reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Witam wszytskie kolezanki - ja dzis mam urwanie glowy w pracy i dopiero teraz mialam czas zeby conieco nadgonic.
Kurcze, ja przesypiam calutkie noce - nadal ze mnie spioch. Czuje sie nadal bardzo dobrze - nic nie ciazy, nie uwiera, nie przeszkadza - oprocz nieszczesnego swedzenia:(, ale przeciez to nie moze trwac wiecznie:)

W weekend jedziemy do Kroscienka (od soboty do poniedzialku) - mam wyjazd firmowy - jestem odpowiedzialna za czesc rozrwywkowa - tzn. przygotowanie zawodow "sportowych" na wesolo i konkursow na wolne popoludnie. Tylko mi juz weny brak:(

Wy macie jakies plany na dlugi weekend?

Aniu i... mnie sie tez mazylo morze ale chyba nie zdaze juz przed porodem:(

reklama
Na długi weekend przyjeżdzaja do nas Tesciowe - tak mysle że to juz ostatnie momenty moje na takich dłuzszych gości.
Kurcze strasznie mnie dzisaij boli kosc łonowa ( tak mi sie zdaje ze to to) normalnie ruszac sie nie mogę:(
Dobrze ze jutro idziemy na usg to zobaczymy co tam w brzuniu słychac:)

Cześć dziewczyny
TUSIA a spróbuj zadzwonić do ginekologa z "Twojego Dziecka"
Oni tam mają wyznaczone dyżury iodpowiadają bardzo chętnie na pytania

Tusia ja pytalam cioci ktora jest położną i ona powiedziala ze faktycznie te leki daja ryzyko ale czesto sa przepisywane i ze to zalezy od lekarza ale jutro sie zapyta tego ginekologa do ktorego ja chodze to dam ci znac
A ja to sie dzisiaj zle czuje i fizycznie i psychicznie. Dołki mam jakies bo mój Grzesiu to wiecznie w pracy i mi go brakuje a jak wraca to jakos taki chłodny mi sie wydaje i jest mi żle :mad: :mad: i jeszcze dzidzius jakos tak malutko sie ostatnio rusza a juz sie przyzwyczaiłam do tego ze ciąle czuje silne kopniaki :(
:( :(

Rzeczywiscie jestesmy juz w 3 trymestrze, kazdej z nas cos dolega mniej lub bardziej. Chyba trzeba bardzo uwazac na siebie. Ja jeszcze nie mam na to czasu, ale zamierzam w koncu tez polezez do gory brzuszkiem - i pewnie zaraz mi sie znudzi:)

Aaa i bylam dzisiaj w sklepach z dzieciecymi akcesoriami i w zwiazku z ta wizytka mam pytanko do mamusiek
Co lepiej kupic:
osobno wanienke, przewijak czy razem w takim zestawie i czy to nie jest wywrotne bo dzisiaj ogladalam taki przewijak z wanienka na nóżkach i takie malo stabilne mi sie to wydawalo ??

witam dziewczyny:) dziś miałam trochę dzień zalatany, dopiero co udało mi się klapnąć na kompa. co do moich skurczy, to na szczęście mi nie dolegają, ale to wstawanie na siusiu w nocy jest trochę męczące zwłaszcza przez ból kręgosłupa, moje maleństwo mi tak mocno nie dokucza, czasem delikatnie się wierci, ale to może dlatego że nie należę do szczupłych osób i wogóle ruchy późno poczułam.

reklama
Elfiko!
ja mam osobno wanienke...a w zasadzie to mam 2 jedna malutka w ktorej TYmcio myty jak byl malutki a teraz mam wieksza ktora wkladam do duzej wanny i moze sobie spokojnie pluskac
przewijaka nie kupowalam i nie kupuje mam zaadoptowany stolk do tgo celu...z wlasnego doswiadczenia moge Ci tylko napisac ze bezpieczniej jest przewijac maluszka na wikszej powiezchni i dobrze jest miec pod reka wszystkie te niezbedne akcesoria typu zapas pieluch, serwetki, gaziki, watke,paleczki, gruszke do noska i ciuszki ...moj tymul za kazdym razem gdy go przewijalam to albo sie obsikal po pas albo po oczach  ::) sobie siku sik czasami bak na mokro i wszystko znowu do przebrania...
na stole na ktorym go przewijalam mialam rozlozona specjalna ceratke, kocyk, reczniczek lub pieluche z flanelii   na gorze a do tego podobno dobrze jest miec pieluche z tetry pod reka by przy przewijaniu oslonic siusiaka  ;)

Do góry