reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Zdania na ten temat sa bardzo podzielone...Ja ostatnio ogladalam w telewizji jakis program...i tam specjalisci byli bardzo za jednorazowymi pieluszkami.W szpitalu zaklada sie dziecku tetrowe do mometu az bedzie wiadomo,ze niema problemow z cewka moczowa i robi siusiu.Ja jestem za pieluszkami jednorazowymi ;) :laugh:

reklama
jak wspomnialam Mamie o pieluszkach jednorazowych to sie oburzyla, ze to niezdrowe dla dziecka bo moze miec stany zapalne i lepiej wlozyc troche pracy (pranie pieluch) ale zapewnic dziecku komfort. Ja nie jestem do tego przekonana, bo nie slyszalam zeby ktos robil np. podpaski tetrowe, bo sa niby zdrowsze.

A ja dzisiaj jakaś taka niewyspana :) Spać nie mogłam, bo maluch tak dokazywał całą noc, że musiałam parę razy wstawać, żeby się uspokoił :) A teraz to mnie tak jakoś brzucholek pobolewa gdzieniegdzie :( No ale miałysmy nie narzekać :D więc się już nie skarże :)
Aniu, to najlepsze życzenia rocznicowe, no i udanego weekendu. Ale super taka niespodzianka :D
Co do pieluszek, to moja siostra-wyrocznia w sprawach dziecięcych :) powiedziała mi, żeby używać jednorazowych. Jak to mój szwagier usłyszał, to spytał, czy chce żebyśmy zbankrutowali, bo taki niemowlaczek to przecież robi kupkę po każdym jedzeniu, no i używając pampersów to pójdziemy z torbami :D Ja niby mam plany, żeby chociaż w tych pierwszych dniach używać tetrowych, bo też mi się wydają zdrowsze, ale nie wiem czy mi starczy ochoty i siły na ich moczenie, pranie itp. Pożyjemy, zobaczymy...

Mnie sie wydaje ,ze poprostu niektore osoby maja zle podejscie do pieluszek i np.jednorazowymi moga zaszkodzic...bo niektorym sie wydaje,ze jak sa chlonne to dzidzia moze miec jednego pampka pol dnia...a tak po prostu nie jest.Pampek wchlonie siusiu i wiekszosc kupki i to jest dobre bo nie podrazni sie przez to skorka dziecka,ale trzeba te pieluszki po prostu wymieniac calkiem czesto na poczatku i nie zostawiac malenstwa z takim okladem ;).A co do przewiewnosci to ja kupowalam takie "papierowe"np.Pampers albo Huggies albo z innej firmy ale zawsze sprawdzalam czy nie sa z ceratki.(bo mi akurat te plastikowe sie nie podobaja)

Tusia! Mam coś dla ciebie (i siebie) na pocieszenie :) Z tego co pamiętam, też dopadł cię w ciąży cellulit. A oto co właśnie przeczytałam:
"Niezależnie od spożywanego jedzenia żeńskie hormony płciowe każą organizmowi gromadzić tkankę tłuszczową. Jej brak w czasie ciąży lub laktacji grozi poronieniem albo niemożnością karmienia. Właśnie dlatego czas laktacji jest jedynym okresem, kiedy cellulit może sam zniknąć (wtedy organizm sięga po rezerwy zgromadzone w komórkach tłuszczowych)."
Tak więc myślę, ze po porodzie wrócimy do normy :D

Kurcze, ale mam dzisiaj lenia. Nic mi sie nie chce robić, tylko bym siedziała przed komputerkiem, a tu trzeba mężusiowi jakąś imprezkę przygotować :) Nie mam zupełnie pomysłu, co zrobić :(

Czesc Mamusie !
Ja tez mam dzisiaj lenia za skórą a właściwie to postanowiłam dzisiaj NIC NIE ROBIĆ ;D ;D
Wczoraj były koleżanki i było bardzo wesoło, nie widziałyśmy sie aż pół roku i jedyny kontakt to był przez maile wiec wczoraj nadrabiałysmy zaległosci i było smiechu co niemiara :laugh: :D

Ja tez mam dzisiaj lenia, ale siedze w pracy wiec "coś" robię. ;D
Caly zcas rozmyslam o lodach, ktore wczorak kupilam i mialam zjesc na deser ale tak zapchalam sie pierogami ze lody juz "nie weszly" ;)
Jejku zebym miala blizej do domu, to bym wyskoczyla do lodoweczki troche sie poratowac. Z tymi lodami to ciekawe, ze akurat sa tak uwielbiane przez ciezarne kobiety, ciekawe z czego to wynika

Co do pieluch to ja sprobuje najpierw z tetrowymi ale nie caly czas tylko tak na zmiane z jednorazowymi, to bardziej z oszczednosci chociaz moja mama tez jest zwolenniczka tetry, ale mysle ze to dlatego ze jak ona miala male dzieci to innych pieluch poprostu nie bylo. Ja sobie zobacze jak mi pojdzie to cale pranie i wtedy zdecyduje, mysle ze to zawsze najlepiej sprawdzic w praktyce.
A teraz z innej beczki, moja cera i paznokcie ostatnio wyglądaja tragicznie. Cale czolo mam usiane jakimis ciapkami, pryszczkami czy czyms takim a paznokcie mi sie lamia i skorki mam strasznie wysuszone. Probowalam to smarowac i preciez caly czas jem witaminki i nic :mad:
Zawsze mialam mocne paznokcie a teraz chodze z takimi krociznami i wyglada to strasznie , a o twarzy nie wspomne ::)

reklama
hej dziewuszki- WROCILAM!!!!!!!!!!!!!!!!

jednak Karol pracuje na kompie wiec poczytam wasze posty i napisze jak bylo pozniej.

teraz jedziemy do apteki i chce zobaczyc wozeczki ,moze jakis kupimy.

Jestem cala i zdrowa  :D, no tak prawie,ale to nic groznego dla nas :D

I bede miala CORECZKE na 100% ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Do góry