaskoczy:)

Klucie raz na jakis czas mam, sciagajacy brzuszek w dol tez - czyli jestem typowa kobitka w ciazy w 28 tygodniu ;D ;D ;D
Zobaczymy co bedzie dalej - bo zaczyna sie coraz wiecej dziac niekoniecznie super fajnego :(

Dziewczyny a zglaszacie sie na "ciezarne modelki"do redakcji babybooma?Ja sie przyznaje,ze swoja chec wyrazilam,ale pewnie mnie nawet pod uwage nie wezma ;D ;D ;D.Ale wy dziewczyny tez sie zgloscie,co????Zawsze to fajna pamiatka,a wy dziewczyny wszystkie takie sliczne ,az szkoda by bylo aby tak piekne mamusie sie nie pokazaly :)

Pomyslalam o tym, ale pewnie do Wawy by sie trzeba udac:( - w sumie to mam tam teraz meza:). Pamiatka rzeczywiscie fajna - ekstra ciuszki, makijaz.... Ale nie sadze bym zglosila swoja gotowosc do sesji - zobaczymy jeszcz zreszta, moze rzeczywiscie ktoras lipcoweczka warszawska tam zaszaleje:)

Elfiko kochana dziekuje, ze sie spytalas i masz zamiar spytac swojego lekarza o mnie. Bede ci bardzo wdzieczna, zobaczymy co na to twoj lekarz - spytaj sie kochana jak to w tej dawce 2 razy po 25mg. A ten zoladek to mnie tez ostatnio jakos dziwnie kluje od paru dni.
Maniu ale fajny ten twoj sikacz, to sie masz (mialas) z tym jego siusiakiem - hi, hi

dziewczyny co do siusiania chłopców to moja siostra ma 2, jeden w grudniu skonczyl 2 latka a drugi jutro skończy miesiąc i niezły sikacz z e starszego był, nie raz mnie osiurał, jak zapomniałam zasłonić siusiaczka pieluszką, a maluszek ma taki sik, że na pół pokoju potrafi strzelić a ostatnio biedak do oczka sobie siknął, a kilka dni temu miał rozwolnienie i strzelał z kupki podczas przewijania do siostry :) ale ponoć dziewczynki też sobie sikną :)
wszystko przed nami :D

reklama
dziewczyny kochane!
zaraz zmykam do lekarza ale chcialam Wam tylko napisac ze z tym siusianiem to tez nie lada klopot...
tzn moj Tymcio mial w wieku 5 miesiecy infekcje ukladu moczowego, czesciej wystepuje to u dziewczynek (podobno przez papmersy) no ale ....na pieluchach nie oszczedzalismi i nie oszczedzamy zmiana nastepuje zaraz po zasiusianiu
ale ale... ostatnio czytalam na innym forum a propos klopotow z ukladem moczowym u dzieci
i tak!
to ze u chlopca ciut ciut przy myciu trzeba naciagac napletek to wiedzialam
ale ze teraz urodzi nam sie dziewczynka to poszukalam jak dbac o higiene u dziewczynek i pomyslalam ze Wam napisze
to dosc czesta przypadlosc ponoc  ??? zrastanie sie warg mniejszych :( bidulki te maluszki
i co ? nalezy natluszczac natluszczac i raz jeszcze natluszczac by nie dopuscic do wysuszenia bo to pierwszy krok do zrostu
:(
i tak sobie mysle czy to czasem znowu nie jest wina tych pampersow...bo przeciez maluszek ma niby ciagle sucho ?? hmm
to tyle...

Do góry