reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witam wszytskie kolezanki - ja dzis mam urwanie glowy w pracy i dopiero teraz mialam czas zeby conieco nadgonic.
Kurcze, ja przesypiam calutkie noce - nadal ze mnie spioch. Czuje sie nadal bardzo dobrze - nic nie ciazy, nie uwiera, nie przeszkadza - oprocz nieszczesnego swedzenia:(, ale przeciez to nie moze trwac wiecznie:)

W weekend jedziemy do Kroscienka (od soboty do poniedzialku) - mam wyjazd firmowy - jestem odpowiedzialna za czesc rozrwywkowa - tzn. przygotowanie zawodow "sportowych" na wesolo i konkursow na wolne popoludnie. Tylko mi juz weny brak:(

Wy macie jakies plany na dlugi weekend?

Aniu i... mnie sie tez mazylo morze ale chyba nie zdaze juz przed porodem:(

reklama
Na długi weekend przyjeżdzaja do nas Tesciowe - tak mysle że to juz ostatnie momenty moje na takich dłuzszych gości.
Kurcze strasznie mnie dzisaij boli kosc łonowa ( tak mi sie zdaje ze to to) normalnie ruszac sie nie mogę:(
Dobrze ze jutro idziemy na usg to zobaczymy co tam w brzuniu słychac:)

Cześć dziewczyny
TUSIA a spróbuj zadzwonić do ginekologa z "Twojego Dziecka"
Oni tam mają wyznaczone dyżury iodpowiadają bardzo chętnie na pytania

Tusia ja pytalam cioci ktora jest położną i ona powiedziala ze faktycznie te leki daja ryzyko ale czesto sa przepisywane i ze to zalezy od lekarza ale jutro sie zapyta tego ginekologa do ktorego ja chodze to dam ci znac
A ja to sie dzisiaj zle czuje i fizycznie i psychicznie. Dołki mam jakies bo mój Grzesiu to wiecznie w pracy i mi go brakuje a jak wraca to jakos taki chłodny mi sie wydaje i jest mi żle :mad: :mad: i jeszcze dzidzius jakos tak malutko sie ostatnio rusza a juz sie przyzwyczaiłam do tego ze ciąle czuje silne kopniaki :(
:( :(

Rzeczywiscie jestesmy juz w 3 trymestrze, kazdej z nas cos dolega mniej lub bardziej. Chyba trzeba bardzo uwazac na siebie. Ja jeszcze nie mam na to czasu, ale zamierzam w koncu tez polezez do gory brzuszkiem - i pewnie zaraz mi sie znudzi:)

Aaa i bylam dzisiaj w sklepach z dzieciecymi akcesoriami i w zwiazku z ta wizytka mam pytanko do mamusiek
Co lepiej kupic:
osobno wanienke, przewijak czy razem w takim zestawie i czy to nie jest wywrotne bo dzisiaj ogladalam taki przewijak z wanienka na nóżkach i takie malo stabilne mi sie to wydawalo ??

witam dziewczyny:) dziś miałam trochę dzień zalatany, dopiero co udało mi się klapnąć na kompa. co do moich skurczy, to na szczęście mi nie dolegają, ale to wstawanie na siusiu w nocy jest trochę męczące zwłaszcza przez ból kręgosłupa, moje maleństwo mi tak mocno nie dokucza, czasem delikatnie się wierci, ale to może dlatego że nie należę do szczupłych osób i wogóle ruchy późno poczułam.

reklama
Elfiko!
ja mam osobno wanienke...a w zasadzie to mam 2 jedna malutka w ktorej TYmcio myty jak byl malutki a teraz mam wieksza ktora wkladam do duzej wanny i moze sobie spokojnie pluskac
przewijaka nie kupowalam i nie kupuje mam zaadoptowany stolk do tgo celu...z wlasnego doswiadczenia moge Ci tylko napisac ze bezpieczniej jest przewijac maluszka na wikszej powiezchni i dobrze jest miec pod reka wszystkie te niezbedne akcesoria typu zapas pieluch, serwetki, gaziki, watke,paleczki, gruszke do noska i ciuszki ...moj tymul za kazdym razem gdy go przewijalam to albo sie obsikal po pas albo po oczach  ::) sobie siku sik czasami bak na mokro i wszystko znowu do przebrania...
na stole na ktorym go przewijalam mialam rozlozona specjalna ceratke, kocyk, reczniczek lub pieluche z flanelii   na gorze a do tego podobno dobrze jest miec pieluche z tetry pod reka by przy przewijaniu oslonic siusiaka  ;)

Do góry