reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Sylwio                    wszystkiego naj naj i samych radości

Kolorowa kredko dziękuję za informację. Dzwoniłam dziś do lekarza bo w nocy dopadły mnie bóle w rękach o porade i póki co to polecił mi Pyralginę w czopkach oraz zrobić badanie na poziom magnezu i wapnia. Mam nadzieję, że to mi pomoże.

Męczy mnie ostatnio też bezsenność. To chyba przez te bóle kręgosłupa, a teraz doszły jeszcze ręce. A do końca jeszcze 100 dni

Pozdrawiam was wszystkie i mykam już do łózia.

reklama
a ja taka glodna jestem :p juz sama nie wiem co zjesc..by sie najesc ..konia z kopytami chyba ;)
dobra pa! cmoki w boki i do jutra!!!! :)

ja już leżałam w wyrku, bo oglądałam "na wspólnej" ale coś tak gorącego kakałka mi się zachciało no więc zeszłam po nie i się pożegnać :) i mknę do wyrka bo mnie kręgosłupik boli i nogi coś rwą :(

kolorowych snów życzę

Czesc Wszystkim o poranku
Ja dzisiejszej nocy to nie spalam wogole, skurcze lydek co chwile jak jakas inwazja, a teraz to nawet z lozka nie moge wstac tylko na czworakach :(Bede dzisiaj lezec caly dzien
Pozdrawiam Was Wszystkie
Milego dnia Wam zycze

Cześć wszystkim :) Melduję, że jestem po wizycie u lekarza :)
Kajtuś wazy 1,6kg i ma 40 cm wzrostu :) Kawał chłopa :D
Poza tym wszystko dobrze. Co do skurczy macicy, to powiedziała, że to może mieć związek z tymi skurczami łydek. W związku z tym zapisała mi kalipoz (potas) i mam go jeść na zmianę z magnezem, a oprócz tego łykać nospę 3 razy dziennie przez tydzień. Jeśli nie przejdzie, to dała mi na wszelki wypadek receptę na fenoterol (taki lek na skurcze) i mam ją wykupić po tygodniu jakby co. Powiedziała, że jeśli nie ma tych skurczy więcej jak 10 dziennie to jest ok. U mnie one nie powodują otwierania się szyjki, więc nie jest tak źle.
A ciśnienie miałam 90/50 po kawie :)
No i powiedziała, żeby w 3 trymestrze zwolnić tempo, więcej odpoczywać i relaksować się, więc chyba dam sobie już spokój z ćwiczeniem, tym bardziej, że właśnie przy dużej ilości ruchu ta macica mi się stawia.
No to tyle. Mam nadzieję, że was nie zanudziłam :)

Czesc nadrabiam zalgłosci. Poszłam na zwolnienie, az do konca przyszłego tygodnia :-) Rozmawiałam z lekarzem. Powiedział, że nie ma sie czym martiwc, a wyniki mam bardzo dobre. Dostałam tylko żelazo. Dzidzius juz sie przekrecił i wreszcie lezy głowka do dołu.
No tak wiec wszytsko gra i nie mam sie czym marwic.
A teraz wracam nadrabiac zaległosci w czytaniu.

Ufff przeczytałam wszystko:))) ale się tu działo - ho ho
Witam wszystki lipcowe mamusie - internautki:)
My spedzilismy cudowny, romantyczny weeknend nad morzem - mój Mąż na pierwsza rocznice slubu odkopał chyba wszystkie pokłady romantyzmu jakie miał - było fantastycznie.
Ale zostawic Was na chwilkę -
Maniu - gratuluje nowego Narzeczonego:))a Graszce nowego Męża:)) Asiołkowi przeprowadzki:)) a Sylwi zyczę samych słonecznych dni aż do porodu - bo potem to juz na prwno będą tyllko słoneczne.
No i witam nowe koleżanki w naszej grupie lipcowego wsparcia.
Co do samopoczucia to widze że u nas tendencja do super samopoczucia spada - mnie tez lapią gorsze dni i potrafie przeleżeć, skurcze łydek to normalny horror kazdej nocy a do tego podczas wizyty lekarka stwierdziła pogarszajce sie wyniki krwi ( jesli sie nie poprawia to mam wizyte w instytucie hematologii) no i stwierdziła że Mateusz powinien sie juz przekręcać główka do dołu ajemu to chyba narazie nie w głowie - idziemy jutro na USG to zobaczymy:))
Ok nie zanudzam was dalej... ide poogladac inne wątki a potem postraszyć w kolejce w Urzedzie Skarbowym

Nianiu to juz twoj dzidzius na glowie stoi ;D moja Majka ciagle jeszcze poprzecznie, ale ostatnio na filmie ofladalam, ze to w 24 tc sie przekreca czy do tego tygodnia (?) wiec ma jeszcze czas. A taka lobuziara - obudzila mnie dzis o 5 rano i brzuch mi tak latal, ze myslalam, ze zaraz mi wyjdzie z tego brzucha. A tak pozatym to tez cierpie na bezsennosc, mimo iz nie mam zadnych skurczy lydek. Niby chce mi sie spac, ale jakos nie moge.

reklama
Klaudio ale masz duzego Kajtusia w sobie, ciekawa jestem ile teraz wazy moja Majka. Nie wiem kiedy mnie lekarz wysle na usg, bo mi nic nie powiedziala, a ostatnio bylam 4 kwietnia.

Do góry